Jó lenne "tanyasi" csirkét venni, de ez legtöbbször kivitelezhetetlen.
A kereskedelemben kapható csirkehús zöme ipari tartásból származik, ahol elkerülhetetlen, hogy az állatokat hormonnal és antibiotikummal kevert takarmánnyal etessék. Ezek a gyógyszerek megtalálhatók a boltok pultjaiban lévő csirkehúsban.
Hogy nyugodtan együk a csirkét, alkalmazzuk az alábbi módszerek egyikét. A hús egészségesebb és finomabb lesz!
1. Ha megfőzzük a csirkét, a levét öntsük el, mert abban számos egészségre ártalmas anyag található. A főzés során ugyanis a húsban található összes méreganyag a lébe kerül.
2. Sütés előtt távolítsuk el a csirke belső szerveit, hiszen ezekben halmozódnak fel a méreganyagok. Ajánlott a csirke bőrének az eltávolítása is.
3. Elkészítés előtt áztassuk a csirkét az alábbi oldatban: 1 l víz, néhány kanál só, és 1 citrom kicsavart leve.
A csirkét áztassuk a fenti oldatban 2 órán keresztül. Öntsük le a vizet, majd még egyszer ismételjük meg ugyanezt az eljárást.
A csirkét áztathatjuk ásványvízben is, melyben szintén megtisztul, és a húsa is puhább lesz. Sokan esküsznek a langyos vizes szódabikarbónás áztatásra is.
Hozzászólások