Almás csirkemell
Hozzávalók
700g csirkemell filé
400g Jonatán alma
100g joghurt (0%)
20g olaj (napraforgó, szója, tökmag)
50g tehéntej
víz
vöröshagyma
Elkészítés
A húst megmossuk, tálba tesszük és leöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi, és lefedve egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. (másnap) Megtisztítjuk a hagymát, apró kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat (vagy sprayfel kifújunk egy serpenyőt vagy teflon), a húst körös-körül megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és együtt pároljuk néhány percig. A hús alá öntünk 1 dl almaecetet és 2 dl vizet, majd 1 percig forraljuk. Beletesszük az ételízesítőt, a zsályát, borssal ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Az almákat megtisztítjuk, nyolcfelé vágjuk, a magházát kiemeljük. Az almagerezdeket egy csepp olajon megpirítjuk, majd puhára pároljuk (max. 5 perc). A joghurtban elkeverjük az ételsűrítőt, a húshoz adjuk és 1-2 perc alatt besűrítjük a szószt. A húst felszeleteljük, a szósszal, párolt almával és rizzsel tálaljuk.
Brokkolis csirkemell
Hozzávalók
500g csirkemell filé
600g brokkoli
10g olivaolaj
20g citromlé
30g keményítő
tyúkleveskocka
Elkészítés
A szójaszószt elkeverjük a keményítővel, fehér borssal fűszerezzük, és a csíkokra (vagy kisebb kockákra) vágott csirkemellet beletesszük és legalább fél órán át állni hagyjuk. A brokkolit rózsáira szedve 2-3 perce forró (lobogó) vízbe mártjuk, majd lehűtjük. Olivaolajon vagy teflonserpenyőben a csirkemellet minden oldaláról megpirítjuk (kb.5-6 perc), majd a brokkolit hozzáadva még 2-3 percig sütjük. Felöntjük a húslével, sóval, édesítőszerrel, citromlével és cayenne-borssal ízlés szerint fűszerezzük. Átforraljuk és szezámmaggal megszórva tálaljuk. Legfinomabb párolt rizzsel tálalva.
Citromos csirkemell szeletek
Hozzávalók
500g csirkemell filé
30g citromlé
olaj (napraforgó, szója, tökmag)
Elkészítés
A csirkemellet fagyott állapotban hajszálvékonyan felszeleteljük, sóval és borssal fűszerezzük, majd rálocsoljuk a citrom levét és legalább fél órán át állni hagyjuk. A hússzeleteket lecsepegtetjük és forró serpenyőben (olajjal vagy teflonban) mindekét oldalát pirosra sütjük. Forrón, párolt zöldségekkel és rizzsel tálaljuk.
Narancsos sültcsirke
Hozzávalók
800g csirkemell filé
100g narancs
100g mandarin
100g mandula
20g citromlé
50g fehérbor
40g vöröshagyma
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Helyezzük a húsdarabokat a tűzálló tálra úgy, hogy az a felük legyen felfelé, ahonnan a bőrt eltávolítottuk. Szórjuk rá a hagymát, öntsük rá a narancslé és a bor felét, majd jöhet rá egy evőkanálnyi citromlé. Egy kisebb tálba keverjük össze a fűszereket, és szórjuk a felét a csirkére, majd fedjük le és süssük egy órán keresztül. Ha ez kész, vegyük ki a sütőből és fordítsuk meg a husikat. Ráöntjük a maradék narancslevet, bort, citromlét és a fűszereket, illetve mandulát. A sütőből kivéve jöhet a mandarinkonzerv a levével együtt, és tegyük grillsütőbe 5 percig. Készén vagyunk!
Gombás csirke
Hozzávalók
500g csirkemell filé
200g csiperkegomba
200g zöldborsó
50g vöröshagyma
olaj (napraforgó, szója, tökmag)
Elkészítés
A csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk, forró serpenyőben (olivaolajon vagy teflonserpenyőben) átforgatjuk és hozzáadjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát. Néhány percig együtt pároljuk, majd hozzátesszük a megtisztított, felszeletelt gombát, a zöldborsót és kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Sóval, pirospaprikával és apróra vágott petrezselyemmel ízesítve tálaljuk. Ízlés szerint elkészíthető külön-külön gombával és zöldborsóval, illetve más zöldségekkel is.
Sajtos-tejfölös csirkemell
Hozzávalók
800g csirkemell filé
100g sovány sajt
200g tejföl (12%)
tojássárgája
Elkészítés
A hússzeleteket megmossuk, megtöröljük, sóval, fehérborssal bedörzsölve olajon (olíva) vagy olajspray-vel kifújt teflonserpenyőben 2-2 percig sütjük mindkét oldalát. Tűzálló tálba fektetjük. A sajtot lereszeljük, és elkeverjük a tejföllel, a tojássárgájával, valamint szerecsendióval ízesítjük. A mártást a húsra öntjük és előmelegített sütőben kb.20 percig (aranybarnára) sütjük. Rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.
Zöldséges-olaszos csirkemell
Hozzávalók
250g csirkemell filé
200g paprika
100g paradicsom
80g vöröshagyma
olaj (napraforgó, szója, tökmag)
Elkészítés
Teflon serpenyőben forrósítsuk fel az olajat (ha lehet olajspray-t használjunk), majd aprítsuk bele a felaprított hagymát. Kicsit dínszteljük, és 5-6 perc után adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, paprikát, majd további néhány percig süssük össze. Külön teflonserpenyőben a felkockázott csirkemellet pároljuk meg kis vízzel, amíg meg nem puhul. Végül rakjuk bele a zöldséges serpenyőbe, és 6-8 percig pároljuk át együtt. Az utolsó percekben fűszerezzük be vegetával, és oregánóval, és már kész is! Köretként héjában sült burgonyát ajánlunk.
Forrás:
Body Builder
További receptjeinket megtalálod Varázspálca rovatunkban.
Kedvenc desszertjeink:
Reform tiramisu fogyókúrázók számára
Kinder Maxi King házilag
Rénszarvas receptek
Varázssüti
Tökös muffin recept
Készíts otthon gumicukrot Te is!
Az ország tortája: cukormentes almatorta egressel
Hozzászólások