Vizelettartási gondok a terhesség alatt? Nem kell megijedni!

Szabó Eszter | 2017.02.07

Egy gyermek megszülése alaposan igénybe veszi egy nő szervezetét, ezáltal már maga a terhesség is alaposan átrendezi az egész belső szerveket, ami nem kizárt, hogy azzal jár együtt, hogy a kismamának vizelettartási problémái keletkeznek. Sokan nem is foglalkoznak vele az állapotosság során, egyfajta velejáróként tekintenek rá, és csak akkor ijednek meg igazán, amikor a szülést követően sem akar elmúlni. Bármikor is szembesülünk a problémával, a legfontosabb, hogy soha ne ijedjünk meg, a vizelettartási problémák ugyanis kezelhetők, méghozzá az intimtorna segítségével, amit érdemes lenne minden kismamának már a terhesség előtt megkezdenie, hogy elkerülhesse ezt a problémát, sőt mi több, tucatnyi egyebet is, hiszen a megfelelő tornával rengeteg más egyéb is megelőzhető, illetve kezelhető.

A vizelettartási problémák a kismamáknál gyakoribb problémák, mint azt gondolnánk. A statisztikák szerint négy anyukából legalább három rendelkezik ilyen gondokkal. Márpedig az intim torna nagy segítséget jelentene abban, hogy a kismama tudatosan felkészülhessen a szülésre, ezáltal az izmok ellazításával és megerősítésével, de legalábbis tudatos felismerésével lehetőséget kapnak a könnyebb regenerációra, illetve ebből kifolyólag arra is, hogy könnyebben visszatarthassák vizeletüket. Az intimtornát természetesen nem csak várandóság előtt, hanem közben is lehet gyakorolni. Ilyen esetben nem csak a vizelettartási nehézségekre lesz jó hatással, hanem a vérkeringést is fokozza, amivel a babák számára is sokkal több oxigén jut, vagyis fejlődésük sokkal kiegyensúlyozottabbá válik.

Kevesen tudják, de az intim torna a szülésre való felkészülést is elősegíti! Az edzett izmok ugyanis rendszerint rugalmasabbak, sokkal kevésbé sérülnek, és ami talán még fontosabb: könnyebben regenerálódnak is. Mivel a torna során a kismama felfedezi saját intim izomzatát, ezért képes lesz például arra, hogy a vajúdás során is ellazuljon, vagy éppen szorítsa azokat az izmokat, amelyekre szükség lehet.

Az intim torna ugyanakkor természetesen a szülés után is komoly előnyöket hoz magával, még abban az esetben is, ha korábban nem tornáztunk. Amennyiben kialakult a vizelettartási probléma, abban az esetben segíthet megoldani ezt a kérdést, de mivel már az első hét után is alkalmazható, ezért a gát regenerálódásában is segítséget nyújt. Az intim torna segíti továbbá a belső szervek visszarendeződését, valamint a hüvely feszességének visszaállítását, ami elengedhetetlenül fontos lesz ahhoz, hogy szexuális életünk újra a régi lehessen. Ha tehát még csak most készülünk gyermekre, akkor azért, ha már szültünk, akkor azért fogjunk bele az intim tornába – különösen abban az esetben, ha vizelettartási problémáink alakultak ki a terhesség során.

Hozzászólások

Mit csinálunk másképp a második várandósság idején? Szinte mindent!

Mit csinálunk másképp a második várandósság idején? Szinte mindent!

Ez főleg a tapasztalt miatt van így, de közrejátszik a különbségben az is, hogy közben egy kisgyerekről is gondoskodnunk kell, és sokkal kevesebb időnk marad arra, hogy „megéljük a várandóságot”.

Ha jön a baba menni kell a cicának?

Ha jön a baba menni kell a cicának?

Rengeteg kérdés és tévhit kering a világhálón azzal kapcsolatban, hogy a várandós anyukáknak távol kell-e tartaniuk magukat a macskáktól.

Ne kettő helyett, inkább kettőtökért egyél!

Ne kettő helyett, inkább kettőtökért egyél!

Tévhit, hogy egy kismamának kettő helyett kell lenni.

Mennyi vasra van szüksége egy nőnek, és miből érdemes fedeznie?

Mennyi vasra van szüksége egy nőnek, és miből érdemes fedeznie?

A vashiány növeli a koraszülés, illetve a kis súlyú újszülött világrahozatalának kockázatát!

Öltözködési tippek várandós anyukáknak

Öltözködési tippek várandós anyukáknak

A farmer alapdarab! A nadrág, ing, dzseki remekül kombinálható.

Vérzés terhesség alatt  - legtöbbször semmi bajt nem jelent

Vérzés terhesség alatt - legtöbbször semmi bajt nem jelent

Az egyik legijesztőbb dolog a terhesség alatt a vérzés.

Miért jó a harminc felett szülni?

Miért jó a harminc felett szülni?

Biológiailag már nem a legideálisabb életkor a szüléshez, mégis sokan a harmincas éveiket tartják a legboldogabb időszaknak a gyermekszülés szempontjából.

A várandós anyukák 4 legnagyobb félelme

A várandós anyukák 4 legnagyobb félelme

A babavárás örömei mellett egy csomó aggódás is jut az anyukáknak. A leggyakoribbakat szedtük össze.

Alkohol terhesen? Megdöbbentő változást okoz a gyermek arcán!

Alkohol terhesen? Megdöbbentő változást okoz a gyermek arcán!

Az ausztrál kutatás szerint befolyással lehet a gyermek arcának formájára, ha terhesség alatt alkoholt fogyaszt az anyuka. Megváltozhat tőle a baba szemformája, orra és szája, amelyek máshogy fejlődnének, ha nem érné a babát az alkohol hatása.

Túlzásba lehet-e vinni az UH-vizsgálatokat?

Túlzásba lehet-e vinni az UH-vizsgálatokat?

Három kötelező, de vannak, akik minden vizsgálatnál szeretnék ultrahanggal is megnézni a picit. Árthat ez a babának?