Hozzávalók
5 dl mogyorókrémhez:
25 dkg törökmogyoró
40 dkg jó minőségű tejcsokoládé
10 dkg jó minőségű étcsokoládé
3 evőkanál mogyoró- vagy kókuszolaj
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1/2 teáskanál só
Elkészítése
A mogyorót tedd egy tepsibe, és 170-180 fokra előmelegített sütőben addig pirítsd (kb. 8-10 perc), amíg a héja jól megbarnul, a mogyorószemek pedig megpörkölődnek.
Az elkészült mogyorót tedd egy konyharuhába és dörzsöld le vele a szemek héját! (Nem baj, ha marad egy kevés rajtuk.)
Ezután a mogyorót robotgép segítségével őröld krém állagúra (ez 10-12 percet vesz igénybe)! Add hozzá a mogyoróolajat, a kakaóport és a sót! Tovább is járathatod a robotgépet, hogy a massza teljesen összeálljon.
Utolsó lépésként vízgőz felett egy tálban olvaszd meg a tej- és étcsokoládét, majd pedig öntsd a mogyorós keverékhez. Még néhány percre bekapcsolhatod a robotgépet, hogy a krém jól összekeveredjen.
Tálalás
A tökéletes látvány érdekében öntsd ki apró üvegcsékbe az elkészült masszát, és hagyd szobahőmérsékleten kihűlni.
Jó étvágyat kívánunk!
Olvasd el Nutella, az édes életért! című cikkünket is, melyben egy ínycsiklandó palacsinta receptet osztunk meg veled! Készíts Nutella bogyókat! A Kinder Maxi King titkos elkészítési módját is ellesheted oldalunkon! Ha szeretsz főzőcskézni, a további receptjeinket Varázspálca rovatunkban elérheted.
Forrás: Zizi kalandjai
Hozzászólások