10 hiba, amit elkövethetsz az ágyban, ha gyermeket szeretnél

Vivien Ecsédi | 2017.06.19


A parents.com összegyűjtötte azokat a leggyakoribb szexhibákat, amelyek gátolják a teherbeesést. Íme a 10 hiba, amit talán ti is elkövettek:

1. Ha nem szexeltek eleget 
Sokan úgy gondolják, szexuális életet csak az ovuláció napján érdemes élni, mert ha "tartogatjuk" a spermiumokat, azok ügyesebbek és gyorsabbak lesznek a nagy napon. Ez azonban nem feltétlenül van így. Szexeljetek, de ne csak az ovuláció napján, hanem bármikor, amikor jól esik, különös figyelmet fordítva az ovulációt megelőző néhány napra.

2. Ha túl sokat szexeltek 
A több nem feltétlenül jobb is. Vannak, akik azt hiszik, ha sokat szexelnek, az esély a teherbeesésre a sokszorosára nő. De ez sem feltétlenül igaz. Ha mindennap szexeltek, vagy ha naponta több alkalommal is, akkor hamar kiéghettek, és előfordulhat, hogy épp azokon a napokon megy el a kedvetek a szeretkezéstől, amelyek a legideálisabbak lennének a teherbeesésre.

3. Ha mindig ugyanúgy szexeltek 
Azt olvastad valahogy, hogy a misszionárius pózban a legkönnyebb teherbe esni? Vagy úgy, ha szex után megemeled a csípődet? Mindkettő téves! Az igazság az, hogy mindegy, milyen pózban szeretkeztek, nem számít, hogy te vagy felül vagy a párod, vagy hogy kipróbáltok egy új, őrült pozíciót. Ha a férfi ejakulál, a spermiumok úszni kezdenek, egyenesen a petevezetékek felé. Mindez pár másodpercet vesz igénybe, nem számít, hogyan helyezkedtek el az ejakuláció alatt. Szóval ahelyett, hogy mindig ugyanabban a "gyerekcsinálós" pózban szexelnétek, próbáljatok ki bátran új pozíciókat és élvezzétek a szexet!

4. Ha magadat okolod 
Amikor egy párnak gondjai akadnak a teherbeeséssel, először azonnal arra gyanakodnak, hogy a nővel nem stimmel valami. Hiszen a férfi ejakulál, és az eszükbe sem jut, hogy talán a folyadékban nem megfelelő a spermiumok mennyisége vagy minősége. A meddőséggel küzdő párok 50%-ánál van probléma a nőnél, 40%-uknál a férfi a "hibás". 10%-uknál mindketten vagy egyikük sem, és a meddőség oka ismeretlen marad.

5. Ha rossz az időzítés 
Az ovuláció napját nem könnyű meghatározni. Ha átlagos, 28 napos a nő ciklusa, akkor a 14. napon van a legnagyobb esély a teherbeesésre, de ahogyan a ciklus egyénenként változik, úgy az ovuláció is. A találgatások helyett jobb, ha felkeresel egy szakembert, ha tudni szeretnéd, pontosan mikor is van az ovulációd, melyik napon, napokon érdemes ágyba bújnotok.

6. Ha az ovuláció napján szexeltek 
Ha már tudod, mikor van az ovuláció, ügyelned kell arra is, hogy le ne késsétek az időpontot. A petesejt ugyanis csak 24 óráig képes életben maradni, ennyi időtök van a megtermékenyítésre. A spermium azonban 3-5 napig is él, ezért érdemes már az ovulációt megelőző néhány napban is összebújnotok, ezzel megnövelitek a teherbeesés esélyét.

7. Ha síkosítót használtok 
Óvatosan a síkosítókkal! A kereskedelemben is kapható síkosítók negatív hatással lehetnek a spermiumok mozgására, megnehezítik az útját a petesejtig. Ha ragaszkodtok a síkosító használatához, akkor használjatok valamilyen természetes anyagot, például olívaolajat vagy babaolajat, sőt, még a tojásfehérje is biztonságos és hatékony lehet.

8. Ha orvoshoz rohantok
Két-három hónapja próbálkoztok, eredménytelenül? Ne rohanj még orvoshoz! A szakemberek szerint még a legösszeszokottabb, termékeny pároknak is átlagosan hat hónapra van szükségük a teherbeeséshez. Ha még nem vagy 35 éves, rendszeres a menstruációs ciklusod és nincsenek egészségügyi problémáid, akkor egy évet várjatok és csak azután forduljatok specialistához.
 
9. Ha nem fordultok időben orvoshoz
Ha még nem vagy 35 éves, de nem rendszeres a ciklusod vagy egészségügyi problémáid vannak (például kismedence gyulladásos betegségei, esetleg korábban elkaptál valamilyen szexuális úton terjedő betegséget), akkor érdemes orvoshoz fordulnod. Akkor is, ha már elmúltál 35 éves és már fél-egy éve próbálkoztok, nektek ugyanis már nincs annyi időtök, mint a fiatalabb pároknak.

10. Ha nem foglalkozol az egészségeddel 
Gyakori hiba a gyermeket tervező pároknál, hogy annyira a reproduktív egészségükre koncentrálnak, hogy elhanyagolják az általános egészségi állapotukat. Mindent tudnak a spermiumok számáról és minőségéről, az ovulációról, az időzítésről. De ugyanakkor nem törődnek az egészségükkel: stresszelnek, dohányoznak, túlsúlyosak, gyógyszereket szednek. Még mielőtt meddőségi kezelésre szánnátok magatokat, érdemes felmérni az általános egészségügyi állapototokat. Keressétek fel a háziorvost és beszéljétek át, mire érdemes odafigyelnetek a termékenységetek érdekében.


Forrás: babaszoba.hu 


Címkék: terhebeesés, hibák

Hozzászólások

Büntetés helyett ezt ajánljuk

Büntetés helyett ezt ajánljuk

A büntetés nem jó nevelési módszer, mert bosszúvágyhoz, gyűlölködéshez és önsajnálathoz vezet. De akkor mi legyen, ha rossz fát tett a tűzre?

Soha ne kiabálj a gyerekre

Soha ne kiabálj a gyerekre

Tegyük a szívünkre a kezünkre: kit nem hoz ki időnként a sodrából a gyereke? Viszont: a problémát soha ne a hangunk felemelésével akarjuk megoldani!

Ezért nem alszik a gyerek!

Ezért nem alszik a gyerek!

Ha felnőtt küszködik álmatlansággal, csak maga szenved. Ha viszont a gyerek nem tud aludni, az egész család vele virraszt. Az álmatlanság “gyógyítása” tehát mindenkinek érdeke. Vegyük sorba, mik vezetnek leggyakrabban alvászavarhoz.

Mit tegyünk, hogy ne ejtse rabul a gyereket a számítógép?

Mit tegyünk, hogy ne ejtse rabul a gyereket a számítógép?

Demagóg elképzelés azt hinni, hogy a számítógép gyermekkorban kizárólag rossz hatással lehet a csemetére

Így reagáltak az átlagemberek Beyoncé babás fotójára

Így reagáltak az átlagemberek Beyoncé babás fotójára

Beyoncé a terhességét és az ikrek megszületését is megünnepelte profi fotókkal. Az embereket nem hagyta el a humorérzékük: Beyoncé utolsó részletig megkomponált, kissé giccses fotójára válaszul elkészítették azok mását.

A szegénység károsan hathat a babák agyfejlődésére – új kutatás

A szegénység károsan hathat a babák agyfejlődésére – új kutatás

Egy új tanulmányban megerősítették azt a feltételezést, hogy a szegénység tartós hatással van a gyerekek agyfejlődésére.

16 ultrahangos kép magzatokról, amely halálra ijesztette a szülőket

16 ultrahangos kép magzatokról, amely halálra ijesztette a szülőket

Hol egy rémfilm szereplőjére, hol egy agg öregúrra, vagy egy lidérces démonra, esetleg egy ordibáló szörnyre emlékeztetnek a felvételek. Nem csoda, hogy kétségbeestek, mikor meglátták ezeket a képeket.

Napi cuki videó: ez a kisfiú bebizonyítja, hogy létezik az igaz szerelem

Napi cuki videó: ez a kisfiú bebizonyítja, hogy létezik az igaz szerelem

Édesanyját csodálattal bámulja, le sem veszi róla a szemét, akár órákig is képes lenne csak az anyukáját nézni, annyira szerelmes belé ez a csöppség.

A baba ültetése - mikor érdemes elkezdeni?

A baba ültetése - mikor érdemes elkezdeni?

A baba fejlődése szempontjából fontos mérföldkő, miután fejét már biztonságosan megtartja és az átfordulást is elsajátította, ekkor a legtöbb baba egy felnőtt ujjaiba kapaszkodva próbálja meg ülő helyzetbe felhúzni magát.

Császár után készített szelfit a kisbabájával az frissen szült anyuka – Nézzétek a pici arcát!

Császár után készített szelfit a kisbabájával az frissen szült anyuka – Nézzétek a pici arcát!

Az öröm látszik az anyuka arcán, ahogy frissen megszületett kisbabájával és az apukával közösen pózol életük első hármas fotóján. Ami a fotóban érdekes, az a baba pofija: nem is olyan, mintha sírna, sokkal inkább, mintha nevetve pózolna a kamerának…