Ám mégis van megoldás, még az egyik legínycsiklandozóbb és hizlalóbb süti, a tiramisu esetében is, aminek most a hagyományos helyett egy tej- és tojásmentes változatát osztjuk meg veled! Azt tanácsoljuk, hogy ne mondj le a finom falatokról, csak alakítsd át őket egy kicsit!
Hozzávalók
1/2 csésze erős gabonakávé
A tésztához:
200 ml víz
fahéjrúd
kardamom-mag
szegfűszeg
100 g mandula, finomra darálva
50 g dió, finomra darálva
150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
3 ek. méz
1 tk. sütőpor
200 g aszalt gyümölcs
A krémhez:
800 g tofu
3-4 ek. méz
vanília
gyömbér
300-400 ml gyümölcslé
2 ek. karobporfahéj
Elkészítés
Főzd meg és hűtsd le a gabonakávét!
A vizet a fahéjrúddal, kardamommal és szegfűszeggel forrald fel és kb. 15 percig főzd! A mandulát, a diót és a búzalisztet keverd el a mézzel és a sütőporral!
A fűszeres vizet dolgozd bele apránként. Ezután a tésztát egy kizsírozott tepsiben simítsd szét! Ügyelj azonban arra, hogy a tepsi kétszer olyan nagy legyen, mint az a felfújtforma, amiben tálalni készülsz a tiramisut.
A tésztát 200 fokon kb. 20 perc alatt süsd meg, majd hagyd kihűlni!
Az aszalt gyümölcsöt kockázd apróra és pürésítsd a tofuval, a mézzel, vaníliával, gyömbérrel és gyümölcslével!
Vágd félbe a kihűlt piskótalapot, szeld csíkokra és béleld ki vele a forma alját!
A tésztát öntözd meg a gabonakávéval, majd kend rá a tofukrém felét. Erre kerül a másik fél piskóta csíkokban, aztán ismét rá a gabonakávé, majd a maradék tofukrémmel takard be.
A kész desszertet ízlés szerint megszórhatodkarobporral és fahéjjal.
Tálalás előtt néhány órára a tedd be a hűtőbe.
Jó étvágyat kívánunk!
Forrás:
Wellness Cafe
További desszert receptjeink:
Kinder Maxi King házilag
Rénszarvas receptek
Varázssüti
Tökös muffin recept
Készíts otthon gumicukrot Te is!
Az ország tortája: cukormentes almatorta egressel
Hozzászólások