Hozzávalók
A tésztához (kb. 20 cm átmérőjű sütőhöz):
 25 dkg finomliszt
 8 dkg porcukor
 15 dkg vaj
 4 dkg dió
 1 tojássárgája
 1 citrom reszelt héja
 késhegynyi őrölt fahéj
 1 csipet só
A töltelékhez:
 20 dkg dió
 1/2 dl dió- vagy napraforgóolaj
 2 evőkanál méz
 25 dkg étcsokoládé
 2,5 dl tejszín
A díszítéshez:
 diógerezdek

	Elkészítés
	A lisztet keverd össze az őrölt fahéjjal, a darált dióval és a reszelt citromhéjjal. Add hozzá a vajat és gyorsan morzsold össze. Tedd bele a porcukrot, a tojássárgáját és a sót, majd dolgozd össze szép, sima tésztává.
	Alakítsd a tésztát gömbölyűre, csomagold fóliába és a felhasználásig (vagy minimum 30 percre) tedd be a hűtőszekrénybe.
	Enyhén lisztezett munkafelületen a pitetálnál kicsit nagyobbra nyújtsd ki a tésztát, úgy, hogy a tál oldalára is kerüljön. 150 fokos sütőben süsd 15 percig, majd hűtsd le!
	Ezalatt a töltelékhez forrald fel a tejszínt, majd a tűzről levéve keverd hozzá az apróra tördelt csokoládét. Addig kevervesd, amíg szép fényes, bársonyos krémet nem kapsz. 
	Őröld meg diót az olajjal és a mézzel turmixgépben kenhető, sima péppé. Add hozzá a csokoládékrémet, majd turmixold össze és kend a tésztára. Díszítsd ki a tetejét diógerezdekkel! Azonnal fogyasztható, de pár órai hűtőben való tárolás után válik igazán szépen szeletelhetővé.
	Forrás: Szeretlekmagyarország.hu
 
                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    
Hozzászólások