2013-ban a jelszó: csipke minden mennyiségben! Idén is tartsd szem előtt, hogy a kevesebb néha több! Színekben változást a smaragd és a menta hozott, divat még a rózsa és szürke párosítása. Idén kérd meg a cukrászod, ha igazán merészek vagy, hogy makaron tortát készítsen neked! Izgalmas lesz!
Újdonság a dekorációban!
Válaszd a - mostanában nagyon trendi - vintage dekorációt! Elképesztően szép! Aprólékos kidolgozás, akár egy szép ruha!
Tradicionális csipke torta
Elegancia és visszafogottság jellemzi ezeket a dekorációkat. Fontos, hogy semmi harsogó ne legyen a tortán. A pasztell színek és a csipke hangsúlyozása a lényeg. Formát tekintve mindegy, hogy klasszikus kereket, vagy modernebb négyzet alapot választasz.
Modern csipketorta
Ereszd szabadjára fantáziád! Válassz vidám, feltűnő színeket is. A csipkét egyszerű díszként, de akár az egész tortára is használhatod. Szép páros a púder alapszínű torta, szürke csipkével borítva. Modern, mégis elegáns. A modern torta elvárásai közé tartoznak a pici, ehető kövek, amiket a tortához illő színben válassz ki! Érdekesség, hogy ezek a cukorka kövek isomaltból készülnek, és elég nehéz őket igényesen elkészíteni.
Vegyes házasság
Ha szeretnél igazán feltűnő és kicsit meghökkentő tortát, akkor választhatod a dekorációk ízléses párosítását. Megengedett a csipke, fodor, virág, pillangó. Ügyelj azonban arra, hogy ne vidd túlzásba, mert akkor inkább közönséges lesz a nagy nap tortája, mint szép.
Színek
Ahogy már kiderült, 2013-ban a smaragd az év színe! Ez a torták díszítésében is megmutatkozik. Készülhet a torta teljesen zöldben, amit inkább csak merészeknek és bevállalósaknak ajánlunk. A visszafogottabb arák válasszanak fehér vagy halvány sárga alapszín mellé smaragd kiegészítőket, virágokat, csipkét, köveket vagy szalagokat, masnikat.
Divat még mindig a fekete-fehér párosítás is, s különösen trendi a rózsaszín és szürke együttese. Szerepet kap idén a menta is, friss, üde szín, nagyon ajánljuk!
Méret
Mint tudjuk, a méret a lényeg! Legalábbis az esküvői torták esetében mindenképp fontos szempont! Idén is maradt a nagy, magas torták divatja. Ha van pénzetek (és elég meghívott), akár a két méteres magasságokat is elérhetitek. Ha szűkös az eklézsia, és száz főnél kevesebb a vendég, maradj a két-három emeletes tortáknál.
Cupcake torták
A cupcake vagy muffin alapú torták is benn maradtak az idei év divatjában. Kiegészült viszont a csipke díszítéssel és a smaragd színnel. Általában a cupcake tortákra jellemzően sok pici cupcake, és egy édes kis tortácska zárja a sort. A mini tortát nem szokták túldíszíteni a cupcakeket viszont igen!
Makarontorta
Tavaly kibontakozóban volt, de nem kapott különösebb figyelmet. Idén már bátrabban rendelhetsz makaron tortát, ha trendi szeretnél lenni. Jellemzően kúp alakúak, de a kerek tortákat is díszíthetitek vele.
Ízek
Idén a citrus ízek dominálnak, amit érdemes egy pici csokoládéval vagy karamellel keverni. A fehér csokoládé masszív édességét kombinálhatod a répa semlegességével. Bár nem szentírás, de idén lehet kávé vagy mogyoró, sőt, még mézeskalács ízű tortád is.
Forrás: Glazúr.hu
Hozzászólások