Megoldás lehet a bepisilésre a pisicsengő

Vastag Anikó | 2019.03.02

A szobatisztaság elérése nem egyszerű feladat tudjuk. Ráadásul ott vannak az éjszakák, amelyek különösen hosszúak ahhoz, hogy egy "friss" szobatiszta kibírja.
Bármi is legyen a megoldás, az éjszakai bepisilés ellen, valószínűleg nem 1-2 nap lesz megtalálni. Addig is jól jön pár tipp, amely megkönnyíti az olyan családok életét, ahol van éjszakai bepisiléssel küzdő gyermek!

Mosás
Azokban a családokban, ahol már mindkét szülő dolgozik, hatalmas terhet tud jelenteni, ha minden nap ki kell mosni egy komplett ágyneműt a paplantól a párnáig! Ha időben még bele is fér a család életébe az egy-két plusz adag szennyes kezelése, a száradás télen már biztosan komolyabb gondot fog jelenteni.

Az első és legfontosabb kellék a gumilepedő, ami megvédi a matracot és annak igen nehezen mosható huzatát a szennyeződésektől. Ma már széles választékban kapható, szinte mindenféle ágyméretre. Érdemes ebből is több darabot beszerezni, hogy a friss ágynemű felhúzásakor, mindig kerüljön alá friss gumilepedő is.

Egy pihe-puha paplan már önmagában is kitesz egy teljes mosást, így akinek erre nincs ideje, annak érdemes gyorsan száradó és kisebb helyet foglaló (pl. mikroplüss ) takarót beszereznie. Szintén érdemes elrakni egyelőre a tollpárnát az ágyból és valami könnyedebb, mosást jobban toleráló anyagra cserélni.

Pizsamából is szép számmal vannak gyorsan száradó változatok.

Kivinni éjszaka pisilni – NEM
Ha teljesen logikusan belegondolunk, tisztán látszik az, hogyha a gyermeket álmában vagy félálomban kivisszük pisilni, pont ellenkező hatást érünk ez azzal, mint amit szeretnénk. Hiába érjük el, hogy ne legyen teli a hólyagja, azt ezzel nem tanítjuk meg neki, hogy mit kell éjszaka csinálnia teli hólyag esetén.

Más a helyzet viszont az elalvás előtti pisiléssel, hiszen éber állapotban mindenkinél aktívabban termelődik a vizelet. Sokat segíthet a helyzeten, ha megtanítjuk gyerekünknek felismerni, hogy mikor érdemes még egyszer kimennie a Wc-re, az elalvás előtt (pl. ha elhúzódik az elalvás a fektetéshez képest, vagy ha megébred éjszaka és érzi, hogy teli van a hólyag).

Esti ivás
Jó ötletnek tűnhet az esti ivás korlátozása és valóban nyújthat némi látszatmegoldást, de egy növésben lévő szervezetnek nem valószínű, hogy helyes egy olyan teljesen természetes igényét korlátozni, mint a folyadékfogyasztás. A  legjobb amit tehetünk (és ezzel biztosan nem okozunk kárt, ha bepisil éjszaka ha nem) ha a délután folyamán kerüljük a cukros és sós ételek feltálalását és ezáltal természetes mederbe tereljük az elfogyasztott folyadék mennyiségét!

Pisicsengő
Sok családnak segített már a pisicsengő, ami egy egyszerű de nagyszerű eszköz, az éjszakai bepisilés ellen!
A pisicsengő két részből áll, egy érzékelőből és egy hangszóró egységből. Az érzékelőt rá kell csatlakoztatni a hangszóróra, így lesz működőképes a szerkezet.
A szerkezeten lévő érzékelő a nedvességet figyeli. Ha nedves lesz, a hangszóró sípolni és rezegni kezd. A csengőt nem lehet kikapcsolni, ilyenkor a vezetéket el kell távolítani a hangszóró részből.Bár a gyártó szerint a kis hangszórót valahova a nyakhoz célszerű rögzíteni, mi inkább azt javasoljuk, hogy a rövidre összetekert vezetéket  a pizsama zsebéhez vagy derékpántjához rögzítsék hogy elkerüljük a fulladásveszély legkisebb lehetőségét is.

A gyártó 4 éves kortól javasolja a használatát, amivel a következők miatt fontos:
Először is a gyermeknek teljesen értenie kell, hogy mi történik. Fontos megbeszélni vele, hogy ne piszkálja, ne szedje le stb.. Vannak a szobatisztaságban később vagy korábban érő gyerekek, ez az eszköz nem arra való, hogy sürgessük ezt a folyamatot, hanem arra, hogy akiknél már régen kialakult a szobatisztaság, de az éjszakai bepisiléssel gondok vannak, azoknak segítsen.

Címkék: pisicsengő, bepisilés

Hozzászólások

Ismét lesz babakocsis felvonulás

Ismét lesz babakocsis felvonulás

A karneváli hét egyik leglátványosabb programja. Csatlakozz te is!

A klímaváltozás a családalapításra is kihat

A klímaváltozás a családalapításra is kihat

Az első hallásra furcsa kijelentést tények támasztják alá.

Gondolj erre, mielőtt megbántanál valakit

Gondolj erre, mielőtt megbántanál valakit

Tudod… anya vagyok. És piszkosul nehéz. Mert attól a perctől kezdve, hogy megpillantottam azt a két rózsaszín csíkot, az életem megváltozott. Az anyai élet = örökös gond és aggodalom.

Ezután a beszéd után tiltották be a svédek a testi fenyítést

Ezután a beszéd után tiltották be a svédek a testi fenyítést

Mi, szülők vagyunk azok a személyek, akik meg kell, hogy tanítsák a gyerekeiknek, mi az a szeretet.

Méghogy az anyukák nem leleményesek! Remek ötlet a meleg napokra.

Méghogy az anyukák nem leleményesek! Remek ötlet a meleg napokra.

A többszázeres megosztás azt mutatja, hogy sokaknak tetszik!

Miért hazudik a gyerek?

Miért hazudik a gyerek?

A gyermek hazudozása legtöbbször lelki segélykiáltás!

Így lát téged a kisbabád

Így lát téged a kisbabád

Tudtad? Több hónap kell ahhoz, hogy fókuszálni tudjon a szem.

Túl sok a cukor a bébiételekben

Túl sok a cukor a bébiételekben

Az egészségügyi világszervezet figyelmezteti a kisgyerekes szülőket: el kell olvasni, mit tartalmaznak a bébiételek!

Ilyen szülő vagy  a horoszkópod szerint

Ilyen szülő vagy a horoszkópod szerint

Ha hiszel benne, mindenképpen hasznos.

50 hasznos tanács az anyukáknak az első 6 hétre

50 hasznos tanács az anyukáknak az első 6 hétre

Gyakorló anyák tanácsai azoknak, akik még most kezdik szokni ezt az érzést...