Tejbegrízes-kekszes süti
Hozzávalók:
0,5 l + 125 ml tej
10 dkg búzadara
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
10 dkg vaj
1 ek kakaópor
25-30 dkg háztartási keksz
Elkészítés:
A fél liter tejet a cukrokkal és a vajjal forrald fel, közben a 125 ml tejbe keverd el a búzadarát. Amikor a cukros-vajas tej felforrt, add hozzá a tejes-búzadarát. Addig főzd, amíg be nem sűrűsödik.
Amint ezekkel elkészültél, egy mélyebb tepsi alját rakd ki keksszel és a tejbegrízes massza felét öntsd rá, amire újabb réteg keksz jön. A maradék darába keverd el a kakaóport és öntsd a kekszrétegre. A csokis massza tetejét is fedd le a kekszdarabokkal, végül az egészet tedd egy éjszakára a hűtőbe.
Tipp: még finomabb, ha kakaópor helyett egy tábla tejcsokit olvasztasz a darába.
Csokidarabos keksz
Hozzávalók:
18 dkg liszt
1 tk sütőpor
12,5 dkg puha vaj
15 dkg cukor
1 tojás
12,5 dkg apróra vágott étcsokoládé
Elkészítése:
A hozzávalókat gyúrd össze. A masszából tegyél kanálnyi halmokat a sütőpapírral bélelt tepsibe és egy kanállallapítsd szét őket. Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsül.
Mézes banánkenyér
Hozzávalók:
3 érett banán
fél citrom leve
50 g barna cukor
4 ek méz
1 dl olaj
100 g teljes kiőrlésű liszt
1 tk sütőpor
2 egész tojás
frissen reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A cukrot a mézzel, olajjal és a tojásokkal keverd el. Add hozzá a sütőporral összekevert lisztet és szerecsendióval ízesítsd (ha nincs, kihagyható).
Egy másik tálban villával pépesítsd a banánokat és locsold meg a citrom levével. Az így kapott masszát keverd a cukros, lisztes tésztához. Dolgozd össze alaposan, majd öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig süsd. A sütési idő sütőnként változhat, ezért érdemes rendszeresen ellenőrizni.
Churros
Hozzávalók:
2,5 dl víz
2 ek barna cukor
csipet só
8 dkg vaj
15 dkg liszt
2 tojás
fél tk vanília kivonat
olaj a sütéshez
fahéjas cukor a hempergetéshez
csokoládés puding a mártogatáshoz
Elkészítés:
Öntsd egy lábasba a vizet, barna cukrot, sót és a vajat, majd tedd a tűzre. Amikor felforr, keverd hozzá a lisztet és addig kevergesd, míg az egész össze nem áll egy gombócba. Ezután vedd le a tűzről, hagyd egy kicsit hűlni, majd add hozzá a tojásokat, vanília kivonatot (aromával, bourbonos vaníliacukorral helyettesíthető) és egy robotgéppel keverd jól össze.
Forrósítsd fel az olajat, készítsd el a fahéjas cukrot és a kikevert masszát töltsd egy csillagvégű habzsákba. Kb. 5-10 cm-es csíkokat nyomkodj a forró olajba és ha aranybarnára pirultak, forgasd meg a cukorban.
Tejespite
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg cukor
30 dkg liszt
1 l zsírosabb tej
1 csipet só
vaj (a tepsi kikenéséhez)
baracklekvár
Elkészítés:
A tojásokat, sót és a cukrot keverd jó habosra. Apránként add hozzá a lisztet és a tejet, majd keverd el csomómentesen.
Vastagon kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd a tésztát és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig süsd, majd a következő fél órában 180 fokon, míg a teteje meg nem pirul. Baracklekvárral tálald.
Forrás: Nosalty.hu
Ha netán új receptre vágysz, Varázspálca rovatunkban biztosan meg fogod találni, amit keresel! Kedvenc finomságaink:
Fűszeres kifli chips
Csokichips
Diós, csokis, mézes pite
Dinnye süti
Egészséges pizza
Hozzászólások