Hogyan indulj el vásárolni kismamaként

admin | 2017.02.10

Ha máshonnan nem is, de Carrie Bradshaw óta biztosan tudjuk, hogy shoppingolni minimum a legélvezetesebb dolog a világon.


Előfordulhat azonban, hogy azon nők közé tartozol, akiknek a vásárlás az euforikus örömön kívül okozott valaha nyűgöt, stresszt, hisztit, vagy hasonló elégedetlenséget.


Várandósan ezt talán nagyobb eséllyel tapasztaljuk - kizárólag a hormonoknak köszönhetően! :) -, éppen ezért az évszakváltásnál esedékes ruhavásárlás küszöbén hoztam Nektek néhány tippet, amelyekkel élve bárki számára elviselhetőbbé válik ez a procedúra.


W20150418-_MG_6557


Készülj elő!


Ha valamilyen konkrét kismama ruhát keresel, a vásárlás előtt nézz utána az Interneten, hogy mely üzletekben kapni ilyen típusú darabokat. Számos korábban látogatott ruha bolt forgalmaz ilyeneket, de nem mind - ne gyalogold végig csak ezért az összes régi kedvencedet.
Keress kismama boltot a közeledben! - hidd el, ezzel rengeteg időt megspórolsz magadnak.


Időzíts!


Ha lehetőséged van megtervezni a vásárlás időpontját, akkor mindenképpen tedd meg. Kerüld a hétvégi csúcsforgalmat a plazákban, illetve a munkaidő, vagy a fizetés utáni dömpinget.


Válassz megfelelő partnert!


Vannak pasik, akik remekül szocializálódtak az ilyen eseményekhez, akad azonban néhány, akik a falra másznak a shoppingolás gondolatától is. Ne kínozzuk őket - és magunkat sem -, kérd meg az anyukádat, egy barátnődet, vagy személyi stylist-ot, hogy tartson veled. Ha szívesen mész egyedül, szuper! Tökéletes “én-idő” néhány órát csak a magad kedvére, a saját tempódban eltölteni.
Ha van nagyobb gyermeked, bízd rá a párodra, nagymamára, babysitter-re arra a néhány órára - azt hiszem, ennek az okát nem kell ragoznom :)


Öltözz praktikusan!


Igen, úgy értem, hogy a vásárláshoz.
Olyan cipőt húzz, amiben kényelmesen tudsz akár néhány órát is gyalogolni, és könnyű ki- és belebújni. Semmiképp se gombolós inget vagy felsőt válassz erre a napja (gondolj arra, hogy le/fel kell venned a próbák során), és ugyanebből az okból kifolyólag leginkább gumis derekú szoknyát vagy nadrágot javaslok.


W20150418-_MG_6560


Csomagolj magadnak útravalót!


Folyadék mindenképpen legyen nálad, és ne feledkezz meg a vércukorszintedről sem! Neked és a babának is veszélyes lehet, ha rosszul vagy, ezért egy szendvics, egy banán, egy müzli szelet lapuljon a táskádban és azonnal egyél, igyál, amint a szervezeted jelzi, hogy szüksége van rá.


Oszd be jól az erődet!


Üzletről üzletre járni, ruhákat próbálni fárasztó - főleg ha nem találtad meg az elsőben azt, amiért felkerekedtél, vagy szívesen nézelődsz még - tarts szüneteket! Üldögélj egy kicsit egy padon, menj el pisilni, egyél, igyál, bámulj csak a semmibe, gondold végig, miket kell még beszerezned. A nap végén is sokkal jobban fogod érezni magad ha nem feszítetted túl a határaidat.


Nem! Nem!

Tudom, pontosan tudom, hogy sokkal könnyebb az unalmas nadrágok helyett a cuki baba ruhák közül válogatni, de nem! Amíg nem vetted meg magadnak azt, amiért útra keltél, NEM! Azt az egyetlen egy nagyon aranyosat sem. Ha nagyon olcsó, akkor sem. Na jó, egy belefér. De utána nyomás a felnőtt osztály :)


Élj a lehetőségeiddel!

A legtöbb üzlet lehetőséget biztosít arra, hogy ha nem jó a méret, vagy meggondolod magad, akkor x napon belül visszavidd/visszacseréld az adott terméket. Ha nincs kedved a próba fülkéhez újra és újra sorba állni, vidd haza a kiszemelt zsákmányt és otthon kényelmesen döntsd el, hogy ő lesz-e a végleges darab. Ne feledd el megkérdezni, hogy hány napod van a cserére és a blokkokat is olyan helyre tedd, ahol szükség esetén megtalálod majd!


Érezd magad jól!


Jól tudom, hogy ez az időszak testileg és lelkileg is az anyává válásról szól, de ne feledkezz meg a női részedről sem.
Sokszor az áldott állapot érzését beárnyékolják a rosszullétek, a test változásai, a fáradtság… Arra gyorsan felfigyelünk, hogy dagad a bokánk, vastagodik a combunk, mintha eltűnni látszana a derekunk, és bárki hosszan tudna folytatni a sort, de vajon észrevesszük-e, hogy ragyogóbb az arcunk, csillogóbb a tekintetünk, szebb a dekoltázsunk, kerekebb a fenekünk, nem kell behúzni a hasunkat, mert büszkén viseljük gömbölyödő pocakunkat, emiatt csinosabb a tartásunk... Biztos vagyok benne, hogy ezt a sort is kreatívan tudjátok folytatni, ki-ki a saját testével kapcsolatos meglátások alapján.
Ha nem tudnád azonnal kiemelni, mely’ részeid lettek a kedvenceid ebben a különleges időszakban, akkor szánj a vizsgálódásra néhány őszinte percet a tükör előtt. Amint megtalálod a legszebb részleteidet, engedj meg néhány elismerő gondolatot - magadtól, magadról, magadnak.
Ezután máris kereshetsz olyan ruhadarabokat, amelyekkel azokat hangsúlyozhatod!
Végül válogathatsz olyan kiegészítőket, szalagot, virágot, amit a kismama fotózáson szívesen viselsz majd, és ha mindennel megvagy, akkor irány a baba-bolt, mert sejtem, hogy ott is találsz néhány kedvedre való apróságot :)


w20150326-_MG_5814w20150326-_MG_5793


Írta: Szigeti Alexandra


Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről? Figyeld a Facebook oldalunkat, vagy csatlakozz a Babamama.hu csacsogó csoportjához! Kismamáknak írt cikkeinket keresd a Terhesség rovatunkban.

Hozzászólások

Tévhit hogy ártalmas az ultrahang a baba szemének!

Tévhit hogy ártalmas az ultrahang a baba szemének!

Nagyon sok kismama tart az ultrahang vizsgálattól. Ennek oka, hogy nagyon sok helyről lehet rémhíreket hallani a káros hatásairól. Pedig ezeknek nincsen alapjuk.

Kismamáknak tilos munkakörök

Kismamáknak tilos munkakörök

Ezen veszélyek fennállása esetén azonnal váltani kell!

10 tanács a még dolgozó várandós kismamáknak

10 tanács a még dolgozó várandós kismamáknak

Gyakori probléma: mi van, ha munkaidőben kell kötelező vizsgálatra menni? Köteles elengedni a munkáltató?

Miért lehetnek túlsúlyosak az újszülöttek?

Miért lehetnek túlsúlyosak az újszülöttek?

A terhesség alatti növekedésnek és súlygyarapodásnak, a határidő átlépésének és más rizikófaktoroknak - mint például az anyai cukorbetegség - köszönhetően a magzatnál makroszómia, vagyis túlnövekedés alakulhat ki.

A legstílusosabb kényelmes kismamaruhák tavaszra, nyárra

A legstílusosabb kényelmes kismamaruhák tavaszra, nyárra

Ne az utolsó pillanatban gondolj a tavaszi-nyári szettedre.

Márpedig ezt a nevet nem adhatod a gyerekemnek

Márpedig ezt a nevet nem adhatod a gyerekemnek

Vigyázat: komoly vita lehet belőle! Kritikus pontok a névválasztásban.

Fiú vagy lány - tévedhetetlen népi bölcsességek

Fiú vagy lány - tévedhetetlen népi bölcsességek

Vagy inkább babonák?

Szeretnéd tudni, milyen színű lesz a gyermeked szeme?

Szeretnéd tudni, milyen színű lesz a gyermeked szeme?

Ha nem is tökéletes pontossággal, de nagy valószínűséggel előrejelezhető a baba szemszíne.

Okos gyereket szeretnél? Nagyon egyszerű a megoldás!

Okos gyereket szeretnél? Nagyon egyszerű a megoldás!

Nem a halolaj a titok nyitja!

A durván megváltoztatja a nők agyát - csökkenti a szürkeállományt

A durván megváltoztatja a nők agyát - csökkenti a szürkeállományt

A terhesség valóban és tartósan megváltoztatja a nők agyának működését