A most következő recept segítségével búcsút inthetsz az állati szövetből nyert zselésítőknek, mesterséges viaszoknak, színezékeknek és szintetikus anyagoknak – garantáltan csak és kizárólag egészséges hozzávalók kerülnek a cukorkába! Próbáld ki most! Ha már most elkezdesz gyakorolni, húsvétra profi édességkészítő válik belőled!
A recept
Hozzávalók:
200 ml gyümölcslé vagy vizes házi szörp
3 gramm agar-agar (bioboltokban vagy nagyobb élelmiszer-áruházban beszerezhető tengeri moszat kivonat, mely a zselatinhoz hasonlóan működik – por, pehely, vagy lapocska formában kapható)
bonbonkészítő szilikonforma, figurás jégkockatartó, vagy bármilyen (15X15 centis) hőálló műanyag doboz
Elkészítés
A kiválasztott gyümölcslevet vagy szörpöt keverd össze az agar-agarral egy hőálló edényben.
Forrald fel az egyveleget!
Öntsd a folyadékot a formákba!
Ha hőálló műanyag dobozba öntötted ki, akkor a dermedés után formázz belőle apró alakzatokat!
2.0 verzió
Készítheted a gumicukrot frissen préselt gyümölcsléből is, sőt, egy kis mézzel is bolondíthatod! Az elkészítés menete annyiban változik, hogy a hozzávalók összekeverése után ne forrald fel az egyveleget, csupán melegítsd addig, amíg az agar-agar teljesen fel nem oldódik.
Dermedés után kezdődhet a nassolás!
Ha szereted a házilag készített édességeket, ajánljuk figyelmedbe következő receptjeinket:
Kinder Maxi King házilag
Nutella házilag
Nutella bogyók
Nutellás-túrós palacsinta
Reform tiramisu recept
Forrás: HVG cikk alapján készült
Hozzászólások