A bolti fagyasztott szilvásgombóc megosztja az embereket, de a házilag készített, puha tésztájú gombócoknak nem lehet ellenállni. Remek anya-gyerek program lehet az elkészítése.
Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya
- 30-35 dkg liszt
- csipet só
- 15-20 db szilva
- 3-4 evőkanál cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 3 evőkanál vaj (ha nics, jó az olaj, de vajjal finomabb!)
- 6 evőkanál zsemlemorzsa
Minden tésztából gombócot formálunk a kezünkkel, majd egyenként a forró vízbe tesszük. Csak annyi gombócot tegyünk egyszerre a vízbe, amennyi elfér. Amikor a gombócok feljöttek a víz tetejére, akkor egy szedőkanállal lecsepegtetjük, és a pirított zsemlemorzsás edénybe tesszük. A gombócokat beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd egy tálra tesszük.
Címkék: szilvásgombóc
Hozzászólások