Hogyan tartsd tűzben szexuális életed terhesen is?

Szabó Eszter | 2017.03.08

Olyan pozíciót érdemes választani, amivel nem fejtünk ki nyomást a méhre, és egyik fél sem nehezedik rá teljes súlyával a kismama hasára. Figyeljünk rá, hogy mindenkinek kényelmes legyen a helyzet. Érdemes próbálkozni különféle pozíciókkal, olyanokkal is, amelyek esetleg előtte szóba sem jöttek.


Tartózkodjunk az orális szextől herpesz esetén!


Az orális szex teljesen biztonságos a terhesség alatt, kivéve, ha a partner levegőt fúj a hüvelybe, mert ennek következtében (igen ritka esetben) légbuborék kerülhet a véráramba, ami nagyon veszélyes lehet. Ha a partnernek herpesze van, vagy úgy érzi, hogy a herpesz éppen kialakulóban van, tartózkodjon az orális szextől, a terhesség harmadik harmadában pedig még akkor is, ha valaha életében volt herpesze.


A várandósság alatti hormonális változások miatt megváltozhat a hüvelyváladék íze és szaga, ami akár kellemetlen is lehet. Viszont a magas ösztrogénszint miatt fokozódik a hüvelyváladék mennyisége, ami természetes síkosítóként funkcionál.Előfordulhat, hogy méhösszehúzódásokat is érez a kismama a szex során. Ez a felszabaduló oxitocin hormon hatására következik be, és általában néhány perc alatt elmúlik. Ha mégsem múlik el vagy fájdalmasak az összehúzódások, esetleg vérzés jelentkezik, orvoshoz kell fordulni.


Megváltozhat az orgazmus minősége


Az orgazmus minősége is megváltozhat a terhesség alatt. Van, akinek ugyanolyan, mint előtte, mások arról számolnak be, hogy intenzívebb, sőt olyan is van, hogy valaki ilyenkor tapasztalja meg először életében. Sok terhes kismama lelkesedése viszont hullámzó a szex iránt a terhesség különböző szakaszaiban.


Az első harmadban a hirtelen hormonális változások és a terhesség kellemetlen tünetei visszavethetik a női vágyakat. A második harmadban, amikor a legtöbb kismamánál már elmúlnak a kezdeti rosszullétek, a szexuális élet is új lendületet vehet, sőt sokan fokozott vágyról számolnak be ebben az időszakban. A harmadik harmadban a növekvő has okozhat nehézségeket, de nemcsak a test változásai, hanem a szülésre való készülés és a szülőség miatti aggodalmak is más irányba terelik a várandós nő és partnere gondolatait.


Amikor a férfiben kelt gátlásokat a várandósság


Egyes esetekben a férfi az, aki tartózkodik az együttlétektől, miután kiderül, hogy terhes a partnere. Egyesek félnek tőle, hogy valamilyen módon megsértik a babát, vagy esetleg az az irracionális érzésük támad, hogy a baba "figyel" az együttlét során. Legyünk türelmesek és adjunk teret ezeknek az érzéseknek is.


Ajánlott pozíciók terhesen


Lovagló póz, nő fölül: A behatolás mélységét és szögét a nő irányítja, és nem kell háton feküdnie, ami egy idő után már kellemetlenséget okozhat. A várandósság előrehaladásával azonban fárasztó lehet ez a helyzet, illetve van, akinek gondjai vannak az egyensúly megőrzésével - ilyenkor érdemes inkább fekvő pozíciót választani.


Oldalt fekve, a férfi hátul: A has nincs útban, hosszas előjátékra van lehetőség. A behatolás kicsit nehézkesebb és nem olyan mély. Mindkét félnek kényelmes lehet egy kis próbálkozás után, hiszen nem nehezedik egymásra a két test.


Kanál póz, oldalt fekve, egymással szemben: Hasonlóan az előző pozícióhoz, így sem nehezedik egymásra a két test.


Hátulról, kutyapóz, a nő térdel, a behatolás hátulról történik: A has ennél a helyzetnél sincs útban, viszont nagyobb a mozgástér, mint oldalfekvésben.


Az ágy szélénél: Sok lehetőség rejlik ebben a pozícióban. A nő az ágy szélén fekszik oldalt, vagy rövid ideig akár háton is. Egyik oldalról a hátat meg lehet támasztani egy párnával, így nem teljesen a hátán fekszik -, a férfi pedig az ágy mellett térdel vagy áll. Másik lehetőség, hogy a nő az ágy mellett térdel a felsőtestével az ágyra támaszkodva, és hátulról történik a behatolás.


 


Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről? Figyeld a Facebook oldalunkat, vagy csatlakozz a Babamama.hu csacsogó csoportjához! Újabban a Google+ oldalon is megtalálsz már bennünket!Forrás: Life

Címkék:

Hozzászólások

Tévhit hogy ártalmas az ultrahang a baba szemének!

Tévhit hogy ártalmas az ultrahang a baba szemének!

Nagyon sok kismama tart az ultrahang vizsgálattól. Ennek oka, hogy nagyon sok helyről lehet rémhíreket hallani a káros hatásairól. Pedig ezeknek nincsen alapjuk.

Kismamáknak tilos munkakörök

Kismamáknak tilos munkakörök

Ezen veszélyek fennállása esetén azonnal váltani kell!

10 tanács a még dolgozó várandós kismamáknak

10 tanács a még dolgozó várandós kismamáknak

Gyakori probléma: mi van, ha munkaidőben kell kötelező vizsgálatra menni? Köteles elengedni a munkáltató?

Miért lehetnek túlsúlyosak az újszülöttek?

Miért lehetnek túlsúlyosak az újszülöttek?

A terhesség alatti növekedésnek és súlygyarapodásnak, a határidő átlépésének és más rizikófaktoroknak - mint például az anyai cukorbetegség - köszönhetően a magzatnál makroszómia, vagyis túlnövekedés alakulhat ki.

A legstílusosabb kényelmes kismamaruhák tavaszra, nyárra

A legstílusosabb kényelmes kismamaruhák tavaszra, nyárra

Ne az utolsó pillanatban gondolj a tavaszi-nyári szettedre.

Márpedig ezt a nevet nem adhatod a gyerekemnek

Márpedig ezt a nevet nem adhatod a gyerekemnek

Vigyázat: komoly vita lehet belőle! Kritikus pontok a névválasztásban.

Fiú vagy lány - tévedhetetlen népi bölcsességek

Fiú vagy lány - tévedhetetlen népi bölcsességek

Vagy inkább babonák?

Szeretnéd tudni, milyen színű lesz a gyermeked szeme?

Szeretnéd tudni, milyen színű lesz a gyermeked szeme?

Ha nem is tökéletes pontossággal, de nagy valószínűséggel előrejelezhető a baba szemszíne.

Okos gyereket szeretnél? Nagyon egyszerű a megoldás!

Okos gyereket szeretnél? Nagyon egyszerű a megoldás!

Nem a halolaj a titok nyitja!

A durván megváltoztatja a nők agyát - csökkenti a szürkeállományt

A durván megváltoztatja a nők agyát - csökkenti a szürkeállományt

A terhesség valóban és tartósan megváltoztatja a nők agyának működését