Hogyan indulj el vásárolni kismamaként

admin | 2017.02.10

Ha máshonnan nem is, de Carrie Bradshaw óta biztosan tudjuk, hogy shoppingolni minimum a legélvezetesebb dolog a világon.


Előfordulhat azonban, hogy azon nők közé tartozol, akiknek a vásárlás az euforikus örömön kívül okozott valaha nyűgöt, stresszt, hisztit, vagy hasonló elégedetlenséget.


Várandósan ezt talán nagyobb eséllyel tapasztaljuk - kizárólag a hormonoknak köszönhetően! :) -, éppen ezért az évszakváltásnál esedékes ruhavásárlás küszöbén hoztam Nektek néhány tippet, amelyekkel élve bárki számára elviselhetőbbé válik ez a procedúra.


W20150418-_MG_6557


Készülj elő!


Ha valamilyen konkrét kismama ruhát keresel, a vásárlás előtt nézz utána az Interneten, hogy mely üzletekben kapni ilyen típusú darabokat. Számos korábban látogatott ruha bolt forgalmaz ilyeneket, de nem mind - ne gyalogold végig csak ezért az összes régi kedvencedet.
Keress kismama boltot a közeledben! - hidd el, ezzel rengeteg időt megspórolsz magadnak.


Időzíts!


Ha lehetőséged van megtervezni a vásárlás időpontját, akkor mindenképpen tedd meg. Kerüld a hétvégi csúcsforgalmat a plazákban, illetve a munkaidő, vagy a fizetés utáni dömpinget.


Válassz megfelelő partnert!


Vannak pasik, akik remekül szocializálódtak az ilyen eseményekhez, akad azonban néhány, akik a falra másznak a shoppingolás gondolatától is. Ne kínozzuk őket - és magunkat sem -, kérd meg az anyukádat, egy barátnődet, vagy személyi stylist-ot, hogy tartson veled. Ha szívesen mész egyedül, szuper! Tökéletes “én-idő” néhány órát csak a magad kedvére, a saját tempódban eltölteni.
Ha van nagyobb gyermeked, bízd rá a párodra, nagymamára, babysitter-re arra a néhány órára - azt hiszem, ennek az okát nem kell ragoznom :)


Öltözz praktikusan!


Igen, úgy értem, hogy a vásárláshoz.
Olyan cipőt húzz, amiben kényelmesen tudsz akár néhány órát is gyalogolni, és könnyű ki- és belebújni. Semmiképp se gombolós inget vagy felsőt válassz erre a napja (gondolj arra, hogy le/fel kell venned a próbák során), és ugyanebből az okból kifolyólag leginkább gumis derekú szoknyát vagy nadrágot javaslok.


W20150418-_MG_6560


Csomagolj magadnak útravalót!


Folyadék mindenképpen legyen nálad, és ne feledkezz meg a vércukorszintedről sem! Neked és a babának is veszélyes lehet, ha rosszul vagy, ezért egy szendvics, egy banán, egy müzli szelet lapuljon a táskádban és azonnal egyél, igyál, amint a szervezeted jelzi, hogy szüksége van rá.


Oszd be jól az erődet!


Üzletről üzletre járni, ruhákat próbálni fárasztó - főleg ha nem találtad meg az elsőben azt, amiért felkerekedtél, vagy szívesen nézelődsz még - tarts szüneteket! Üldögélj egy kicsit egy padon, menj el pisilni, egyél, igyál, bámulj csak a semmibe, gondold végig, miket kell még beszerezned. A nap végén is sokkal jobban fogod érezni magad ha nem feszítetted túl a határaidat.


Nem! Nem!

Tudom, pontosan tudom, hogy sokkal könnyebb az unalmas nadrágok helyett a cuki baba ruhák közül válogatni, de nem! Amíg nem vetted meg magadnak azt, amiért útra keltél, NEM! Azt az egyetlen egy nagyon aranyosat sem. Ha nagyon olcsó, akkor sem. Na jó, egy belefér. De utána nyomás a felnőtt osztály :)


Élj a lehetőségeiddel!

A legtöbb üzlet lehetőséget biztosít arra, hogy ha nem jó a méret, vagy meggondolod magad, akkor x napon belül visszavidd/visszacseréld az adott terméket. Ha nincs kedved a próba fülkéhez újra és újra sorba állni, vidd haza a kiszemelt zsákmányt és otthon kényelmesen döntsd el, hogy ő lesz-e a végleges darab. Ne feledd el megkérdezni, hogy hány napod van a cserére és a blokkokat is olyan helyre tedd, ahol szükség esetén megtalálod majd!


Érezd magad jól!


Jól tudom, hogy ez az időszak testileg és lelkileg is az anyává válásról szól, de ne feledkezz meg a női részedről sem.
Sokszor az áldott állapot érzését beárnyékolják a rosszullétek, a test változásai, a fáradtság… Arra gyorsan felfigyelünk, hogy dagad a bokánk, vastagodik a combunk, mintha eltűnni látszana a derekunk, és bárki hosszan tudna folytatni a sort, de vajon észrevesszük-e, hogy ragyogóbb az arcunk, csillogóbb a tekintetünk, szebb a dekoltázsunk, kerekebb a fenekünk, nem kell behúzni a hasunkat, mert büszkén viseljük gömbölyödő pocakunkat, emiatt csinosabb a tartásunk... Biztos vagyok benne, hogy ezt a sort is kreatívan tudjátok folytatni, ki-ki a saját testével kapcsolatos meglátások alapján.
Ha nem tudnád azonnal kiemelni, mely’ részeid lettek a kedvenceid ebben a különleges időszakban, akkor szánj a vizsgálódásra néhány őszinte percet a tükör előtt. Amint megtalálod a legszebb részleteidet, engedj meg néhány elismerő gondolatot - magadtól, magadról, magadnak.
Ezután máris kereshetsz olyan ruhadarabokat, amelyekkel azokat hangsúlyozhatod!
Végül válogathatsz olyan kiegészítőket, szalagot, virágot, amit a kismama fotózáson szívesen viselsz majd, és ha mindennel megvagy, akkor irány a baba-bolt, mert sejtem, hogy ott is találsz néhány kedvedre való apróságot :)


w20150326-_MG_5814w20150326-_MG_5793


Írta: Szigeti Alexandra


Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről? Figyeld a Facebook oldalunkat, vagy csatlakozz a Babamama.hu csacsogó csoportjához! Kismamáknak írt cikkeinket keresd a Terhesség rovatunkban.

Hozzászólások

Jellegzetes babapozíciók a szülés előtt

Jellegzetes babapozíciók a szülés előtt

Melyik mit jelent, és meg lehet-e változtatni.

Tóth Gabi anyuka lesz

Tóth Gabi anyuka lesz

Az elmúlt 15 évben abban a hitben éltem, hogy velem ez az Isteni csoda nem történhet meg - mondja.

Arra a lombikra úgy indultam el, hogy az lesz az utolsó

Arra a lombikra úgy indultam el, hogy az lesz az utolsó

Valkó Eszter hamarosan anyuka lesz. Elmesélte, milyen hosszú út vezetett odáig, hogy gyereke legyen.

A terhesség alatt jelentkező rettegett hasi görcsök hátteréről

A terhesség alatt jelentkező rettegett hasi görcsök hátteréről

Persze, hogy mindenki a legrosszabbra gondol, ha görcsöl és bekeményedik a hasa...

Ezt az öt dolgot semmiképp ne fogyasszuk terhesen!

Ezt az öt dolgot semmiképp ne fogyasszuk terhesen!

Melyek azok az ételek, amelyeket kerülnünk kell?

Ha nem iszol tejet, nem fogsz tudni szoptatni?

Ha nem iszol tejet, nem fogsz tudni szoptatni?

Az elfuserált tévhitek között az egyik legnagyobb a tejjel kapcsolatos.

Kisbabája született egy négy hónapja agyhalott nőnek

Kisbabája született egy négy hónapja agyhalott nőnek

A kisfiú 1,7 kilogrammal jött a világra.

Ezért tart 9 hónapig a terhesség!

Ezért tart 9 hónapig a terhesség!

Minél szerteágazóbb a lepény annál rövidebb a terhesség.

Többet ártanak a fogaknak a tévhitek, mint a terhesség!

Többet ártanak a fogaknak a tévhitek, mint a terhesség!

A szükséges kezelések legtöbbje is biztonsággal elvégezhető.

Egyszerre vár babát 9 ápolónő ugyanazon a kórházi osztályon - Kitalálod melyiken?

Egyszerre vár babát 9 ápolónő ugyanazon a kórházi osztályon - Kitalálod melyiken?

Igen, a szülészeten!