Szirupos kocka
Fél csésze vízből és fél csésze kristálycukorból főzz szirupot: kis lábosban folyamatosan kevergetve melegítsd, amíg a cukor teljesen el nem olvad és sűrűsödni, bugyborékolni nem kezd.
Hagyd kihűlni. Közben tisztíts meg 70–80 deka görögdinnyét, kockázd fel, tedd be a turmixgépbe, öntsd hozzá a szirupot és keverd simára. Szűrd bele egy kancsóba, onnan töltögesd bele a jégkockatartó lyukacskáiba. Viccesebb, ha gyümölcs vagy szívecske formájú mélyedései vannak. Amikor megfagyott, rakj tele vele egy hosszú poharat és öntsd le szódavízzel. Csodás hűsítő!
Fagyasztott dinnye
Ez a recept olyan pofon egyszerű, hogy azt fogod gondolni, miért nem készítettél eddig ilyet!
Mivel a görögdinnye gyakorlatilag víz, ezt a tulajdonságát fogjuk most felhasználni.
Végy egy jégkockatartót, lehetőleg minél nagyobbat és hagyományos formájút (vagyis ne betűket szimbolizálót, vagy szívecskéset stb.)! Vágj le akkora darabokat a dinnyéből, amekkorák a tartóba éppen beleférnek! (Akár műanyag dobozba is teheted a dinnye kockákat, de készülj fel, hogy ez esetben össze fognak fagyni a darabkák. Tipp: még különlegesebb lesz a látvány, ha fagyikanállal készítesz kis gömböket!)
Irány a mélyhűtő, néhány óra és már kész is!
Ha nincs otthon hagyományos jégkockatartó, akkor érdemes kicsit összepaszírozni a dinnyét, akár kézzel is. A gyerkőcök biztosan imádni fogják, ahogyan lehet játszani az étellel! Amikor kész a dinnye-massza, vagy dinnye lé, akkor ezt öntsd a tartóba a dinnyekockák helyett.
Forrás: Éva magazin
Ha érdekelnek a dinnyés receptek, ajánljuk figyelmedbe következő bejegyzéseinket:
Dinnyés finomságok
Dinnye granita
Dinnye süti
Görögdinnye leves
Sárgadinnye krémleves
Hozzászólások