A zabpehely helye az egészséges étrendben

admin | 2016.02.24

A zabpehely egészséges mivoltához kétség sem férhet, nem véletlen, hogy a szálkásító étrend egyik kedvelt alapanyagáról van szó esetében. Kiváló reggeli készíthető belőle, de sokféle diétás süteményben is helyet kaphat, felhasználási köre pedig rendkívül sokrétű. Rendszeres fogyasztásával sikerülhet elérni a kívánt súlyt, és életminőségünket is jelentősen javíthatjuk. A shop.builder.hu a zabpehely fogyasztását reggelire éppen úgy javasolja, mint a nap többi étkezéséhez. Változatosan elkészítve soha nem válnak unalmassá a többféle méretben kapható apró pelyhek.


zabos-etelek



Jótékony hatás a szív-, és érrendszerre


Számtalanszor bebizonyosodott már, hogy a zabpehely rendszeres fogyasztása jótékony hatással van a szív-, és érrendszerre. Segítségével nem csak csökkenthetőek a betegségek, de a koleszterinszint alakulására is kedvezően hat. A zabpehely rostjai a jótékony HDL koleszterin szintjét változatlanul hagyják, viszont csökkentik a káros LDL koleszterin mennyiségét. Alacsony zsírtartalmú diétával kombinálva egyértelműen csökkenthető fogyasztásával a szívbetegségek kockázata.



Teltségérzet a súlycsökkentés szolgálatában


Sokan éppen ott rontják el diétájukat, hogy éhesnek érzik magukat, és ezért nem tudnak ellenállni a finom falatoknak. A zabpehely hozzájárul ahhoz, hogy ne kelljen korgó gyomorral szembesülni, hiszen rostjai jelentős mennyiségű víz megkötésére képesek. Elfogyasztása után hosszú ideig teltségérzetnek örvendhetünk, ami egyértelműen szerepet játszik az eredményes súlycsökkentésben. A benne levő ásványi anyagok, vitaminok hozzájárulnak a diéta idején is a szervezet számára szükséges mikrotápanyagok beviteléhez. Az antioxidánsok mellett fehérjetartalma sem elhanyagolható, ráadásul szénhidrátszükségletünk egy részét is fedezhetjük zabpehely fogyasztásával.



Olcsó és ízletes


Mára egyértelműen megdőltek azok a tévhitek, melyek szerint az egészséges táplálkozás drága. A zabpelyhet valóban néhány száz forintból beszerezhetjük, és akár egyetlen gyümölccsel kombinálva is ízletes, egészséges és olcsó étel kerülhet az asztalra. Nem kell belőle sok, így egy zacskónyi zabpehely is sokáig elég. Kombinálható gyümölcsökkel, édesíthető a megfelelő, diétás készítményekkel, de sokféle étel alapanyagaként is szolgálhat.



Gyorsan és egyszerűen elkészíthető


Sokunk számára korántsem mindegy, hogy mennyi időt vesz igénybe egy egészséges reggeli vagy ebéd összeállítása. Legyen szó akár a lágyabb, akár a nagyobb zabpehely fajtákról, bármelyikből elkészíthető egy finom zabkása néhány perc alatt. A lágy típusokra elegendő vizet önteni. Kombinálhatjuk fehérjeporral, kevés lenmagolajjal, de tehetünk bele mazsolát, kevés gyümölcsöt is, amikkel még ízletesebbé varázsolható.



Természetes megoldás


Kizárólag a natúr zabpehely javasolt, ugyanis az ízesített verziók már cukrot és egyéb adalékanyagokat is tartalmaznak. A natúr zabpehely teljesen természetes anyag, mely számos jótékony hatással bír az egészségi állapotra. Csökkenti a kettes típusú diabétesz kialakulását, oldható rosttartalmának köszönhetően pedig segíthet a vérnyomás csökkentésében is. Gazdag tápanyagtartalma és rostjai hozzájárulnak a rák kockázatának csökkentéséhez.


A ma már gyakorlatilag bárhol beszerezhető zabpehely elmaradhatatlan mindazok konyhájából, akik szeretnének egészségesen élni, fogyni, és tennék ezt úgy, hogy közben az étkezések kínálta kulináris élményekről sem mondanának le.

Hozzászólások

Hihetetlen mit talált ki az anyuka, hogy a beteg gyerek bevegye a gyógyszert!

Hihetetlen mit talált ki az anyuka, hogy a beteg gyerek bevegye a gyógyszert!

Így biztosan lenyeli!

Az első karácsony - tippek, hogy tényleg jól sikerüljön

Az első karácsony - tippek, hogy tényleg jól sikerüljön

Természetes, hogy nagy az izgalom, de ne essünk túlzásokba, és ne legyünk felelőtlenek.

Így befolyásolhatja a születési sorrend egy családban a gyermekek jellemét

Így befolyásolhatja a születési sorrend egy családban a gyermekek jellemét

A pszichoterapeuta megfigyelését több tanulmány is igazolta.

Rákkeltő szennyeződést mutattak ki csecsemőtejporokban

Rákkeltő szennyeződést mutattak ki csecsemőtejporokban

Csakis olyan termékeket lenne szabad forgalmazni, amelyekről teljesen biztosan tudható, hogy nem okoznak egészségi ártalmakat.

Egy ikres anyuka őszinte vallomása

Egy ikres anyuka őszinte vallomása

Üvöltöttem a férjemmel, hogy az egész az ő hibája - vallott a mindennapjairól mindenféle köntörfalazás nélkül.

Ismét lesz babakocsis felvonulás

Ismét lesz babakocsis felvonulás

A karneváli hét egyik leglátványosabb programja. Csatlakozz te is!

A klímaváltozás a családalapításra is kihat

A klímaváltozás a családalapításra is kihat

Az első hallásra furcsa kijelentést tények támasztják alá.

Gondolj erre, mielőtt megbántanál valakit

Gondolj erre, mielőtt megbántanál valakit

Tudod… anya vagyok. És piszkosul nehéz. Mert attól a perctől kezdve, hogy megpillantottam azt a két rózsaszín csíkot, az életem megváltozott. Az anyai élet = örökös gond és aggodalom.

Ezután a beszéd után tiltották be a svédek a testi fenyítést

Ezután a beszéd után tiltották be a svédek a testi fenyítést

Mi, szülők vagyunk azok a személyek, akik meg kell, hogy tanítsák a gyerekeiknek, mi az a szeretet.

Méghogy az anyukák nem leleményesek! Remek ötlet a meleg napokra.

Méghogy az anyukák nem leleményesek! Remek ötlet a meleg napokra.

A többszázeres megosztás azt mutatja, hogy sokaknak tetszik!