10 hiba, amit elkövethetsz az ágyban, ha gyermeket szeretnél

Vivien Ecsédi | 2017.06.19


A parents.com összegyűjtötte azokat a leggyakoribb szexhibákat, amelyek gátolják a teherbeesést. Íme a 10 hiba, amit talán ti is elkövettek:

1. Ha nem szexeltek eleget 
Sokan úgy gondolják, szexuális életet csak az ovuláció napján érdemes élni, mert ha "tartogatjuk" a spermiumokat, azok ügyesebbek és gyorsabbak lesznek a nagy napon. Ez azonban nem feltétlenül van így. Szexeljetek, de ne csak az ovuláció napján, hanem bármikor, amikor jól esik, különös figyelmet fordítva az ovulációt megelőző néhány napra.

2. Ha túl sokat szexeltek 
A több nem feltétlenül jobb is. Vannak, akik azt hiszik, ha sokat szexelnek, az esély a teherbeesésre a sokszorosára nő. De ez sem feltétlenül igaz. Ha mindennap szexeltek, vagy ha naponta több alkalommal is, akkor hamar kiéghettek, és előfordulhat, hogy épp azokon a napokon megy el a kedvetek a szeretkezéstől, amelyek a legideálisabbak lennének a teherbeesésre.

3. Ha mindig ugyanúgy szexeltek 
Azt olvastad valahogy, hogy a misszionárius pózban a legkönnyebb teherbe esni? Vagy úgy, ha szex után megemeled a csípődet? Mindkettő téves! Az igazság az, hogy mindegy, milyen pózban szeretkeztek, nem számít, hogy te vagy felül vagy a párod, vagy hogy kipróbáltok egy új, őrült pozíciót. Ha a férfi ejakulál, a spermiumok úszni kezdenek, egyenesen a petevezetékek felé. Mindez pár másodpercet vesz igénybe, nem számít, hogyan helyezkedtek el az ejakuláció alatt. Szóval ahelyett, hogy mindig ugyanabban a "gyerekcsinálós" pózban szexelnétek, próbáljatok ki bátran új pozíciókat és élvezzétek a szexet!

4. Ha magadat okolod 
Amikor egy párnak gondjai akadnak a teherbeeséssel, először azonnal arra gyanakodnak, hogy a nővel nem stimmel valami. Hiszen a férfi ejakulál, és az eszükbe sem jut, hogy talán a folyadékban nem megfelelő a spermiumok mennyisége vagy minősége. A meddőséggel küzdő párok 50%-ánál van probléma a nőnél, 40%-uknál a férfi a "hibás". 10%-uknál mindketten vagy egyikük sem, és a meddőség oka ismeretlen marad.

5. Ha rossz az időzítés 
Az ovuláció napját nem könnyű meghatározni. Ha átlagos, 28 napos a nő ciklusa, akkor a 14. napon van a legnagyobb esély a teherbeesésre, de ahogyan a ciklus egyénenként változik, úgy az ovuláció is. A találgatások helyett jobb, ha felkeresel egy szakembert, ha tudni szeretnéd, pontosan mikor is van az ovulációd, melyik napon, napokon érdemes ágyba bújnotok.

6. Ha az ovuláció napján szexeltek 
Ha már tudod, mikor van az ovuláció, ügyelned kell arra is, hogy le ne késsétek az időpontot. A petesejt ugyanis csak 24 óráig képes életben maradni, ennyi időtök van a megtermékenyítésre. A spermium azonban 3-5 napig is él, ezért érdemes már az ovulációt megelőző néhány napban is összebújnotok, ezzel megnövelitek a teherbeesés esélyét.

7. Ha síkosítót használtok 
Óvatosan a síkosítókkal! A kereskedelemben is kapható síkosítók negatív hatással lehetnek a spermiumok mozgására, megnehezítik az útját a petesejtig. Ha ragaszkodtok a síkosító használatához, akkor használjatok valamilyen természetes anyagot, például olívaolajat vagy babaolajat, sőt, még a tojásfehérje is biztonságos és hatékony lehet.

8. Ha orvoshoz rohantok
Két-három hónapja próbálkoztok, eredménytelenül? Ne rohanj még orvoshoz! A szakemberek szerint még a legösszeszokottabb, termékeny pároknak is átlagosan hat hónapra van szükségük a teherbeeséshez. Ha még nem vagy 35 éves, rendszeres a menstruációs ciklusod és nincsenek egészségügyi problémáid, akkor egy évet várjatok és csak azután forduljatok specialistához.
 
9. Ha nem fordultok időben orvoshoz
Ha még nem vagy 35 éves, de nem rendszeres a ciklusod vagy egészségügyi problémáid vannak (például kismedence gyulladásos betegségei, esetleg korábban elkaptál valamilyen szexuális úton terjedő betegséget), akkor érdemes orvoshoz fordulnod. Akkor is, ha már elmúltál 35 éves és már fél-egy éve próbálkoztok, nektek ugyanis már nincs annyi időtök, mint a fiatalabb pároknak.

10. Ha nem foglalkozol az egészségeddel 
Gyakori hiba a gyermeket tervező pároknál, hogy annyira a reproduktív egészségükre koncentrálnak, hogy elhanyagolják az általános egészségi állapotukat. Mindent tudnak a spermiumok számáról és minőségéről, az ovulációról, az időzítésről. De ugyanakkor nem törődnek az egészségükkel: stresszelnek, dohányoznak, túlsúlyosak, gyógyszereket szednek. Még mielőtt meddőségi kezelésre szánnátok magatokat, érdemes felmérni az általános egészségügyi állapototokat. Keressétek fel a háziorvost és beszéljétek át, mire érdemes odafigyelnetek a termékenységetek érdekében.


Forrás: babaszoba.hu 


Címkék: terhebeesés, hibák

Hozzászólások

Három tévhit a házasság első évéről

Három tévhit a házasság első évéről

Ezek senkinél sem törvényszerűek!

Egy lázmérő kell hozzá, és a  pajzsmirigyműködés problémáit te magad is észlelheted

Egy lázmérő kell hozzá, és a pajzsmirigyműködés problémáit te magad is észlelheted

Egy sor kellemetlen tünet - hízás, hajhullás - mögött a pajzsmirigy probléma áll. Nagyon sok fiatal nőt érint a probléma.

Nappali anyukák - egy rendszer, ami nagyon jól működik Finnországban

Nappali anyukák - egy rendszer, ami nagyon jól működik Finnországban

Magyarországon is lenne rá igény.

A mai kétévesek kétszer annyi időt töltenek képernyők előtt, mint egy bő évtizede

A mai kétévesek kétszer annyi időt töltenek képernyők előtt, mint egy bő évtizede

Viselkedési zavarokhoz és tanulási nehézséghez vezethet az új "szokás".

Vannak illóolajok, amiket kismamáknak és babáknak tilos használni

Vannak illóolajok, amiket kismamáknak és babáknak tilos használni

Az aromaterápia a szelíd gyógymódok közé tartozik, ám itt is vannak szabályok, amiket be kell tartani.

Négy gyakori hiba, amit mosás közben követhetsz el

Négy gyakori hiba, amit mosás közben követhetsz el

Meglepő lehet a kijelentés, de tény, hogy a mosógépet nem mindenki tudja helyesen használni.

Megszületett a döntés! Júliustól indul a falusi csok!

Megszületett a döntés! Júliustól indul a falusi csok!

Íme a részletek!

A gyerekek vérében és vizeletében is kimutathatóak a lakásban lévő műanyagok vegyszerei

A gyerekek vérében és vizeletében is kimutathatóak a lakásban lévő műanyagok vegyszerei

A műanyag padló vagy az kanapé is veszélyforrás lehet.

Pótolhatatlan nagyik és nagypapik

Pótolhatatlan nagyik és nagypapik

Szerencsés család, ahol a gyereknevelésbe bekapcsolhatóak a nagyszülők.

Az elvált szülők is megkaphatják a gyerekekre 10 millió forintot

Az elvált szülők is megkaphatják a gyerekekre 10 millió forintot

Újabb pontosítás jelent meg a fiatal házasok gyermekvállalási támogatásáról.