10 hiba, amit elkövethetsz az ágyban, ha gyermeket szeretnél

Vivien Ecsédi | 2017.06.19


A parents.com összegyűjtötte azokat a leggyakoribb szexhibákat, amelyek gátolják a teherbeesést. Íme a 10 hiba, amit talán ti is elkövettek:

1. Ha nem szexeltek eleget 
Sokan úgy gondolják, szexuális életet csak az ovuláció napján érdemes élni, mert ha "tartogatjuk" a spermiumokat, azok ügyesebbek és gyorsabbak lesznek a nagy napon. Ez azonban nem feltétlenül van így. Szexeljetek, de ne csak az ovuláció napján, hanem bármikor, amikor jól esik, különös figyelmet fordítva az ovulációt megelőző néhány napra.

2. Ha túl sokat szexeltek 
A több nem feltétlenül jobb is. Vannak, akik azt hiszik, ha sokat szexelnek, az esély a teherbeesésre a sokszorosára nő. De ez sem feltétlenül igaz. Ha mindennap szexeltek, vagy ha naponta több alkalommal is, akkor hamar kiéghettek, és előfordulhat, hogy épp azokon a napokon megy el a kedvetek a szeretkezéstől, amelyek a legideálisabbak lennének a teherbeesésre.

3. Ha mindig ugyanúgy szexeltek 
Azt olvastad valahogy, hogy a misszionárius pózban a legkönnyebb teherbe esni? Vagy úgy, ha szex után megemeled a csípődet? Mindkettő téves! Az igazság az, hogy mindegy, milyen pózban szeretkeztek, nem számít, hogy te vagy felül vagy a párod, vagy hogy kipróbáltok egy új, őrült pozíciót. Ha a férfi ejakulál, a spermiumok úszni kezdenek, egyenesen a petevezetékek felé. Mindez pár másodpercet vesz igénybe, nem számít, hogyan helyezkedtek el az ejakuláció alatt. Szóval ahelyett, hogy mindig ugyanabban a "gyerekcsinálós" pózban szexelnétek, próbáljatok ki bátran új pozíciókat és élvezzétek a szexet!

4. Ha magadat okolod 
Amikor egy párnak gondjai akadnak a teherbeeséssel, először azonnal arra gyanakodnak, hogy a nővel nem stimmel valami. Hiszen a férfi ejakulál, és az eszükbe sem jut, hogy talán a folyadékban nem megfelelő a spermiumok mennyisége vagy minősége. A meddőséggel küzdő párok 50%-ánál van probléma a nőnél, 40%-uknál a férfi a "hibás". 10%-uknál mindketten vagy egyikük sem, és a meddőség oka ismeretlen marad.

5. Ha rossz az időzítés 
Az ovuláció napját nem könnyű meghatározni. Ha átlagos, 28 napos a nő ciklusa, akkor a 14. napon van a legnagyobb esély a teherbeesésre, de ahogyan a ciklus egyénenként változik, úgy az ovuláció is. A találgatások helyett jobb, ha felkeresel egy szakembert, ha tudni szeretnéd, pontosan mikor is van az ovulációd, melyik napon, napokon érdemes ágyba bújnotok.

6. Ha az ovuláció napján szexeltek 
Ha már tudod, mikor van az ovuláció, ügyelned kell arra is, hogy le ne késsétek az időpontot. A petesejt ugyanis csak 24 óráig képes életben maradni, ennyi időtök van a megtermékenyítésre. A spermium azonban 3-5 napig is él, ezért érdemes már az ovulációt megelőző néhány napban is összebújnotok, ezzel megnövelitek a teherbeesés esélyét.

7. Ha síkosítót használtok 
Óvatosan a síkosítókkal! A kereskedelemben is kapható síkosítók negatív hatással lehetnek a spermiumok mozgására, megnehezítik az útját a petesejtig. Ha ragaszkodtok a síkosító használatához, akkor használjatok valamilyen természetes anyagot, például olívaolajat vagy babaolajat, sőt, még a tojásfehérje is biztonságos és hatékony lehet.

8. Ha orvoshoz rohantok
Két-három hónapja próbálkoztok, eredménytelenül? Ne rohanj még orvoshoz! A szakemberek szerint még a legösszeszokottabb, termékeny pároknak is átlagosan hat hónapra van szükségük a teherbeeséshez. Ha még nem vagy 35 éves, rendszeres a menstruációs ciklusod és nincsenek egészségügyi problémáid, akkor egy évet várjatok és csak azután forduljatok specialistához.
 
9. Ha nem fordultok időben orvoshoz
Ha még nem vagy 35 éves, de nem rendszeres a ciklusod vagy egészségügyi problémáid vannak (például kismedence gyulladásos betegségei, esetleg korábban elkaptál valamilyen szexuális úton terjedő betegséget), akkor érdemes orvoshoz fordulnod. Akkor is, ha már elmúltál 35 éves és már fél-egy éve próbálkoztok, nektek ugyanis már nincs annyi időtök, mint a fiatalabb pároknak.

10. Ha nem foglalkozol az egészségeddel 
Gyakori hiba a gyermeket tervező pároknál, hogy annyira a reproduktív egészségükre koncentrálnak, hogy elhanyagolják az általános egészségi állapotukat. Mindent tudnak a spermiumok számáról és minőségéről, az ovulációról, az időzítésről. De ugyanakkor nem törődnek az egészségükkel: stresszelnek, dohányoznak, túlsúlyosak, gyógyszereket szednek. Még mielőtt meddőségi kezelésre szánnátok magatokat, érdemes felmérni az általános egészségügyi állapototokat. Keressétek fel a háziorvost és beszéljétek át, mire érdemes odafigyelnetek a termékenységetek érdekében.


Forrás: babaszoba.hu 


Címkék: terhebeesés, hibák

Hozzászólások

Ezért kívánsz furcsa ételeket a terhesség alatt

Ezért kívánsz furcsa ételeket a terhesség alatt

Számtalan vicc született már a kívánós kismamákról, sok történet kering férjekről, akik az éjszaka közepén indulnak vadászatra, mert a terhes feleség épp fagyasztott meggyet kíván csípős kínai levessel.

Ők csak jót akarnak a gyereknek, mégis valami félremegy - Gyakori nevelési hibák és típusok

Ők csak jót akarnak a gyereknek, mégis valami félremegy - Gyakori nevelési hibák és típusok

Nyáron még inkább kiütköznek a nevelési problémák, mert a szülőre hárul minden felelősség.

Terhességi cukorbetegségnél lehet baja a babának? A szülész-nőgyógyász válaszol

Terhességi cukorbetegségnél lehet baja a babának? A szülész-nőgyógyász válaszol

Dr. Oláh Orsolya szülész-nőgyógyászt kérdeztük a terhességi diabétesz babára gyakorolt hatásairól.

Fantasztikus szörnyűző spray álmatlanság ellen: egy csodaapa találmánya

Fantasztikus szörnyűző spray álmatlanság ellen: egy csodaapa találmánya

A kislánya félt a szörnyektől, de ez a remek találmány megoldotta a problémát.

"Csajszik, valami nagyon nyomja a bögyömet" – egy anyuka őszinte kirohanása a kritizálók ellen

"Csajszik, valami nagyon nyomja a bögyömet" – egy anyuka őszinte kirohanása a kritizálók ellen

Karen Johnson, a népszerű bloggeranyuka megelégelte, hogy állandóan kapja az ívet, mint anya.

Így küzd egy friss nagytesó a könnyeivel: videó a testvéri szeretetről

Így küzd egy friss nagytesó a könnyeivel: videó a testvéri szeretetről

Megható, ahogy a gyerek reagál, amikor először tartja a karjában a babát.

A hordozókendő előnyei és hátrányai

A hordozókendő előnyei és hátrányai

Az utóbbi időkben egyre többször találkozhatunk olyan szülőkkel, akik kisgyermeküket – apró csecsemőtől egészen a már nagyobbacska, járni tudóig – egy jókora kendővel magukra kötözve közlekednek. Sokan esküsznek a hordozókendőre, de vannak ellenzői is.

Megmozdul a baba – mikortól várjuk és mit fogunk érezni?

Megmozdul a baba – mikortól várjuk és mit fogunk érezni?

Az egyik legszebb pillanat a kismamák életében az, amikor először megérzik, hogy megmozdul a pocakjukban a baba. A legtöbben a 16 hét után tapasztalják.

Nagyon akartuk egymást és a gyereket, mégis minden tönkrement szülés után

Nagyon akartuk egymást és a gyereket, mégis minden tönkrement szülés után

A pszichológust kérdeztük meg miértekről, megoldásokról, és ami a legfontosabb, a baj elkerüléséről. Hogyan lehet ezt megúszni?

27 malőr hullafáradt anyáktól, egyszerre fogsz sírni és nevetni

27 malőr hullafáradt anyáktól, egyszerre fogsz sírni és nevetni

Te milyen hasonló furcsaságot csináltál? :D