A budaörsi Kika áruház létrehozta nemrégiben egyedülálló családi versenyét, ahol mindannyian teret kaphatunk, akik szeretjük főzőtudományunkat magasabb szintre emelni. 2013. márciusi 23-24-én 10.00-18.00-ig Téged is szeretettel vár (különösen Budaörs, Budakeszi, 11., 12., 1., 2. kerület lakóit) egész családoddal együtt a Gasztro Hétvége, hogy Te lehess az Év Gasztro Tündére!
Ha gasztronómiáról van szó, sokaknak eszébe jutnak azok a gasztro-főzős műsorok, amelyek már nagyon is teret hódítottak a hazai műsorkínálatban. Ennek egyik oszlopos képviselője Bede Róbert, a TV Paprika szakácsa, aki elmondása szerint nem rendelkezik különösebb, a gasztronómiában nagy névnek számító felmenővel. Korábban konyhafőnökként dolgozott például a Centrál Kávéházban vagy a Mercure Budában is, utóbbi helyen rátalált mentorára is. Az említett csatorna legnépszerűbb hazai szereplője a Gasztro Hétvége sztárvendégeként a szakmai zsűriben képviselteti magát.
Számodra mi jelenti az egészséges táplálkozást, milyen alapanyagokat használsz e kapcsán, miket építettél be magad és családod számára a mindennapokba?
B.R.: Az egészséges táplálkozás nálam inkább a rendszerességet, a tudatosságot, és talán az ösztönösséget jelenti. De emellett a legfontosabbnak azt tartom, hogy figyeljünk arra, mit mivel és hányszor fogyasztunk egy nap, vagy akár egy hét, sőt hónap távlatában. Vannak ételek, melyeket nem lehet egészségesen elkészíteni, azonban kellő mértékletességgel azokat is nyugodtan be lehet illeszteni étrendünkbe. Az egészséget nem csak a testünknek, hanem a lelkünknek is biztosítani kell. Éppen ezért javaslom mindig, hogy próbáljunk nyugodtan, kényelmesen és legfőképpen változatosan étkezni. Természetesen napi szintű laza testmozgás, vagy sport nélkül a tudatos táplálkozás semmit sem ér. Én elsősorban az ízek harmóniájára, illetve friss alapanyagokra helyezem a hangsúlyt, a konyhánkból száműzve van az összes por, ízfokozó és „műanyag” ételízesítő. De leginkább abban hiszek, hogy: „a sertéshús az zsíros, a tejszín 30%-os, a tej nem 0%-os a csirkének a húsa szaftos, sárga, a friss fűszerek illatosak, a sajt zamatos, a hal nemcsak pontyból van, a vaj az nem margarin, és a kolbász az bizony nagyon finom!
Hova szeretnéd még fejleszteni gasztronómiai tudásodat? Hogyan tudod mindezt összeegyeztetni az egészséges táplálkozásoddal?
B.R.: A végletekig szeretném fejleszteni, de valószínűleg sajnos ezt sohasem fogom elérni, hiszen az ételkészítés olyan, mint a sakk, végtelen számú variáció áll rendelkezése, az összes utat nem fogom tudni bejárni. Ennek ellenére természetesen törekszem arra, hogy a legújabb trendeket és ételkészítési technológiákat is figyelemmel kísérjem. Folyamatosan kísérletezek, legyen az egy régi, hagyományos étel új köntösbe bújtatva, akár egy-egy különlegesebb fűszer vagy alapanyag napi használata. A szakmai fejlődésnek mindig párhuzamosan kell haladnia az egészséges táplálkozással. Hiszen a legújabb trendeknek, divatoknak mára már szinte teljes értékű része lett az egészséges életmódra történő felkészítés. Bár sok esetben egy-egy régi étel új „köntösbe” bújtatása nem tud különösebben megfelelni az egészséges táplálkozás mai követelményeinek, de véleményem szerint nem is kell.
Higgyük tehát el, belőlünk is válhat igazi Gasztro Tündér, ahogyan a budaörsi Kika áruház márciusi felhívása is szól. A rendezvényen Bede Róberttel is találkozhatunk, és személyesen faggathatjuk Őt konyhai fortélyairól. Nem beszélve arról, hogy igazi kiemelkedésre is lehetőségünk van, ugyanis az egész hétvégén át ívelő receptverseny győzteseinek remekművei előétel, főétel és desszert kategóriában egy speciális menü keretén belül meghatározott ideig azáruház éttermében is kapható lesz.
A receptversenyre bárki mindhárom kategóriában nevezhet, a beérkezett „pályaműveket”többek között Bede Róbert, a TV Paprika szakácsa bírálja majd el, valamint Király Ignác, az áruház igazgatója, továbbá a létesítmény éttermének képviseletében Györgyi Róbert konyhafőnök! Számos gyermek és felnőtt program, gasztronómiai kiállítók (például: La Delizia Kekszmanufaktúra, Tahitótfalui Eperbor Kft., Csokoládia, Kapucziner Kávémanufaktúra, Vitabox) és az általuk felkínált extra nyeremények, valamint az étterem különleges hétvégi ajánlata, nyírségi gombócleves és házi készítésű császármorzsa formájában várják a látogatókat 2013. március 23-24-én.
Gyere el, hogy Te lehess a budaörsi Kika Gasztro Tündére!
Hozzászólások