Megoldás lehet a bepisilésre a pisicsengő

Vastag Anikó | 2019.03.02

A szobatisztaság elérése nem egyszerű feladat tudjuk. Ráadásul ott vannak az éjszakák, amelyek különösen hosszúak ahhoz, hogy egy "friss" szobatiszta kibírja.
Bármi is legyen a megoldás, az éjszakai bepisilés ellen, valószínűleg nem 1-2 nap lesz megtalálni. Addig is jól jön pár tipp, amely megkönnyíti az olyan családok életét, ahol van éjszakai bepisiléssel küzdő gyermek!

Mosás
Azokban a családokban, ahol már mindkét szülő dolgozik, hatalmas terhet tud jelenteni, ha minden nap ki kell mosni egy komplett ágyneműt a paplantól a párnáig! Ha időben még bele is fér a család életébe az egy-két plusz adag szennyes kezelése, a száradás télen már biztosan komolyabb gondot fog jelenteni.

Az első és legfontosabb kellék a gumilepedő, ami megvédi a matracot és annak igen nehezen mosható huzatát a szennyeződésektől. Ma már széles választékban kapható, szinte mindenféle ágyméretre. Érdemes ebből is több darabot beszerezni, hogy a friss ágynemű felhúzásakor, mindig kerüljön alá friss gumilepedő is.

Egy pihe-puha paplan már önmagában is kitesz egy teljes mosást, így akinek erre nincs ideje, annak érdemes gyorsan száradó és kisebb helyet foglaló (pl. mikroplüss ) takarót beszereznie. Szintén érdemes elrakni egyelőre a tollpárnát az ágyból és valami könnyedebb, mosást jobban toleráló anyagra cserélni.

Pizsamából is szép számmal vannak gyorsan száradó változatok.

Kivinni éjszaka pisilni – NEM
Ha teljesen logikusan belegondolunk, tisztán látszik az, hogyha a gyermeket álmában vagy félálomban kivisszük pisilni, pont ellenkező hatást érünk ez azzal, mint amit szeretnénk. Hiába érjük el, hogy ne legyen teli a hólyagja, azt ezzel nem tanítjuk meg neki, hogy mit kell éjszaka csinálnia teli hólyag esetén.

Más a helyzet viszont az elalvás előtti pisiléssel, hiszen éber állapotban mindenkinél aktívabban termelődik a vizelet. Sokat segíthet a helyzeten, ha megtanítjuk gyerekünknek felismerni, hogy mikor érdemes még egyszer kimennie a Wc-re, az elalvás előtt (pl. ha elhúzódik az elalvás a fektetéshez képest, vagy ha megébred éjszaka és érzi, hogy teli van a hólyag).

Esti ivás
Jó ötletnek tűnhet az esti ivás korlátozása és valóban nyújthat némi látszatmegoldást, de egy növésben lévő szervezetnek nem valószínű, hogy helyes egy olyan teljesen természetes igényét korlátozni, mint a folyadékfogyasztás. A  legjobb amit tehetünk (és ezzel biztosan nem okozunk kárt, ha bepisil éjszaka ha nem) ha a délután folyamán kerüljük a cukros és sós ételek feltálalását és ezáltal természetes mederbe tereljük az elfogyasztott folyadék mennyiségét!

Pisicsengő
Sok családnak segített már a pisicsengő, ami egy egyszerű de nagyszerű eszköz, az éjszakai bepisilés ellen!
A pisicsengő két részből áll, egy érzékelőből és egy hangszóró egységből. Az érzékelőt rá kell csatlakoztatni a hangszóróra, így lesz működőképes a szerkezet.
A szerkezeten lévő érzékelő a nedvességet figyeli. Ha nedves lesz, a hangszóró sípolni és rezegni kezd. A csengőt nem lehet kikapcsolni, ilyenkor a vezetéket el kell távolítani a hangszóró részből.Bár a gyártó szerint a kis hangszórót valahova a nyakhoz célszerű rögzíteni, mi inkább azt javasoljuk, hogy a rövidre összetekert vezetéket  a pizsama zsebéhez vagy derékpántjához rögzítsék hogy elkerüljük a fulladásveszély legkisebb lehetőségét is.

A gyártó 4 éves kortól javasolja a használatát, amivel a következők miatt fontos:
Először is a gyermeknek teljesen értenie kell, hogy mi történik. Fontos megbeszélni vele, hogy ne piszkálja, ne szedje le stb.. Vannak a szobatisztaságban később vagy korábban érő gyerekek, ez az eszköz nem arra való, hogy sürgessük ezt a folyamatot, hanem arra, hogy akiknél már régen kialakult a szobatisztaság, de az éjszakai bepisiléssel gondok vannak, azoknak segítsen.

Címkék: pisicsengő, bepisilés

Hozzászólások

Kutatások igazolták: a gyermekek az anyai nagymamájuk génjeit öröklik legerőteljesebben

Kutatások igazolták: a gyermekek az anyai nagymamájuk génjeit öröklik legerőteljesebben

Nem véletlen a hihetetlenül szoros kapcsolat az anyai nagymamával!

Kiszámolták: heti 168 pelenka kell a gyerekeiknek

Kiszámolták: heti 168 pelenka kell a gyerekeiknek

Csak ez az egyetlen tétel mennyibe is kerül a családnak? Érdemes kiszámolni!

Egy sajátos szülői fegyelmezési mód

Egy sajátos szülői fegyelmezési mód

Unta, hogy hiába beszél a gyereknek. Neked hogy tetszik?

Ez a legjobb étkezés az asztmás gyerekeknek

Ez a legjobb étkezés az asztmás gyerekeknek

Így jelentősen mérsékelni lehet az allergiás reakciót.

Ezért igyál pitypangteát

Ezért igyál pitypangteát

Nagy segítség a terhesség, szoptatás által "kizsigerelt" szervezet erősítésében. Érdemes elolvasni az egyéb hatásokat is.

Veszélyes gyerekjátékok forgalmazását tiltották be

Veszélyes gyerekjátékok forgalmazását tiltották be

Háromkerekű játékkerékpárokat, játékrollereket, lábbal hajtható kismotorokat, gyermek etetőszékeket, bébikompokat és utazóágyakat vizsgáltak.

Egy új mobiltelefonos alkalmazással könnyen megállapítható lesz a fülgyulladás

Egy új mobiltelefonos alkalmazással könnyen megállapítható lesz a fülgyulladás

Csak egy mobiltelefon és egy papírtölcsér kell hozzá

6 évesen lett fekete öves karatés ez a kislány

6 évesen lett fekete öves karatés ez a kislány

A mindössze 122 cm magas kislány minden álma, hogy egyszer nagymester lehessen

A babanapozás 5 aranyszabálya

A babanapozás 5 aranyszabálya

Vigyázz: 2-3 perc alatt leéghet a kicsi!

Így ne aludj soha – Az alvási pozíció, ami károsan hat az egészségedre

Így ne aludj soha – Az alvási pozíció, ami károsan hat az egészségedre

Tudjuk, hogy a pihentető alvásnak kulcsfontosságú szerepe van az egészség megőrzésében. Lehetőleg ne rontsuk el egy rossz testhelyzettel.