Ilyen szülő vagy a horoszkópod szerint

Vastag Anikó | 2019.07.15

Kos
A Kosok valódi vezetők, így a családban is uralkodnak. Jaj annak a gyermeknek, akinek mindkét szülője kos csillagjegyű. Hajlamos vagy folyamatosan parancsolgatni a gyermekednek, pedig nem erre van szüksége, mutass neki inkább példát, amit követhet. Ha a gyermekeid más véleményen vannak mint te, akkor hajlamos vagy addig rágni a fülüket, amíg meggyőzöd őket, hogy neked van igazad.

Bika
A bika stabil, türelmes és megbízható személyiség, aki mindent megtesz a gyermekeiért. Mi több, úgy tűnik, hogy az összes csillagjegy közül a Bika a legjobb szülő, főként az apukák! Megteremti a családi hangulatot, ezért a gyermekei szeretetben és boldogságban nőnek fel. A bika legnagyobb vágya, hogy nyugodtan és boldogan élhessen. A gyermekeinek mindent megad, ő a tökéletes szülő, akire minden gyermek vágyik, mert szeretetben és boldogságban neveli kicsinyeit.

Ikrek
Az ikrek nagyon intellektuális személyiségek, így a gyermekeiket arra nevelik, hogy tanuljanak. Könnyedén megtanítják a fontos dolgokra, de türelmük az nincs, ráadásul nagyon ingadozó a hangulatuk. Ő az a személy, aki körül villámgyorsan megváltozik a hangulat, egy családi kiránduláson, a legapróbb dolog miatt is képes megsértődni, amivel mindenki hangulatát elrontja. Azonban ugyanígy képes fel is vidítani a gyermekeit, ha erőt vesz magán és nem hagyja, hogy a hangulata befolyásolja a családdal töltött időt.

Rák
A rák nagyon érzékeny, ő mindig kapcsolatban van a gyermekeivel még akkor is, ha azok már felnőttek. A gyermekei ezért örömmel mennek haza, mert tudják, hogy mennyire szereti őket és mindig mellettük áll. A gyermekei mindig számíthatnak rá. A féltésével azonban hajlamos megőrjíteni őket. Ő az a szülő, aki tízszer is felhívja a gyermekét, ha éppen tovább tart az edzés, vagy ha nem volt ideje főzni, csak szendvicset hagyott a hűtőben.

Oroszlán
Szereti és félti a gyermekeit, vidám hangulatot teremt otthon, így a kicsik örömmel vannak vele. Vezéregyéniség és ha nem figyel oda a viselkedésére, a gyermekei tarthatnak tőle. Hajlamos leteremteni a gyerekeket, a dühe azonban gyorsan el is száll. Az oroszlán apukák türelmesebbek, de nagyon féltik a gyermekeiket, így kamaszkorban ez gondokat okozhat.

Szűz
A rend és a tisztaság számára nagyon fontos, ezért meg kell tanulnia kezelni az olyan helyzeteket, amikor a gyerekek nem tisztelik a munkáját, vagyis rendetlenség van a lakásban, vagy éppen rossz jegyet hoznak. Hajlamos zsörtölődni, de ezzel csak azt éri el, hogy a gyermekei inkább a másik szülőnek mesélnek, ami miatt a szűz meg is sértődik, mivel nem ő van a középpontban. Ha elfogadja, hogy a gyerekek megváltoztatják az életét és többé már nem csak ő lesz középpontban és nem csak az ő kívánságai fontosak, akkor jó szülő lehet belőle. A makacssága és a zsörtölődő természete azonban sokszor megnehezíti a család napjait.

Mérleg
Fontos számára a fejlődés, ezért elvárja a gyermekeitől, hogy tanuljanak. Otthonos és vidám környezetben neveli a gyermekeit. Ő az a típus, aki iskola után különórára, edzésre, táncórára viszi a gyereket, ami nagyon fárasztó lehet a kicsik számára. A gyermekeivel beszélget, ezért szívesen megosztják vele a dolgaikat. Ha megérti, hogy a gyerekek néha egy kis kikapcsolódásra is vágynak, akkor fantasztikus szülő lehet belőle.

Skorpió
A gyerekeidet mindennél jobban szereted és próbálod őket a legjobb hangulatban nevelni. Azonban hajlamos vagy házsártos lenni. Mindig mellettük állsz és számíthatnak rád, de nagyobb korban nehezen viselik, ha te akarsz dönteni helyettük. A hangulatodtól függ, hogyan viselkedsz a gyerekeiddel, amit elég nehezen viselnek. Ha te éppen zsörtölődsz, akkor hagyjon békén mindenki, de ha elmúlik a haragod, akkor elvárod, hogy körülvegyen a család és mindenki jó kedvű legyen.

Nyilas
A gyerekeidet szeretetben neveled és mindent megadsz nekik. Azonban ha neked egyszer rossz hangulatod van, akkor meneküljön mindenki a közeledből, mert azon csapódik le a dühöd, aki a közeledben van. A gyerekeid megszokják a hangulatingadozásaid és a kirohanásaid, de ha nem változtatsz a viselkedéseden, nem fognak veled őszintén beszélni, mert tartanak tőle, hogy miért harapod le a fejüket.

Bak
A türelmetlenségeddel mindenkit idegesítesz, ha te valamit akarsz, akkor elvárod, hogy az egész család azt akarja. Azonban a gyerekek nem mindig tudnak megfelelni neked, amit hajlamos is vagy a tudtukra adni. Nagyon szereted a csemetéid, de ha úgy véled, hogy valamit nem úgy csinálnak ahogyan kellene, akkor kiosztod őket, ezzel azonban sok mindentől elveszed a kedvüket. Egy jó szülő megértő, ne feledd.

Vízöntő
Kedves és gondoskodó szülő vagy, aki mindent megtesz a gyermekeiért, néha túl sokat is. Meg kell tanulniuk önállónak lenni, ami melletted elég nehéz, mert ha lehetne, még iskolás korukban is te kötnéd be a cipőjüket, de ez felesleges. Azt hiszed, hogy ha egyre több dolgod meg tudnak csinálni egyedül, akkor te már nem vagy olyan fontos, pedig ez nem igaz, csak átalakul a szülői kapcsolat és más miatt leszel lényeges a számukra.

Halak
Mindig vigyázol a gyermekeidre, veled az élet valódi vidámság, de meg kell tanulnod, hogy ne hagyj rá mindent a gyerekekre. Te vagy az a szülő, aki megenged még egy csokit, aki hagyja, hogy tovább tévézzenek és nem bánja, ha kicsit tovább alszik a gyerek, de ha mindent rájuk hagysz, az ő életüket nehezíted meg. Néha szabályokat kell állítanod, hogy a gyerekek tudják, mihez tartsák magukat.

Címkék:

Hozzászólások

Egy ikres anyuka őszinte vallomása

Egy ikres anyuka őszinte vallomása

Üvöltöttem a férjemmel, hogy az egész az ő hibája - vallott a mindennapjairól mindenféle köntörfalazás nélkül.

Ismét lesz babakocsis felvonulás

Ismét lesz babakocsis felvonulás

A karneváli hét egyik leglátványosabb programja. Csatlakozz te is!

A klímaváltozás a családalapításra is kihat

A klímaváltozás a családalapításra is kihat

Az első hallásra furcsa kijelentést tények támasztják alá.

Gondolj erre, mielőtt megbántanál valakit

Gondolj erre, mielőtt megbántanál valakit

Tudod… anya vagyok. És piszkosul nehéz. Mert attól a perctől kezdve, hogy megpillantottam azt a két rózsaszín csíkot, az életem megváltozott. Az anyai élet = örökös gond és aggodalom.

Ezután a beszéd után tiltották be a svédek a testi fenyítést

Ezután a beszéd után tiltották be a svédek a testi fenyítést

Mi, szülők vagyunk azok a személyek, akik meg kell, hogy tanítsák a gyerekeiknek, mi az a szeretet.

Méghogy az anyukák nem leleményesek! Remek ötlet a meleg napokra.

Méghogy az anyukák nem leleményesek! Remek ötlet a meleg napokra.

A többszázeres megosztás azt mutatja, hogy sokaknak tetszik!

Miért hazudik a gyerek?

Miért hazudik a gyerek?

A gyermek hazudozása legtöbbször lelki segélykiáltás!

Így lát téged a kisbabád

Így lát téged a kisbabád

Tudtad? Több hónap kell ahhoz, hogy fókuszálni tudjon a szem.

Túl sok a cukor a bébiételekben

Túl sok a cukor a bébiételekben

Az egészségügyi világszervezet figyelmezteti a kisgyerekes szülőket: el kell olvasni, mit tartalmaznak a bébiételek!

50 hasznos tanács az anyukáknak az első 6 hétre

50 hasznos tanács az anyukáknak az első 6 hétre

Gyakorló anyák tanácsai azoknak, akik még most kezdik szokni ezt az érzést...