Mivel játsszon egy 2 éves gyermek?

Katona Andrea | 2017.08.28

A kicsit provokatív címet, nem kell teljesen komolyan venni. Természetesen azzal játszik, amivel jólesik, hiszen az a legfontosabb, hogy a gyerek jól érezze magát a játék közben. A magam részéről személyes tapasztalatokat és más anyucikkal való közös beszélgetéseket tudok veletek megosztani.

Ahogy elérkezett Alíz 1 éves szülinapja megrohamoztak bennünket a szülők, rokonok, barátok, hogy milyen JÁTÉKOT vegyenek a gyermeknek. Játékot? Hát sokkal nagyobb szüksége lenne másra, de mindenki játékot szeretett volna venni így utánanéztem ennek annak, mi az ami hasznos és mi az ami kevésbé.

Alíz végül a legtöbb játék közül a gyerekkonyhát szerette a legjobban. Ne kérdezzétek miért, egyszerűen a mai napig megőrül tőle, pedig lassan két éves. És akkor el is érkeztünk a következő fontos kérdéshez. Mindjárt itt a 2 éves szülinapja a kérdések pedig ugyanazok, de ebben az 1 évben sokkal tapasztaltabb lettem, hiszen a gyermek azóta felállt és jár, mit jár egyenesen szalad. :) Imádja a kis motorját, odáig van a duplótól, bár ebből egyelőre egy kis alapkészlete van, de órákig képes ellenni vele. Ha gondolkozol valamin duplo feltétlen legyen közte! Imádják, de tényleg!

Nálunk örök favorit a mesekönyv most éppen lány létére a Verdákra van rákattanva a drágám. Ja meg a MAncs őrjáratra. Hát persze, mi másra, az összes csajos mesét kikapcsoltatja. Ha kertes házatok van, akkor mindenképpen javasolt a hinta. Ha nincs akkor beltérre is fel lehet szerelni, egyszerűen imádják. Alíz az Adamo hintát is nagyon szerette, bár ugye ez főleg még akkor jön jól, amikor pici és nem tud járni, kiválóan elvannak benne a babák.

Most a két éves szülinapjára gondolkozunk rajta, hogy ügyességi játékokat adunk neki, mert egyre jobban szereti a néhány részes kirakókat, és nagyon ügyesen megy már neki a párosítás. A duplora most kezdett rákapni, így is kívánságlistás.

Ha van jó ötletetek írjátok meg kommentbe én meg addig megyek és játszok egyet egy online játékkal mert a felnőtteknek is kell némi kikapcs. :)


Hozzászólások

Gyerekek és a videojáték: engedjük vagy ne?

Gyerekek és a videojáték: engedjük vagy ne?

Szinte nincs olyan gyerek ezen a világon, aki ne szeretné a különféle videojátékokat. De vajon jó-e, hogy ha már 6-8 évesen embereket gyilkol a képernyőn? Egy érdekes megfigyelés a férjemtől.