Természetes fájdalomcsillapító mellékhatások nélkül

admin | 2015.09.23

A mindennapokban előforduló fájdalmak enyhítésére a természetes fájdalomcsillapító módszerek kiválóan alkalmasak, ráadásul akár hosszú távon is alkalmazhatóak, hiszen mindenféle mellékhatástól mentesek. Ha fájdalomról van szó, akkor abban mindannyian egyetértünk, hogy a mihamarabbi csillapítás a legfontosabb. A migrénes panaszokkal küzdők, vagy a rendszeres ízületi fájdalmakat átélők pontosan tudják azonban, hogy csak a tartós eredményeket kínáló megoldások alkalmasak az életminőség javítására. Legtöbben azonnal a gyógyszer után nyúlnak, hiszen ez akár tíz perc alatt megszünteti a fájdalom érzését. A Hillvital.hu szakemberei szerint azonban kizárólag a természetes fájdalomcsillapító hatóanyagokat szabad hosszabb távon is alkalmazni, ugyanis a gyógyszerek szedésével a hozzászokás veszélyének tesszük ki magunkat.


Gyógynövények a jó közérzet szolgálatában


A természet patikáját már évezredek óta segítségül hívják az emberek, és nem csak az egészség megőrzése, de annak helyreállítása kapcsán is. A gyógynövényeket felhasználhatjuk teaként elfogyasztva, de az illóolajok és a masszázs során használt olajok, krémek is remek választásnak bizonyulnak. A kívánt hatás fokozható, ha a hasonló hatással bíró gyógynövényeket elegyítjük egymással, és az így megalkotott készítményt vetjük be a cél érdekében. A természetes fájdalomcsillapító hatásairól ismert gyógynövények mellékhatások nélkül szolgálják az egészség helyreállítását és a fájdalmak enyhítésével egyidejűleg az életminőség javítását.


Illóolajokkal a fájdalmak ellen


A sokak számára problémát jelentő ízületi panaszok és reumatikus fájdalmak esetében különösen fontos, hogy hatékony, mellékhatások nélküli megoldást találjunk a fájdalom csillapítására. Egyfajta lehetőséget kínál az aromaterápia, mely kapcsán az illóolajos fürdő nem csak a lélekre, de a testre is felüdítő hatással van. A levendula és a rozmaring ilyen módon történő alkalmazása kifejezetten ajánlott, de a teaként is bizonyított mezei zsurlóra is minden további nélkül eshet választásunk.


Gyulladáscsökkentés és fájdalomcsillapítás természetesen


Egyes gyógynövények kifejezetten a fájdalmat okozó gyulladások csökkentésére alkalmasak, így a kamilla, a fekete nadálytő, a gyermekláncfű, a rozmaring, vagy a vadgesztenye már számtalanszor bebizonyították, hogy a reumás, ízületi panaszok kiválóan enyhíthetőek segítségükkel. Kombinálva a hatóanyagokat remek balzsamok születnek, amelyek egyaránt alkalmasak a gyulladás csökkentésére, és természetes fájdalomcsillapító gyanánt is működnek.


A menta és az eukaliptusz ereje


Elsősorban sportkrémek és izomlazítók összetevői között szoktunk e két hatóanyaggal találkozni, melyek jellegzetes hűtő hatásukkal segítik a fáradt, meghúzódott izmok ellazulását, és mihamarabbi regenerálódását. Ugyanakkor kiválóan alkalmasak e gyógynövények a fájdalomcsillapításra is, nem véletlenül kapnak helyet a legtöbb reuma és ízületi fájdalom elleni készítmény összetevői között.


Tartós megoldás a hozzászokás veszélye nélkül


Ha fájdalomcsillapításról van szó, - legyen az bármilyen jellegű is-, azt minden esetben érdemes szem előtt tartani, hogy a kiváltó okok megszüntetésére javasolt törekedni. A gyógyszerekkel csupán ideig-óráig mondhatunk búcsút a tüneteknek, ráadásul a szedett hatóanyaghoz hozzászokva az hatástalan lesz egy idő után. A természetes fájdalomcsillapító készítmények mellékhatások nélkül segítenek abban, hogy közérzetünk jobb, életminőségünk pedig teljesebb legyen.

Hozzászólások

Hihetetlen mit talált ki az anyuka, hogy a beteg gyerek bevegye a gyógyszert!

Hihetetlen mit talált ki az anyuka, hogy a beteg gyerek bevegye a gyógyszert!

Így biztosan lenyeli!

Az első karácsony - tippek, hogy tényleg jól sikerüljön

Az első karácsony - tippek, hogy tényleg jól sikerüljön

Természetes, hogy nagy az izgalom, de ne essünk túlzásokba, és ne legyünk felelőtlenek.

Így befolyásolhatja a születési sorrend egy családban a gyermekek jellemét

Így befolyásolhatja a születési sorrend egy családban a gyermekek jellemét

A pszichoterapeuta megfigyelését több tanulmány is igazolta.

Rákkeltő szennyeződést mutattak ki csecsemőtejporokban

Rákkeltő szennyeződést mutattak ki csecsemőtejporokban

Csakis olyan termékeket lenne szabad forgalmazni, amelyekről teljesen biztosan tudható, hogy nem okoznak egészségi ártalmakat.

Egy ikres anyuka őszinte vallomása

Egy ikres anyuka őszinte vallomása

Üvöltöttem a férjemmel, hogy az egész az ő hibája - vallott a mindennapjairól mindenféle köntörfalazás nélkül.

Ismét lesz babakocsis felvonulás

Ismét lesz babakocsis felvonulás

A karneváli hét egyik leglátványosabb programja. Csatlakozz te is!

A klímaváltozás a családalapításra is kihat

A klímaváltozás a családalapításra is kihat

Az első hallásra furcsa kijelentést tények támasztják alá.

Gondolj erre, mielőtt megbántanál valakit

Gondolj erre, mielőtt megbántanál valakit

Tudod… anya vagyok. És piszkosul nehéz. Mert attól a perctől kezdve, hogy megpillantottam azt a két rózsaszín csíkot, az életem megváltozott. Az anyai élet = örökös gond és aggodalom.

Ezután a beszéd után tiltották be a svédek a testi fenyítést

Ezután a beszéd után tiltották be a svédek a testi fenyítést

Mi, szülők vagyunk azok a személyek, akik meg kell, hogy tanítsák a gyerekeiknek, mi az a szeretet.

Méghogy az anyukák nem leleményesek! Remek ötlet a meleg napokra.

Méghogy az anyukák nem leleményesek! Remek ötlet a meleg napokra.

A többszázeres megosztás azt mutatja, hogy sokaknak tetszik!