Milyen költségekkel jár a gyerekszoba berendezése?

Vivien Ecsédi | 2017.08.22

Órákat töltesz el azzal, hogy folyóiratokban vagy weboldalakon böngészel különböző babaszoba berendezési ötleteket, de aztán a „hűha” „ajajjá” válik, amikor szembesülsz az árakkal?

Néha egy szegényes díszítés is sokba kerülhet, pedig úgy néz ki, mintha használt dolgokból lenne összeállítva. Egy kis kreativitással azonban irigylésre méltó gyerekszobát rendezhetsz be kevés pénzből. A szobafesték elég olcsó és teljesen megváltoztathatja a szoba külsejét.

A gyerekszoba dekoráció költségei

gyerekszoba falfestése alkalmával ne korlátozódj csupán egy színre.  Használj bátran több színt és próbálj ki hangulatos technikákat, például csíkozást, különböző minták festését vagy akár szivacsfestést is. így különböző textúrákat és hangulatokat kapsz. Az ingergazdag környezet rendkívül fontos a baba fejlődése szempontjából.

Válassz olyan színt, amely akkor is passzol a szobához, amikor a gyermek nő. Egy világoskék jól illik egy fiúcsecsemőhöz, azonban akkor is megfelelő, ha a gyermek ötéves. A teljes kitapétázás helyett, inkább csak a szobaéleket tapétázd ki. Ez kevésbé bonyolult, és a gyerekszobában jól mutat.

Egy eredeti és ötletes tér létrehozásához, használj fel kis rajzokat vagy üzletből vásárolható, habszivacsból készült különböző formájú díszítőelemeket, például csillagokat, kacsákat vagy virágokat. Kiegészítőket is vásárolhatsz, annak függvényében, hogy milyen tematikájú szobát szeretnél berendezni. Esetleg ismert mesefigurákat is beszerezhetsz, azonban ezek ára általában elég magas.

Vásárolj fehér színű ágyneműt és minta nélküli függönyöket, illetve sötétítőt, melyeket utólag tetszés szerint kidekorálhatsz. Például, ha Micimackós szobát szeretnél, akkor válassz Micimackós tapétát, szőnyeget, akassz a falra egy Micimackós képet, ezután pedig olyan ágyneműt és egyéb szükséges tárgyat vásárolj, amelyek színe ezekhez passzol. Elköltesz majd egy kisebb összeget, de kisebb lesz a kiadás, mintha egy teljes berendezési szettet vásárolnál.

Válassz semleges árnyalatokat és olyan berendezési tematikát, amely nincs összefüggésben a gyermek nemével, tehát ugyanazt a díszítést használhatod kislányok és kisfiúk szobájában is. Légy gyakorlatias! A fantáziádat és kreativitásodat bátran vesd be a gyerekszoba dekorálásánál.

Tudsz varrni? Ha igen, varrd magad a függönyöket és az ágyneműt. Vásárolj minőségi használt bútort és újítsd fel (ha újrafested a bútort, figyelj arra, hogy a festék ne legyen ólomalapú).

Tanulmányozd a dekorációs folyóiratokat, és jegyezd meg azokat az ötleteket, amelyeket megvalósítanál a gyermeked szobájában, így amikor vásárolni mész vagy felújítasz, legalább van egy kiindulópontod.

Ne használj ágyneműt, csak lepedőt. A szakértők azt tanácsolják, hogy ne tegyünk a csecsemő kiságyába párnát vagy takarót a hirtelen csecsemőhalál veszélye miatt.

A gyerekszoba bútorai

Régiségboltokban, vásárokban, árveréseken (akár online változatban) jó árban találhatsz kiságyat. Amikor kiságyat vásárolsz, fordíts rá több pénzt, és olyan modellt szerezz be, amely akkor is jó lesz majd, ha megnő a gyerek.

Ilyen helyeken találhatsz festményeket, képeket vagy gyermek könyveket is. Az utóbbiakra alacsony áron bukkanhatsz rá, ha már nem teljesen újak, de felhasználhatod az otthoni könyveket, még akkor is, ha megrongálódott néhány lapja. Egy megfelelő méretű fényképkeret segítségével, készíts faldíszítést egy családi fényképekből álló kollázsból.

Döntsd el, melyek azok a bútorok a babaszobába, amelyek nélkülözhetetlenek, és melyek opcionálisak. Ahelyett, hogy ruhásszekrényre költenéd a pénzt, vásárolj inkább ruhákat a gyermekednek, és tárold dekoratív kosarakban.

Folyamodj a barátokhoz is. Néha a barátok, a rokonok és a szomszédok jelentik a legjobb forrást, a gyermeknek szükséges kiegészítők beszerzéséhez. Nagy előnye ennek, hogy pontosan tudod, milyen feltételek mellett használták eddig a tárgyakat.

Gyermekjátékokkal járó kiadások

Manapság a szülők több játékot vásárolnak a csecsemőnek, mint amennyi szükséges.

Sok szülő fokozott figyelmet fordít arra, hogy „helyes” játékokat vásároljon a gyerekeknek, és jelenleg nagyon trendi, hogy azok segítségével kis „zsenikké” akarják nevelni őket. Azonban a csecsemő megfelelő fejlődését a körülötte lévő személyekkel való interakció és stimulálás segíti, nem pedig egy drága vagy egy fejlett technológiával rendelkező játék.

A csecsemők elégedetten játszanak például egy fedővel vagy egy kiskanállal, esetleg egy élénk színű kulcscsomóval. Sokkal boldogabbak, amikor táncolnak, játszanak vagy veled beszélgetnek, tehát nagyon fontos, hogy minél több tevékenységet végezzetek együtt, és ez tényleg nem kerül semmibe.

Egy kifejezetten csecsemők számára összeállított klasszikus zenét tartalmazó CD vásárlása helyett, vásárolj hagyományos hanghordozókat, hiszen az egyetlen különbség a borító, a kisbabádat pedig csöppet sem érdekli, mi van rajta.

Vásárolhatsz használt játékokat is, de sterilizáld őket, mielőtt a kisbabád kezébe adnád. A plüssjátékok nem igazán javasoltak, hiszen nehezen lehet őket fertőtleníteni.

Hozzászólások

Hihetetlen mit talált ki az anyuka, hogy a beteg gyerek bevegye a gyógyszert!

Hihetetlen mit talált ki az anyuka, hogy a beteg gyerek bevegye a gyógyszert!

Így biztosan lenyeli!

Az első karácsony - tippek, hogy tényleg jól sikerüljön

Az első karácsony - tippek, hogy tényleg jól sikerüljön

Természetes, hogy nagy az izgalom, de ne essünk túlzásokba, és ne legyünk felelőtlenek.

Így befolyásolhatja a születési sorrend egy családban a gyermekek jellemét

Így befolyásolhatja a születési sorrend egy családban a gyermekek jellemét

A pszichoterapeuta megfigyelését több tanulmány is igazolta.

Rákkeltő szennyeződést mutattak ki csecsemőtejporokban

Rákkeltő szennyeződést mutattak ki csecsemőtejporokban

Csakis olyan termékeket lenne szabad forgalmazni, amelyekről teljesen biztosan tudható, hogy nem okoznak egészségi ártalmakat.

Egy ikres anyuka őszinte vallomása

Egy ikres anyuka őszinte vallomása

Üvöltöttem a férjemmel, hogy az egész az ő hibája - vallott a mindennapjairól mindenféle köntörfalazás nélkül.

Ismét lesz babakocsis felvonulás

Ismét lesz babakocsis felvonulás

A karneváli hét egyik leglátványosabb programja. Csatlakozz te is!

A klímaváltozás a családalapításra is kihat

A klímaváltozás a családalapításra is kihat

Az első hallásra furcsa kijelentést tények támasztják alá.

Gondolj erre, mielőtt megbántanál valakit

Gondolj erre, mielőtt megbántanál valakit

Tudod… anya vagyok. És piszkosul nehéz. Mert attól a perctől kezdve, hogy megpillantottam azt a két rózsaszín csíkot, az életem megváltozott. Az anyai élet = örökös gond és aggodalom.

Ezután a beszéd után tiltották be a svédek a testi fenyítést

Ezután a beszéd után tiltották be a svédek a testi fenyítést

Mi, szülők vagyunk azok a személyek, akik meg kell, hogy tanítsák a gyerekeiknek, mi az a szeretet.

Méghogy az anyukák nem leleményesek! Remek ötlet a meleg napokra.

Méghogy az anyukák nem leleményesek! Remek ötlet a meleg napokra.

A többszázeres megosztás azt mutatja, hogy sokaknak tetszik!