Ezért igyál pitypangteát

Vastag Anikó | 2019.05.21

A pitypang gyökere és levele is nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek hozzájárulhatnak egészségi állapotunk javulásához. A pitypangban van kalcium, vas, kálium, K-, A- és B-6-vitamin, valamint riboflavin és tiamin. Antioxidáns flavonoidokban is gazdag, ilyenek a karotin és a lutein. Tanulmányok igazolják, hogy a pitypangtea rendszeres fogyasztása csökkenti a vércukorszintet, ami kulcsfontosságú a cukorbetegség megelőzéséhez.

Amennyiben valamilyen koffeinmentes kávéalternatívát keres, úgy a pitypang jó választás lehet. A pitypanggyökér megpörkölve hasonló ízélményt ad, mint a kávé, mégsincs benne koffein, így egy egészséges kávéalternatíva lehet azok számára, akik nem szeretnének koffeint bevinni a szervezetükbe. Mindemellett a benne lévő vitaminok, nyomelemek és antioxidánsok egy óriási lendületet adnak, vagyis energiát szolgáltatnak a nap minden egyes percében.

A krónikus gyulladás számos nemkívánt egészségügyi tünetet okozhat, beleértve a fájó ízületeket, az izmok érzékenységét és még a fejfájást is. A pitypangtea antioxidánsai gyulladásgátló szerként működnek, így csökkentik nemcsak a duzzanatot, hanem a fájdalmat is.

A pitypangtea természetes vizelethajtóként hat, ami növelheti a vizelés gyakoriságát. Ez a tea még a testsúlycsökkentésben is a segítségünkre lehet. A pitypang leveleiben található anyagok gátolják a hasnyálmirigy lipáz enzimét, amelyet a szervezet az emésztés során szabadít fel, és amely zsírt hosszú távon tárolja az emberi szervezetben. Ez tehát segíthet megakadályozni a zsírt a lerakódásában, a felhalmozódásában, így támogatva meg a fogyókúrát, illetve a testsúlycsökkenést.


Mivel nagyon gazdag antioxidánsokban, így napi egy csésze pitypangtea segíthet a szabad gyökök elleni küzdelemben, ami minimálisra csökkenti az oxidatív stresszt, ami rákos megbetegedéshez és egyéb krónikus betegségek kialakulásához vezethet. Ezek az antioxidánsok segítenek megerősíteni az immunrendszert, így csökkentve a fertőzés kialakulásának a kockázatát.

A pitypangot a máj tonikjának is nevezik, hiszen növeli az epe áramlását a májban, így segít méregteleníteni a májat és segít csökkenteni a májbetegség már kialakult tüneteit.

Mivel olyan nyomelemet tartalmaz, mint a cink, a kalcium, a magnézium és a vas, így az erős csontozat fenntartását is biztosítani tudja, ezzel segíthet megelőzni az oszteoporózis kialakulását. A pitypang elősegíti a vér megfelelő áramlását, így segítve elő a keringés javulását.

Címkék:

Hozzászólások

Ismét lesz babakocsis felvonulás

Ismét lesz babakocsis felvonulás

A karneváli hét egyik leglátványosabb programja. Csatlakozz te is!

A klímaváltozás a családalapításra is kihat

A klímaváltozás a családalapításra is kihat

Az első hallásra furcsa kijelentést tények támasztják alá.

Gondolj erre, mielőtt megbántanál valakit

Gondolj erre, mielőtt megbántanál valakit

Tudod… anya vagyok. És piszkosul nehéz. Mert attól a perctől kezdve, hogy megpillantottam azt a két rózsaszín csíkot, az életem megváltozott. Az anyai élet = örökös gond és aggodalom.

Ezután a beszéd után tiltották be a svédek a testi fenyítést

Ezután a beszéd után tiltották be a svédek a testi fenyítést

Mi, szülők vagyunk azok a személyek, akik meg kell, hogy tanítsák a gyerekeiknek, mi az a szeretet.

Méghogy az anyukák nem leleményesek! Remek ötlet a meleg napokra.

Méghogy az anyukák nem leleményesek! Remek ötlet a meleg napokra.

A többszázeres megosztás azt mutatja, hogy sokaknak tetszik!

Miért hazudik a gyerek?

Miért hazudik a gyerek?

A gyermek hazudozása legtöbbször lelki segélykiáltás!

Így lát téged a kisbabád

Így lát téged a kisbabád

Tudtad? Több hónap kell ahhoz, hogy fókuszálni tudjon a szem.

Túl sok a cukor a bébiételekben

Túl sok a cukor a bébiételekben

Az egészségügyi világszervezet figyelmezteti a kisgyerekes szülőket: el kell olvasni, mit tartalmaznak a bébiételek!

Ilyen szülő vagy  a horoszkópod szerint

Ilyen szülő vagy a horoszkópod szerint

Ha hiszel benne, mindenképpen hasznos.

50 hasznos tanács az anyukáknak az első 6 hétre

50 hasznos tanács az anyukáknak az első 6 hétre

Gyakorló anyák tanácsai azoknak, akik még most kezdik szokni ezt az érzést...