Megoldás lehet a bepisilésre a pisicsengő

Vastag Anikó | 2019.03.02

A szobatisztaság elérése nem egyszerű feladat tudjuk. Ráadásul ott vannak az éjszakák, amelyek különösen hosszúak ahhoz, hogy egy "friss" szobatiszta kibírja.
Bármi is legyen a megoldás, az éjszakai bepisilés ellen, valószínűleg nem 1-2 nap lesz megtalálni. Addig is jól jön pár tipp, amely megkönnyíti az olyan családok életét, ahol van éjszakai bepisiléssel küzdő gyermek!

Mosás
Azokban a családokban, ahol már mindkét szülő dolgozik, hatalmas terhet tud jelenteni, ha minden nap ki kell mosni egy komplett ágyneműt a paplantól a párnáig! Ha időben még bele is fér a család életébe az egy-két plusz adag szennyes kezelése, a száradás télen már biztosan komolyabb gondot fog jelenteni.

Az első és legfontosabb kellék a gumilepedő, ami megvédi a matracot és annak igen nehezen mosható huzatát a szennyeződésektől. Ma már széles választékban kapható, szinte mindenféle ágyméretre. Érdemes ebből is több darabot beszerezni, hogy a friss ágynemű felhúzásakor, mindig kerüljön alá friss gumilepedő is.

Egy pihe-puha paplan már önmagában is kitesz egy teljes mosást, így akinek erre nincs ideje, annak érdemes gyorsan száradó és kisebb helyet foglaló (pl. mikroplüss ) takarót beszereznie. Szintén érdemes elrakni egyelőre a tollpárnát az ágyból és valami könnyedebb, mosást jobban toleráló anyagra cserélni.

Pizsamából is szép számmal vannak gyorsan száradó változatok.

Kivinni éjszaka pisilni – NEM
Ha teljesen logikusan belegondolunk, tisztán látszik az, hogyha a gyermeket álmában vagy félálomban kivisszük pisilni, pont ellenkező hatást érünk ez azzal, mint amit szeretnénk. Hiába érjük el, hogy ne legyen teli a hólyagja, azt ezzel nem tanítjuk meg neki, hogy mit kell éjszaka csinálnia teli hólyag esetén.

Más a helyzet viszont az elalvás előtti pisiléssel, hiszen éber állapotban mindenkinél aktívabban termelődik a vizelet. Sokat segíthet a helyzeten, ha megtanítjuk gyerekünknek felismerni, hogy mikor érdemes még egyszer kimennie a Wc-re, az elalvás előtt (pl. ha elhúzódik az elalvás a fektetéshez képest, vagy ha megébred éjszaka és érzi, hogy teli van a hólyag).

Esti ivás
Jó ötletnek tűnhet az esti ivás korlátozása és valóban nyújthat némi látszatmegoldást, de egy növésben lévő szervezetnek nem valószínű, hogy helyes egy olyan teljesen természetes igényét korlátozni, mint a folyadékfogyasztás. A  legjobb amit tehetünk (és ezzel biztosan nem okozunk kárt, ha bepisil éjszaka ha nem) ha a délután folyamán kerüljük a cukros és sós ételek feltálalását és ezáltal természetes mederbe tereljük az elfogyasztott folyadék mennyiségét!

Pisicsengő
Sok családnak segített már a pisicsengő, ami egy egyszerű de nagyszerű eszköz, az éjszakai bepisilés ellen!
A pisicsengő két részből áll, egy érzékelőből és egy hangszóró egységből. Az érzékelőt rá kell csatlakoztatni a hangszóróra, így lesz működőképes a szerkezet.
A szerkezeten lévő érzékelő a nedvességet figyeli. Ha nedves lesz, a hangszóró sípolni és rezegni kezd. A csengőt nem lehet kikapcsolni, ilyenkor a vezetéket el kell távolítani a hangszóró részből.Bár a gyártó szerint a kis hangszórót valahova a nyakhoz célszerű rögzíteni, mi inkább azt javasoljuk, hogy a rövidre összetekert vezetéket  a pizsama zsebéhez vagy derékpántjához rögzítsék hogy elkerüljük a fulladásveszély legkisebb lehetőségét is.

A gyártó 4 éves kortól javasolja a használatát, amivel a következők miatt fontos:
Először is a gyermeknek teljesen értenie kell, hogy mi történik. Fontos megbeszélni vele, hogy ne piszkálja, ne szedje le stb.. Vannak a szobatisztaságban később vagy korábban érő gyerekek, ez az eszköz nem arra való, hogy sürgessük ezt a folyamatot, hanem arra, hogy akiknél már régen kialakult a szobatisztaság, de az éjszakai bepisiléssel gondok vannak, azoknak segítsen.

Címkék: pisicsengő, bepisilés

Hozzászólások

Gyakorlatok a könnyebb szülésért

Gyakorlatok a könnyebb szülésért

A fájdalommentes, könnyebb szülésérdekében ajánlott megtenni, amit tudunk. Mivel előre nem lehet megmondani, hogyan fog lezajlani, lesz-e komplikáció a baba világra hozása közben, így a szülést megkönnyítő gyakorlatok valóban hasznossá válnak a nagy pillanatban.

Mikor kóros a szülés utáni hajhullás?

Mikor kóros a szülés utáni hajhullás?

Sok kismama ijedten tapasztalja, hogy a gyermek születését követő hónapokban intenzíven hullani kezd a haja. Aggodalomra azonban nincs ok: a szülés utáni hajhullás többnyire átmeneti állapot, és a baba első születésnapjáig rendszerint meg is szűnik a probléma.

Kizavarták a parlamenti ülésről a babájával érkező képviselőnőt!

Kizavarták a parlamenti ülésről a babájával érkező képviselőnőt!

Az eset általános megdöbbenést keltett, minthogy az ország a női egyenjogúságért folyó küzdelem élharcosának számít, és az élet megannyi területén tartják prioritásnak a családbarát légkört.

Csak óvatosan - Egyre több az olyan túró és sajtféle, ami soha nem látott tejet

Csak óvatosan - Egyre több az olyan túró és sajtféle, ami soha nem látott tejet

Ezeket a termékeket leginkább növényi olajokból, főleg pálma-, vagy szójaolajból állítják elő, ezért jóval alacsonyabb áron tudják értékesíteni, szemben a tradicionális receptek alapján, igazi, hazai tehéntejből készült termékekkel.

Nem mindegy, kire bízod

Nem mindegy, kire bízod

Így válaszd ki a lehető legjobb bébiszittert.

Itthon nem kellett, külföldön egyetemre felvételizik a hatodikos magyar kisfiú

Itthon nem kellett, külföldön egyetemre felvételizik a hatodikos magyar kisfiú

A szülők már csak olyanok, hogy szeretnék a gyermeküknek a legjobbat nyújtani. Az alábbi történet tanulságos lehet mindenki számára, mert egy olyan útkeresésbe enged bepillantást, ahol az anyuka addig kereste a megoldást, amíg azt nem látta: jó helyen van a gyereke.

Nem bírom már magamban tartani - egy óvónő vallomása

Nem bírom már magamban tartani - egy óvónő vallomása

Ha már ovisok vagytok, vagy most készül oviba a gyerek, mindenképpen olvasd el. Egy tapasztalt óvónéni szinte, nyers véleménye az óvodák helyzetéről.

Megeheti-e a gyerek a boltban, amit még nem fizettünk ki

Megeheti-e a gyerek a boltban, amit még nem fizettünk ki

A cirkusz, a nyilvános megszégyenítés senkinek nem hiányzik... De vajon rád szólhat-e a biztonsági őr, vagy számíthatsz-e akármilyen szankcióra, ha a ki nem fizetett árut megeszi/megissza a gyereked?

Már most rengetegen érdeklődnek - roham várható az állami támogatással megvásárolható új autókért

Már most rengetegen érdeklődnek - roham várható az állami támogatással megvásárolható új autókért

Bár csak július 1-től lehet igényelni, már most beindult a keresés.

A baciirtást már a legkisebbeknek is meg tudod tanítani

A baciirtást már a legkisebbeknek is meg tudod tanítani

Jó tudni: ebben a pillanatban is több millió kórokozó lehet a kezeden.