Gyors paradicsomos lepény
Hozzávalók:
20 dkg leveles tészta
60 dkg paradicsom
3 tojás
1csipetnyi só
0,5 tk morzsolt bazsalikom
1,2 dl tejföl
3 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A leveles tésztát nyújtsd vékonyra, úgy, hogy a tortaformába téve legyen néhány centiméteres pereme. A paradicsomot forrázd le, hámozd meg és darabold fel, majd oszlasd szét a tésztán. A tojásokat verd fel, keverd hozzá a sót, bazsalikomot és a tejfölt, majd ezt öntsd a paradicsomra, a tetejét pedig szórd meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig süsd, míg a teteje aranybarna nem lesz.
Virslis copfok
Hozzávalók:
2,4 dl tej
0,85 dl olaj
2 tojás
43 dkg liszt
1 ek cukor
szárított élesztő
6 db virsli
Elkészítés:
A tésztához keverd össze a tejet, olajat, 1db tojást, lisztet, cukrot, élesztőt és dagaszd meg. Mikor megkelt, lisztezett deszkán gyúrd át, majd oszd nyolc egyenlő részre, amittovább kell bontani még három részre. A tésztákat fond össze, a fonatok réseibe virslikarikákat nyomkodj, végül az egészet kend meg a maradék tojással. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt süsd meg.
Sonkás-sajtos táska
Hozzávalók:
2,5 dl tej
1 dl napraforgó olaj
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
30 dkg sonka
12 dkg tejföl
2 főtt tojás sárgája
30 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A tejet, lisztet, élesztőt, olajat alaposan gyúrd össze és dagaszd meg. Míg a tészta kel, keverd össze a sonkát, tejfölt, főtt tojást és sajtot a töltelékhez. Miután megkelt, nyújtsd ki vékonyra és egy pogácsa szaggatóval szaggasd ki. Az így kapott lapok felére tegyél a töltelékből, a másik felét pedig hajtsd rá. Előmelegített sütőbe addig süsd, míg barna nem lesz a teteje.
BistroBaguette
Hozzávalók:
2 bagett
80 g paradicsomszósz
1 konzerv csemegekukorica
60 g sonka
2 kisebb paradicsom
60 g sajt
Elkészítés:
A bagetteket vágd félbe, a sajtot reszeld le, a paradicsomot és a sonkát darabold fel. A baggetteket kend meg a paradicsomszósszal, pakold rá a felaprított paradicsomot, sonkát, kukoricát, szórd meg sajttal és előmelegített sütőben pirítsd meg.
Pizzás táska
Hozzávalók:
50 dkg leveles tészta
15 dkg pizzaszósz
10 szelet sonka
23 dkg sajt
15 dkg kukorica
1 tojás
Elkészítés:
A tésztát nyújtsd vékonyra, lehetőleg maradjon téglalap alakú és vágd fel tíz részre. Kend meg a tésztát a pizzaszósszal. A sajtot reszeld le, a sonkát pedig darabold fel. A téglalapok felére pakolj egy kevés sonkát, kukoricát, sajtot, majd hajtsd őket félbe. A tésztabatyuk tetejét vagdosd be picit, végül előmelegített sütőben 15-20 süsd.
Forrás: Nosalty.hu
Ha netán új receptre vágysz, Varázspálca rovatunkban biztosan meg fogod találni, amit keresel! Kedvenc finomságaink:
Fűszeres kifli chips
Csokichips
Diós, csokis, mézes pite
Dinnye süti
Egészséges pizza
Hozzászólások