Csípős forró csokoládé
Hozzávalók (1 bögréhez):
5 dkg jó minőségű étcsokoládé
1 dl tej, 1 dl tejszín
1 kk. vanília kivonat
egy negyed narancs reszelt héja
1 szem szegfűbors, 2 kisebb egész szegfűszeg
1 rúd fahéj, őrölt fahéj (a díszítéshez)
1 csipet cayenne bors
1 tk. méz vagy barna cukor
Elkészítése:
Forrlad fel a tejet, a tejszínt, a vanília kivonatot, a mézet és a fűszereket!
Húzd félre a tűzről és állandó kevergetés mellett tördeld bele a csokoládét, majd várd meg, míg az teljesen felolvad!
Tedd vissza a tűzre, kevergetés mellett újra forrald fel!
Vedd ki belőle az egész fűszereket, öntsd hőálló pohárba, szórj a tetejére egy kis borsot és fahéjat!
Ha plusz kalóriákra vágysz, tegyél a tetejére egy kis tejszínhabot, kandírozott narancsot! Igazi melengető finomság!
Karácsonyi gyermekpuncs
Hozzávalók (4-5 bögre):
1 liter almalé
fél liter gyümölcstea (az általad kedvelt ízben)
2 evőkanál méz
1 citrom
2 narancs
3 darab szegfűszeg
1 rúd fahéj
Elkészítés:
Főzz egy közepes erősségű gyümölcsteát!
Öntsd kancsóba a teát, tedd hozzá a mézet, a fahéjat, a szegfűszeget, majd öntsd fel almalével!
Ha egy picit lehűlt, öntsd bele a kifacsart citromlevet, s újra melegítsd fel!
Felnőtt változat: fehér és vörös borból, rum hozzáadásával elkészítheted a puncs alkoholos változatát is.
Forralt bor
Hozzávalók (1 bögréhez):
1 dl víz (vagy gyenge tea)
2 dl fehér vagy vörös bor
1 egész fahéj, 8 szegfűszeg, 1 babérlevél, 2 kardamom
csipet gyömbér és szerecsendió
1 rúd vanília
2 szelet citrom vagy narancs
barna cukor vagy méz (ízlés szerint)
Elkészítés:
Készítsd elő a fűszereket, karikázd fel a citromot/narancsot!
Forrald fel a vizet/teát, s add a forrásban lévő vízhez a fűszereket és a citruskarikákat!
Öntsd hozzá a bort! Vigyázz, a keverék ne érje el a 100 fokot!
Édesítsd szád íze szerint barna cukorral, mézzel!
Tetszettek a receptek? Vagy a meleg ital mellé elnassolnál egy kis süteményt is? Kinder Maxi King? Smarties-os muffin? Meggyes süti? Kellemes szórakozást sütéshez, az édességek elfogyasztásához pedig jó étvágyat kívánunk!
Címkék:
Hozzászólások