Marcipános szaloncukor
Hozzávalók:
35 dkg marcipán
10 dkg aszalt meggy, barack, ananász, vörösáfonya, szilva vegyesen
20 dkg étcsoki
Elkészítés:
Az aszalványokat kockázd apróra, majd gyúrd a marcipánba. Sodorj belőle ujjnyi méretű hurkát, majd vágd fel 3 cm-es darabokra, és formálj belőlük szaloncukrot. Közben a csokit olvaszd fel gőz felett, majd a szaloncukrokat mártsd meg benne, csepegtesd le jól, s sütőpapírral bélelt sütőlemezre, tányérra helyezve hűtsd ki a hűtőben.
Gesztenyés szaloncukor
Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
18 dkg étcsoki
3 ek meggylé (vagy narancslé)
20 dkg étcsoki a mártáshoz
Elkészítés:
Olvaszd fel a csokit gőz felett, majd keverd a gesztenyemasszához a meggy- vagy narancslével együtt. Hűtsd 20 percig, majd sodorj a masszából ujjnyi vastagságú rudakat, és vágd fel 3 cm-es darabokra. Sodorj belőlük szaloncukor formát! Közben olvaszd a csokit gőz felett, majd a szaloncukrokat mártsd meg benne egyenként, jól csepegtesd le, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre, tányérra helyezve hűtsd ki!
Kókuszos
Hozzávalók:
15 dkg fehércsoki
3 dkg kókuszreszelék
2 ek kókusztej
1 tk kókuszzsír
20 dkg tejcsoki a mártáshoz
Elkészítés:
A fehércsokit gőz felett olvaszd fel, majd keverd bele a kókuszvajat, a kókusztejet és a reszeléket. Hagyd hűlni, hogy formázhatóvá váljon, s ujjnyi vastag rudakat sodorj belőle! 3 cm-es darabokra vágd fel, és formáj belőle szaloncukrot. Közben a csokit gőz felett felolvaszthatod, majd mártogasd bele a szaloncukrokat egyesével. Csepegtesd le jól, majd a korábban leírt módon hűtsd ki!
Forrás: Nők Lapja Café
Hozzászólások