Hozzávalók
 egy sűrű szövésű konyharuha
 50 dkg joghurt
 1 dl tejszín
 2 csapott kávéskanál só
Tipp: Lehetőség szerint inkább sűrű görög joghurtot használj, abból ugyanis kevesebb víz csepeg ki. A sima joghurt olcsóbb ugyan, de a fele víz, ami pedig megy a kukába. A tejszínből is jobb a házi, mert a magasabb zsírtartalom miatt krémesebb lesz. 
	Elkészítés
	A joghurtot a sóval és a tejszínnel összekeverjük, majd egy konyharuhával kibélelt tálba öntjük, ezután kiemeljük a konyharuhát, és a sarkait átlósan összekötjük. A lyukon átdugunk egy fakanalat, majd felakasztjuk egy mély edényre és betesszük a hűtőbe.
	Minimum 12 órán át csepegtetjük, ha ekkor kiszedjük, kicsit folyékony krémet kapunk (ez az állapot hasonlít legjobban a krémsajthoz), ha újabb 12 órán keresztül hagyjuk csepegni, akkor vajkrém sűrűségű masszát kapunk. Innentől kezdve jöhetnek a különböző variációk!

	Ízesítés
Egy natúr, egy snidlinges és egy márványsajtos variációt teszteltünk a szerkesztőségen, aminek az lett a vége, hogy a bolti verziók egy hétig pihentek a céges hűtőben, amíg egy délutánon az éhenhalás szélén rá nem fanyalodtunk...
	A vajkrém tökéletesen jól működik savanyú uborkával és kaporral, vagy lila hagymával és köménnyel. Túl sokat viszont egyikből sem érdemes csinálni, mert hamar megsavanyodik!
Így főzz vele! 
	Használhatod tortilla töltelékeként, de a túrós tésztát is meg lehet bolondítani vele. Sima nudlival és parmezánnal is ettük már, de sült csirkére is rá lehet kenni...  
	 
	Forrás: Nők Lapja Cafe
	 
További otthon is elkészíthető különleges receptjeink:
 Joghurtból jégkrém
 Nutella házilag
 Nutellabugyók
 Gumicukor házilag
 Házi készítésű I Love Milka csoki
 Kinder Maxi King házilag
 Smarties-os muffin
 Reform tiramisu recept
 
                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    
Hozzászólások