Sütőtök muffin
Hozzávalók:
240 g liszt
1 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. fahéj
1 tk. szerecsendió
180 g barna cukor
200 g cukor
160 ml tejszín
80 ml olaj
4 nagy tojás
500 g sütőtök püré
1 adag vaníliás sajtkrém
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 176 fokra.Egy nagy edényben keverd össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket, barna cukrot és a cukrot. Egy másik nagy edényben keverd össze a tejszínt, az olajat, a tojást és a sütőtök pürét. A sütőtök pürét készen is megvásárolhatod, de ha nem áll módodban, akkor készítsd el magadnak!
A sütőtököt süsd meg, majd turmixold le. A sütésnél érdemes megszórni barna cukorral és egy kevés vajat is adni hozzá, így krémesebb és bársonyosabb íze lesz.
Keverd össze a száraz és a nedves anyagokat. Egy 24 darabos muffin formát bélelj ki a kapszlikkal és 3/4-ig töltsd meg őket a tésztával. Tedd be az egészet a sütőbe és 25-30 perc alatt süsd készre. A teljesen kihűlt muffinokat díszítsd a sajtkrémmel!
Csokoládés sajtkrém
Hozzávalók:
250 g sajtkrém
100 g sózatlan vaj
400 g porcukor
50 g jó minőségű kakaópor
50 g étcsokoládé feldarabolva
Elkészítés:
A sajtkrémet és a vajat verd habosra robotgép segítségével. Jó alaposan dolgozd át, hogy kemény, habos állagot kapj! Add hozzá a keverékhez adagonként a porcukrot, és verd kemény, fényes habbá a keveréket! Végül tedd bele a kakaóport és az étcsokoládét.
Halloween muffin!
Az előbbi receptek segítségével már gyorsan elkészül a tökéletes Halloween muffin, három lépés csupán a végeredmény.
Süsd meg a sütőtök muffint a fenti recept szerint, majd hagyd teljesen kihűlni!
Készítsd el a csokoládés sajtkrémet annyi plusszal, hogy csepegtess bele fekete ételfestéket!
Díszítsd a kihűlt muffint a fekete csokoládés sajtkrémmel, és szórd meg narancssárga cukorgyönggyökkel a tökéletes hatás kedvéért!
Jó étvágyat kívánunk!
Forrás: Glazur
Hozzászólások