Legjobb karácsonyi csajos, romantikus filmek

Admin | 2013.11.29

Szerelem a végzeten (2001)


Serendepity

A csoda karácsonykor szinte magától érthető, mint azt az előzőekben megtudtuk, s hogy ez két magát a végzetre bízó szerelmes (Kate Beckinsale, John Cusack) történetében mutatkozik meg nem is annyira meglepő. S bár kicsit giccses, kicsit talán túl édes, mégis mindent megad, amire ilyenkor szükség van.Igazából szerelem (2003)


Love actually

Nem tipikus karácsonyi film, mégis majd minden karácsony- és Hugh Grant imádó toplistáján szerepel (bár mi már picit unjuk). Több szerelmi szál keveredik a romantikus történetben, míg végül a néző eljut odáig, hogy szerelembe és abba a felejthetetlen hangulatba essen, amibe a film bájos, sármos, s nem mellesleg szerethető szereplői. Kacajra fakaszt, feldúl mindent, szíveket tör össze, elkötelez, döntésre kényszerít, felszabadítja a szellemet, túlkapásokat eredményez, kockázatra késztet, mámorító, izgalmas, meghökkentő, váratlan, kellemetlen, felfoghatatlan, bárdolatlan, páratlan. A szerelem tényleg körülvesz minket!
Holiday (2006)


Holiday

Az örök klasszikus, amit nemtől és kortól függetlenül mindenkinek látni kell! Két fiatal nő, két összetört szív. Iris (Kate Winslet) reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. Nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda (Cameron Diaz) rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két összetört szívű lány a világhálón akad egymásra. Miután kölcsönösen elsírják bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik megpróbáltatásaikat. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, kitalálják, hogy otthont cserélnek. A pasimentes vakáció azonban nem a tervek szerint alakul…
Négy karácsony (2008)


Four christmases


Kate (Reese Witherspoon) és Brad (Vince Vaughn) módszeresen kerülik a karácsonyi ünnepségeket, és a legelképesztőbb sztorikkal etetik a családot, csakhogy ne kelljen részt venniük a családi összejöveteleken. Egy élő közvetítés révén azonban lebuknak, és kénytelenek végiglátogatni a szülőket, akik persze mind elváltak. A négy látogatás során alapos ízelítőt kapnak a családi melegségből és egymás féltett titkaiból.

Menyasszonyt karácsonyra (2012)


A bride for christmas

Kedves és szórakoztató film esti csajos programhoz, habár jól tudjuk kezdettől fogva mi lesz a vége. Már az első 15 percben erősen elfogja a nézőt a gyanu, hogy ezt mintha már látta volna valamikor... Nem csoda, hisz a főhősnőnk akár az Oltári nőből is előléphetne: Jessie (Arielle Kebbel) már háromszor menekült el esküvőjéről. Majd feltűnik a színen a szőkésbarna sármőr, aki képtelen az elköteleződésre és fogad a barátaival, hogy a karácsonyig hátra levő 4 hétben meggyőz egy kiválasztott lányt, hogy menjen hozzá feleségül. Ismerős, nemde? Mintha már ezt a poént is ellőtték volna a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt című kasszasikerben... Emlékszel a Szeretném, ha szeretnél kínos szobortörős jelenetére? Most új köntösbe öltöztetve ismét megnézheted! Ezektől eltekintve szerethető a sztori, és jól mulat az ember a hasonlóságokat fürkészve.


Királyi karácsony (2014)


A Royal Christmas

Cordinia hercege, Leo boldogan éli életét Amerikában, mint egy átlagos fiatal férfi. Senki sem tudja, hogy titokban egy trón várományosa... Még Emily (Lacey Chabert), a barátnője sincs tisztában a valós helyzettel, ám a karácsony hazaszólítja a trónörököst édesanyjához, aki szentül meg van győződve, hogy Leopoldnak gyermekkori barátnőjét kell elvennie... A kedves mama igyekszik megnehezíteni a pár életét, de a divattervezői karrierről álmodozó lány természetesen állja a sarat.


Forrás: Port, Femina, Énportál, Haon, Hallmark

 
Címkék:

Hozzászólások

A gyerek folyamatosan közbeszólt… amíg meg nem tanulta ezt az apró trükköt!

A gyerek folyamatosan közbeszólt… amíg meg nem tanulta ezt az apró trükköt!

Ki mondta, hogy szülőnek lenni egyszerű?

Anyósom lakását felújították, 4 hónapra hozzánk költözött, nem volt könnyű ennyi időt együtt tölteni

Anyósom lakását felújították, 4 hónapra hozzánk költözött, nem volt könnyű ennyi időt együtt tölteni

Rég nevettem ilyen jót!

Örök küzdelem: hogy tartsak rendet?

Örök küzdelem: hogy tartsak rendet?

Egy japán hölgy összegyűjtötte a hatékony rendrakás legfontosabb elveit. Érdemes tanulni belőle!

Az én feleségem tényleg szuperanya

Az én feleségem tényleg szuperanya

Egy apa szavai arról, hogy milyennek látja azt a nőt, akivel közösen nevelnek egy háromévest.

Rémálommá vált az esti családi tévézés

Rémálommá vált az esti családi tévézés

Majdnem meghalt egy kisfiú a pattogatott kukorica miatt - az anyuka mindenkit figyelmeztet, nehogy úgy járjanak mint ők.

A babasírás fajtái - nem is olyan nehéz megkülönböztetni, melyik mit jelent!

A babasírás fajtái - nem is olyan nehéz megkülönböztetni, melyik mit jelent!

A gyerek nem azért mert rossz: így akar üzenni nekünk.

Értelmezzük a babák testbeszédét!

Értelmezzük a babák testbeszédét!

Még nem tud beszélni, de a mozdulatai mennyi mindent elmondanak...

Szilvásgombóc - készítsétek együtt az ebédet!

Szilvásgombóc - készítsétek együtt az ebédet!

Minden kisgyerek szeret segédkezni a konyhába. A szilvásgombócnál több dolgot is nyugodtan rábízhatsz.

Egy 12 éves kislány zseniális találmánya megnyugtatja a beteg kicsiket

Egy 12 éves kislány zseniális találmánya megnyugtatja a beteg kicsiket

Nincs több félelem az infúziótól a kórházban, ha alkalmazzák ezt a zseniális ötletet!

Így utazz mindenre felkészülten a kicsivel!

Így utazz mindenre felkészülten a kicsivel!

Néhány tipp a csomagoláshoz, hogy ne stresszelj az első közös nyaralásotokon a kicsivel!