Kicsiknek 8 hónapos kortól adható, 4 adag lesz belőle.
Hozzávalók
1 közepes sárgadinnye (nagyjából 1,3 kg)
1 pohár natúr joghurt (25 dkg)
2-3 ág citromfű (elhagyható)
Elkészítés
A dinnyét félbevágjuk, magjait kikaparjuk, majd a húsát kivájjuk és turmixgépbe rakjuk.
Hozzáadjuk a joghurtot és a citromfű lecsipkedett levélkéit is, majd pürésítjük.
Voálá, már készen is vagyunk!
Nagyobb gyerekeknek tipp a tálaláshoz: levesestányérként használjuk a dinnye kivájt héját, odáig lesznek érte!
Forrás: Herczeg Gabriella
Ha érdekelnek a dinnyés receptek, ajánljuk figyelmedbe következő bejegyzéseinket:
Dinnyéből jégkockát!
Dinnyés finomságok
Dinnye granita
Dinnye süti
Görögdinnye leves
Címkék:
Hozzászólások