5 eszköz, ami megkönnyíti a babás hétköznapokat

Szabó Eszter | 2017.01.05

Egy kisbabával az élet néha nem olyan könnyű, hiszen szemünket mindig a babán kell tartanunk, közben pedig a mindennapi teendőket is el kell végezünk. Hogy megkönnyítsük dolgotokat összeszedtünk néhány eszközt, amelyek beszerzése garantáltan megtérül majd :).


Kádelválasztó

A gyermekek fürdetése nagy odafigyelést igényel, hiszen amellett hogy arra figyelünk, nehogybabás hétköznapok1 elcsússzon a pici, figyelni kell a hőfokra, valamint a mennyiségre is. Ha rendes kádban fürdetjük a babát, nagyon sok vizet ki kell engedni, ezért sokan a kiskád mellett döntenek, amit a baba egy idő után már nem feltétlen élvez annyira, tárolása pedig nagy helyet igényel. Ez a remek fürdőkád leválasztó azonban megoldja ezeket a problémákat. Így nem csak vizet tudunk megspórolni (egészen picik esetében évente 12.000 Forintot, míg totyogók esetén évente akár 21.000 Forintot is megspórolhatunk ezzel a remek eszközzel), hanem könnyű is tárolni, a kád aljára és az oldalára tapasztva pedig biztosak lehetünk benne, hogy nem mozdul el, így nyugodtan mehet az esti habparty.


Sarokvédő

Amikor a kicsi már tud mászni a szülők rémálma, hogy beveri a fejét a pici. Mivel nem foghatjuk folyamatosan, nehogy baja essen, jó ha biztonságossá tesszük a lakást is. Így érdemes az asztalok, alacsonyan lévő polcok széléhre sarokvédőt helyezni. Ezeket már különböző formában, színben és designban is lehet kapni, így attól sem kell rettegni, hogy esetleg nem illik bele a lakás kompozíciójába.


Hordozókendő

Bár sokan még mindig tartanak a hordozástól, fontos tudni, hogy a hordozás segíti ababás hétköznapok2 babák testi-lelki fejlődését. A megfelelően megkötött hordozókendő ortopédiailag is megfelelő pozícióban tartja a babát, miközben az anya (vagy apa :) ) közelsége megnyugtatja őt. Ez nagyon is praktikus, hiszen így a szülők bármit csinálhatnak, például játszhatunk a nagy tesóval, főzhetünk, bevásárolhatunk, utazhatnak a tömegközlekedésen anélkül, hogy segítséget kellene kérni a babakocsi fel-és leszállításában. Egyszerűen tehát kitárul előttünk a világ. Mindemellett pedig számos színben kapható, így kifejezhetjük vele egyéniségünket is :) .


Hinta

A bébi hinta nagy népszerűségnek örvend, hiszen amellett, hogy már újszülött kortól is használható fejleszti az
egyensúlyt, a mozgást, a térben való tájékozódást, a finommotoros mozgást, mindemellett pedig ellazítja és elaltatja a babát. Mivel a babák ösztönszerűen igénylik a ringatást, különösen jó lehet ez azon szülők számára, akiknek babája esetleg csak így tud elaludni, hiszen 3-4 kilót is nehéz két karban ringatni huzamosabb időn át. Emellett – a kendőhöz hasonlóan – ez is már számtalan színben megtalálható, így mindenki az ízlésének megfelelőt választhatja.


Babakocsiból kialakítható autósülésbabás hétköznapok4

A multifunkcionális babakocsik nagy előnye, hogy nem kell a babát áttenni a babakocsiból az autósülésbe, hanem csak lepattintjuk a vázról és berakjuk az autóba. Különösen jó ez, ha a baba mondjuk, éppen alszik, hiszen nem kell felkelteni, vagy ha az anyuka egyedül utazik a gyerekkel.


Reméljünk összeállításunk segítségével könnyebbek lesznek a babás hétköznapok :) .

Hozzászólások

Miért olyan szófogadóak a japán gyerekek?

Miért olyan szófogadóak a japán gyerekek?

Japánban a gyerekek nevelésének hagyománya van, amelynek eredete visszamutat a távoli múltba.

Ezek a fotók bizonyítják, hogy egy anyuka mindig anyuka marad

Ezek a fotók bizonyítják, hogy egy anyuka mindig anyuka marad

Nehéz eldönteni, hogy ezek az anyukák gondoskodók vagy szinte már klinikai esetek...

Ezek aztán belevaló srácok! Életrevaló gyerekek fotósorozat

Ezek aztán belevaló srácok! Életrevaló gyerekek fotósorozat

A gyerekek könnyen tanulnak és néha nagy meglepetést okoznak problémamegoldó képességükkel. Ezek a fényképek annyira aranyosak, de egyben fifikásak is, hogy garantáltan jókat fogsz kacagni!

Kilenc dolog, amit semmiképp se tilts meg a gyerekednek

Kilenc dolog, amit semmiképp se tilts meg a gyerekednek

Nézd meg, melyek azok a dolgok, amiket igenis meg kell engedni egy gyereknek! Ez lesz a legszebb ajándék, amit kaphat tőled!

Feltárták a kutatók, hány éves korban felejtjük el teljesen a gyerekkorunkat

Feltárták a kutatók, hány éves korban felejtjük el teljesen a gyerekkorunkat

Nem emlékszel, milyen volt a gyerekkorod? Ezután érteni fogod, miért nem!

Ez a néggyerekes anyuka igazi gyermekkort ad a gyerekeinek - neked hogy tetszik?

Ez a néggyerekes anyuka igazi gyermekkort ad a gyerekeinek - neked hogy tetszik?

Se tévé, se kütyük - így él ez a család négy kicsivel vidéken

Szélhámosfilmek csajoknak

Szélhámosfilmek csajoknak

Szerkesztőségünk ismét összedugta a fejét és elgondolkodott azon, hogy milyen témájú filmajánlónk nem volt még eddig. Sok tanakodás után rájöttünk, hogy a szerethető csalókról, szélhámosokról nem kész...

67 évnyi szerelem: a köztük lévő köteléket még a halál sem tudta eltépni

67 évnyi szerelem: a köztük lévő köteléket még a halál sem tudta eltépni

A házasság hetét egy olyan különleges történettel ünnepeljük, amilyennel szinte csak a romantikus filmekben vagy regényekben találkozhattunk. Olympia és Michael DeNittis szerelme még gyermekkorukban...

Megkérdezték az ovisokat, mi a Facebook

Megkérdezték az ovisokat, mi a Facebook

A legkisebbeknek mindenre van egy jó válasza. Ezúttal azt fogalmazták meg a felnőttek kérdésére, hogy mi is az a Facebook... - “A Facebook az egy közösségi háló. Mindenki bele van gabalyodva. Ezt a n...

Kelengyepénz kismamáknak

Kelengyepénz kismamáknak

Kelengyepénz kismamáknak – akár 99 ezer forintot is kaphatsz támogatásként! A szülési támogatás célja a család, mint a társadalom alapvető egységének segítése, a gyermekvállalás feltételeinek javítás...