Néhány trükk, hogy a kicsik mellett is megőrizd szépségedet!

Léna | 2019.03.22
Bármennyire is csodálatos dolog anyának lenni, a kicsivel járó mindennapi gondok, az éjszakázások, az állandó készenlét megviseli a bőrödet, aminek előbb utóbb szemmel látható jelei is lesznek. Néhány apró, villámgyors házi praktikával azonban könnyen megelőzheted a korai ráncok, szem alatti táskák, és a fakó arcbőr kialakulását.
 
Szem alatti karikák:
Az alváshiány könnyen ödémássá és karikássá teheti a szemkörnyéket. Ezen a hideg vizes arcmosás, a jégkocka vagy akár egy lehűtött kanál is segíthet, de a szem környéke egy eper-, kivi- vagy burgonyapakolástól is pillanatok alatt felfrissülhet. Ezek mellett gyors megoldást jelenthet a szemre helyezett uborkakarika vagy lehűtött teafilter. A házi praktikák alkalmazását követően mindenképp használjunk növényi őssejtekben gazdag, hidratáló szemkörnyék-ápolót.
 
 
A rugalmas arcbőrért:
  1. Reggel a tükör előtt, vagy este a gyerekek elaltatása után – mindössze napi néhány perc elég, hogy az arcbőr rugalmas, friss és fiatalos maradjon. Először jön a homlok, majd az orcák, az orr, a szem és a száj, a lényeg, hogy ujjainkkal óvatosan, simító mozdulatokkal, mindig belülről kifelé haladva masszírozzuk át az arcot és a nyakat.
  2. A váltott hideg-meleg vizes arcmosás és zuhanyzás segít életre kelteni bőrünket. A módszer élénkíti a vérkeringést és segíti a méreganyagok távozását. Ha van néhány percünk, friss levegőn tornáztassuk meg testünket és arcunkat is, és ne feledkezzünk meg a bőrtípusnak megfelelő tisztításról, hidratálásról sem.
 
Víz, víz, víz
Szülőként kiemelt figyelmet fordítunk a gyermekeink folyadékbevitelére, miért épp magunkkal tennénk másképp? A napi 2-2,5 liter szénsavmentes ásványvíz fogyasztása nem csak egészséges, de a szépségnek is jót tesz: a bőr hidratálásától és bársonyossá tételétől kezdve a méregtelenítésen át a pattanások megelőzéséig számtalan területen élvezhetjük a jótékony hatásait.
 
Foltok ellen:
A várandóssággal együtt járó immunológiai és hormonális változások következtében gyakran jelennek meg viszkető kiütések is a kismamák arcán, nyakán és dekoltázsán. A napfény hatására ezek akár súlyos pigmentációt is okozhatnak, amelynek a leghatékonyabb ellenszere az extrém fényvédelem. Válasszunk a bőrtípusunknak megfelelő, természetes hatóanyagokat – például svájci alma, keserű narancs, alpesi rózsa őssejtjeit tartalmazó - magas faktorszámú készítményt, ami a bőröregedésért felelős UVA-sugarakat is hatékonyan kiszűri.
Címkék:

Hozzászólások

Kezdő szülők legnagyobb kérdése: hogyan kell a babát tartani?

Kezdő szülők legnagyobb kérdése: hogyan kell a babát tartani?

Banális problémának tűnik, mégis óriási aggodalmat okozhat, ha az első gyermeked születése után

Jön a baba! De mi legyen a macskával?

Jön a baba! De mi legyen a macskával?

Tényleg mennie kell?

Az alváshiánytól leginkább az anyák szenvednek!

Az alváshiánytól leginkább az anyák szenvednek!

Egy gyermek érkezése ötven százalékkal növeli annak esélyét, hogy a nők folyamatos alváshiánytól szenvedjenek!

Megrázni egy kisbabát? Soha!

Megrázni egy kisbabát? Soha!

A legtöbbünknek még a gondolat is felháborító. De előfordul, hogy valaki, mit sem sejtve, nem indulatból, csupán játékból tesz ilyet. Ez nagyon veszélyes.