Hozzávalók 4 db jégkrémhez:
1 db érett avokádó, meghámozva, kimagozva
5 dkg cukrozatlan kakaópor
6-7 dkg nádcukor
3 dkg kókuszzsír, felolvasztva
1-1,5 dl rizstej vagy zabtej, esetleg szójatej
1 vaníliarúd kikapart magjai
csipet só
kis maréknyi mandula
Elkészítés
A mandulát száraz serpenyőben 5-6 perc alatt pirítsuk meg, aprítsuk durvára, majd tegyük félre. A többi hozzávalót tegyük a robotgépbe és pürésítsük simára. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá egy kis rizstejet.
A pirított mandula felét szórjuk a formákba, egyenlően kanalazzuk bele a csokis keveréket, szórjuk meg a tetejüket a maradék mandulával, majd helyezzünk pálcikát mindegyikbe és tegyük a mélyhűtőbe kb. 2 órára.
…és már készen is vagyunk! Kellemes hűsölést kívánunk!
Forrás: Szeretlek Magyarország
Ha netán új receptre vágysz, akkor Varázspálca rovatunkban biztosan meg fogod találni amit keresel! Kedvenc finomságaink listája:
Joghurtból jégkrém
Kinder Maxi King házilag
Nutella házilag
Gumicukor házilag
Házi készítésű Milka praliné
Hozzászólások