Szerelmes szakács filmek

Admin | 2014.02.22Csokoládé (2000)


Chocolat

A Csokoládéban Juliette Binoche egy olyan asszonyt játszik, aki különös csokoládéboltot nyit egy kis faluban, ahol mindenki számára a legmegfelelőbb csokoládét választja ki. Valóságos háború kezdődik meg a település lakosai között a vágyakat felszabadító csoki miatt. A film férfi főszerepét alakító Johnny Depp bevallotta, hogy a forgatás alatt addig tömte őt Juliette Binoche bonbonnal, míg végül alig bírt ránézni az édességre. "Több csokoládét ettem meg, mint akartam. Még három másodperc volt a jelentből, és ha újra vettük volna,  valószínűleg kihányom" – emlékezett vissza Depp.


Kevesen tudják, hogy ez a film egy könyvadaptáció, méghozzá egy trilógia első része. Ha szeretnél többet megtudni a történetről, olvasd el Csokoládé című cikkünket!

Ízlések és pofonok (2007)


No reservations

A gyönyörű Kate (Catherine Zeta-Jones) Napóleont megszégyenítő határozottsággal irányítja az egyik legelegánsabb étterem konyháját. Ám egy baleset felborítja egyeduralmát, az árván maradt kilencéves unokahúga, Zoe hozzá kerül, aki alaposan megnehezíti az életét. Mindezt tetézi, hogy új szakács érkezik az étterembe. Nick (Aaron Eckhart) másképp él és másképp gondolkodik, mint ő. Mégis lassacskán megfőzi az addig minden csábításnak ellenálló nőt.

Julie & Julia – Két nő, egy recept (2009)


Julie & Julia

Julie (Amy Adams), a harmincas írónő alkotói válságban szenved. Elhatározza, hogy egy év alatt megfőzi az összes receptet, ami Julia Child híres, a francia szakácsművészetről írt könyvében található, és internetes blogban számol be az ezzel kapcsolatos élményeiről.


Julia Child (Meryl Streep) élete is megelevenedik, aki a második világháború után Párizsba költözik külszolgálatot teljesítő férjével. Az asszony elfoglaltságot keres és talál is magának. Érdeklődése a francia konyhaművészet felé fordul, felfedezvén, hogy az evés a társadalmi érintkezés egyik formája, és a hozzávaló ételt művészi módon is el lehet készíteni.
Mediterrán finomságok (2009)


Dieta mediterránea

A film Sofía, a világ legjobb szakácsának története, és azé a két férfié, akik hozzá segítették, hogy legendává váljon. Sofía szülei éttermének konyhájában töltötte élete első 16 évét, híressé pedig két másik, számára nagyon fontos ember tette: Toni, a férje, akinek három gyermeket is szül, és Frank, a mentora, aki a szeretője is lesz.
Soul kitchen (2009)


Soul kitchen

A film főhőse a német-görög Zinos, aki Hamburg külvárosában üzemelteti lepukkant kis kocsmáját, a Soul Kitchen-t.Miközben minden erejét megfeszítve küzd azért, hogy életben tartsa az éttermét, barátnője, Nadine bejelenti, hogy Sanghajba utazik. A hősszerelmes Zinos mindent megtenne, hogy utána repüljön, de az élet keresztbe tesz neki. Bátyja, Ilias a sittről szabadulván a nyakába varrja magát, az üzlet csődbe megy, rászáll az adóhatóság, s mikor végre kikecmeregne a gondokból, porckorongsérvet kap. Ám még innen is fel lehet állni: a sérvét a szépséges masszőr lány, Anna elkezdi gyógyítgatni, majd egy munkanélküli török szakáccsal szövetkezve Zinos égett olajszagú lokálja menő hellyé futja ki magát.
 Ízek, imák, szerelmek (2010)


Eat, pray, love

Liznek (Julia Roberts) mindene megvan, amiről csak egy nő álmodhat: férj, ház, sikeres írói karrier. Ám ő mégis boldogtalan. Valami másra vágyik, bár maga sem tudja pontosan, hogy mire. Elköltözik otthonról, elválik a férjétől, Steventől, és viszonyt kezd egy nála jóval fiatalabb színésszel, Daviddel (James Franco). De igazából ez sem elégíti ki. Úgy érzi, levegőváltozásra van szüksége, ezért világkörüli útra indul. Olaszországban felfedezi az élet örömeit, Indiában a szellemét és a lelkét ápolja, mígnem Bali szigetén megtalálja a belső egyensúlyát. Ráadásul találkozik Felipével, a bohém brazillal.
A szerelem konyhája (2011)


Love's kitchen

Rob Haley (Dougray Scott) tehetséges séf Londonban. Vendéglője jó hírű, minden csodálatos körülötte mindaddig, míg autóbalesetben el nem veszíti feleségét. Búskomorsága még inkább elmélyül, mikor egy ételkritikus lehúzza éttermét. Régi jó barátja, a világhírű Gordon Ramsay tanácsára megvásárol egy rossz állapotban lévő, vidéki vendéglőt, hogy ínyenceknek való éttermet hozzon létre a helyén. Nem számít arra, hogy egyik első vendége egy híres amerikai ételkritikus, Kate Templeton (Claire Forlani) lesz. Bár Kate nem sok jóra számít, Rob messze nem átlagos desszertje leveszi a lábáról. Lassacskán mindketten ráébrednek, hogy az igazi boldogság receptje egy adag csapatmunkából, s jó adag szerelemből áll...
A románc íze (2012)


A taste of romance

Gill Callahan tűzoltó váratlanul megözvegyül. A tragédia hatására úgy dönt, hogy kilép a tűzoltóságtól és pár barátja segítségével étkezdét nyit, melyben egyszerű ételeket kínál megfizethető áron. A hely sikerét azonban nem nézi jószemmel az elit számára francia éttermet nyitó Sara Westbrook, aki fél attól, hogy a munkásosztály megjelenése a környéken tönkre fogja tenni az új éttermét. Hannah (Gill lánya) időközben összebarátkozik Sarával és minden erejével azon van, hogy a két haragos között is jó viszony alakuljon ki, vagy talán még több...
A szerelem receptje (2014)


Recipe for love

Végy egy extrán jóképű, a kamerák lőtt szexi macsót alakító beképzelt televíziós séfet (Shawn Roberts), és egy mindenre elszánt, titokban szakácsiskoláról álmodozó szerkesztőt (Danielle Panabaker)... Az eredmény? Egy kedves, könnyed kis romantikus film.
Daawat-e-Ishq (2014)


Daawat-e-Ishq


Gullu egy tanult, jókedélyű fiatal indiai lány, akit az anyukája halála után az apukája nevelt fel. Sajnos nem könnyű megfelelő férjet találnia, mert okos férfit szeretne maga mellé, ráadásul olyat, aki tökéletesen beszél angolul. Legnagyobb álma, hogy otthagyhassa a cipőbolti állását és Amerikába mehessen divattervezőnek tanulni. Ahhoz, hogy célt érjen kell egy férjet találnia, hiszen szegény édesapja nem tudná finanszírozni a tanulmányait, ráadásul elég kevés hozománya van. A kérők érkeznek hozzájuk szép számmal, de Gullunak egyik sem felel meg, a fiúk családja pedig sorra kevesli a lány vagyonát. Ekkor találja ki Gullu, hogy álnéven férjhez megy majd egy gazdag semmirekellőhöz, hogy aztán a pénzét lenyúlva az esküvő után megléphessen. Ki is szemeli a tökéletes balekot: Tarut (Aditya Roy Kapoor), aki egy rosszul öltözött, műveletlen, de jólelkű, egyszerű (nem mellesleg gazdag) kebabos .További filmajánló bejegyzéseink:

Legjobb csajos, romantikus filmek
Legjobb karácsonyi csajos, romantikus filmek
Legjobb esküvős filmek
Bollywoodi filmek, amiket látnod kell
Csajos filmek a divat világából
Romantikus hercegnős filmek
Hűvös esték, jeges filmek
Filmek a szülőségről
Jane Austen örök klasszikusai (könyv- és filmajánló)
A legjobb táncos filmek I.
A legjobb táncos filmek II.
A legjobb táncos filmek III.

Forrás: Port

Hozzászólások

A gyerek folyamatosan közbeszólt… amíg meg nem tanulta ezt az apró trükköt!

A gyerek folyamatosan közbeszólt… amíg meg nem tanulta ezt az apró trükköt!

Ki mondta, hogy szülőnek lenni egyszerű?

Anyósom lakását felújították, 4 hónapra hozzánk költözött, nem volt könnyű ennyi időt együtt tölteni

Anyósom lakását felújították, 4 hónapra hozzánk költözött, nem volt könnyű ennyi időt együtt tölteni

Rég nevettem ilyen jót!

Örök küzdelem: hogy tartsak rendet?

Örök küzdelem: hogy tartsak rendet?

Egy japán hölgy összegyűjtötte a hatékony rendrakás legfontosabb elveit. Érdemes tanulni belőle!

Az én feleségem tényleg szuperanya

Az én feleségem tényleg szuperanya

Egy apa szavai arról, hogy milyennek látja azt a nőt, akivel közösen nevelnek egy háromévest.

Rémálommá vált az esti családi tévézés

Rémálommá vált az esti családi tévézés

Majdnem meghalt egy kisfiú a pattogatott kukorica miatt - az anyuka mindenkit figyelmeztet, nehogy úgy járjanak mint ők.

A babasírás fajtái - nem is olyan nehéz megkülönböztetni, melyik mit jelent!

A babasírás fajtái - nem is olyan nehéz megkülönböztetni, melyik mit jelent!

A gyerek nem azért mert rossz: így akar üzenni nekünk.

Értelmezzük a babák testbeszédét!

Értelmezzük a babák testbeszédét!

Még nem tud beszélni, de a mozdulatai mennyi mindent elmondanak...

Szilvásgombóc - készítsétek együtt az ebédet!

Szilvásgombóc - készítsétek együtt az ebédet!

Minden kisgyerek szeret segédkezni a konyhába. A szilvásgombócnál több dolgot is nyugodtan rábízhatsz.

Egy 12 éves kislány zseniális találmánya megnyugtatja a beteg kicsiket

Egy 12 éves kislány zseniális találmánya megnyugtatja a beteg kicsiket

Nincs több félelem az infúziótól a kórházban, ha alkalmazzák ezt a zseniális ötletet!

Így utazz mindenre felkészülten a kicsivel!

Így utazz mindenre felkészülten a kicsivel!

Néhány tipp a csomagoláshoz, hogy ne stresszelj az első közös nyaralásotokon a kicsivel!