Hogyan tartsd tűzben szexuális életed terhesen is?

Szabó Eszter | 2017.03.08

Olyan pozíciót érdemes választani, amivel nem fejtünk ki nyomást a méhre, és egyik fél sem nehezedik rá teljes súlyával a kismama hasára. Figyeljünk rá, hogy mindenkinek kényelmes legyen a helyzet. Érdemes próbálkozni különféle pozíciókkal, olyanokkal is, amelyek esetleg előtte szóba sem jöttek.


Tartózkodjunk az orális szextől herpesz esetén!


Az orális szex teljesen biztonságos a terhesség alatt, kivéve, ha a partner levegőt fúj a hüvelybe, mert ennek következtében (igen ritka esetben) légbuborék kerülhet a véráramba, ami nagyon veszélyes lehet. Ha a partnernek herpesze van, vagy úgy érzi, hogy a herpesz éppen kialakulóban van, tartózkodjon az orális szextől, a terhesség harmadik harmadában pedig még akkor is, ha valaha életében volt herpesze.


A várandósság alatti hormonális változások miatt megváltozhat a hüvelyváladék íze és szaga, ami akár kellemetlen is lehet. Viszont a magas ösztrogénszint miatt fokozódik a hüvelyváladék mennyisége, ami természetes síkosítóként funkcionál.Előfordulhat, hogy méhösszehúzódásokat is érez a kismama a szex során. Ez a felszabaduló oxitocin hormon hatására következik be, és általában néhány perc alatt elmúlik. Ha mégsem múlik el vagy fájdalmasak az összehúzódások, esetleg vérzés jelentkezik, orvoshoz kell fordulni.


Megváltozhat az orgazmus minősége


Az orgazmus minősége is megváltozhat a terhesség alatt. Van, akinek ugyanolyan, mint előtte, mások arról számolnak be, hogy intenzívebb, sőt olyan is van, hogy valaki ilyenkor tapasztalja meg először életében. Sok terhes kismama lelkesedése viszont hullámzó a szex iránt a terhesség különböző szakaszaiban.


Az első harmadban a hirtelen hormonális változások és a terhesség kellemetlen tünetei visszavethetik a női vágyakat. A második harmadban, amikor a legtöbb kismamánál már elmúlnak a kezdeti rosszullétek, a szexuális élet is új lendületet vehet, sőt sokan fokozott vágyról számolnak be ebben az időszakban. A harmadik harmadban a növekvő has okozhat nehézségeket, de nemcsak a test változásai, hanem a szülésre való készülés és a szülőség miatti aggodalmak is más irányba terelik a várandós nő és partnere gondolatait.


Amikor a férfiben kelt gátlásokat a várandósság


Egyes esetekben a férfi az, aki tartózkodik az együttlétektől, miután kiderül, hogy terhes a partnere. Egyesek félnek tőle, hogy valamilyen módon megsértik a babát, vagy esetleg az az irracionális érzésük támad, hogy a baba "figyel" az együttlét során. Legyünk türelmesek és adjunk teret ezeknek az érzéseknek is.


Ajánlott pozíciók terhesen


Lovagló póz, nő fölül: A behatolás mélységét és szögét a nő irányítja, és nem kell háton feküdnie, ami egy idő után már kellemetlenséget okozhat. A várandósság előrehaladásával azonban fárasztó lehet ez a helyzet, illetve van, akinek gondjai vannak az egyensúly megőrzésével - ilyenkor érdemes inkább fekvő pozíciót választani.


Oldalt fekve, a férfi hátul: A has nincs útban, hosszas előjátékra van lehetőség. A behatolás kicsit nehézkesebb és nem olyan mély. Mindkét félnek kényelmes lehet egy kis próbálkozás után, hiszen nem nehezedik egymásra a két test.


Kanál póz, oldalt fekve, egymással szemben: Hasonlóan az előző pozícióhoz, így sem nehezedik egymásra a két test.


Hátulról, kutyapóz, a nő térdel, a behatolás hátulról történik: A has ennél a helyzetnél sincs útban, viszont nagyobb a mozgástér, mint oldalfekvésben.


Az ágy szélénél: Sok lehetőség rejlik ebben a pozícióban. A nő az ágy szélén fekszik oldalt, vagy rövid ideig akár háton is. Egyik oldalról a hátat meg lehet támasztani egy párnával, így nem teljesen a hátán fekszik -, a férfi pedig az ágy mellett térdel vagy áll. Másik lehetőség, hogy a nő az ágy mellett térdel a felsőtestével az ágyra támaszkodva, és hátulról történik a behatolás.


 


Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről? Figyeld a Facebook oldalunkat, vagy csatlakozz a Babamama.hu csacsogó csoportjához! Újabban a Google+ oldalon is megtalálsz már bennünket!Forrás: Life

Címkék:

Hozzászólások

A várandós anyukák legfontosabb bőrápolási tennivalói

A várandós anyukák legfontosabb bőrápolási tennivalói

Zsírosodás, striák, pigmentáció az arcon - ezek a leggyakoribb panaszok.

Ezt jelentik a rövidítések a magzati ultrahang leleten

Ezt jelentik a rövidítések a magzati ultrahang leleten

Segítünk értelmezni a leggyakoribb rövidítéseket!

Emberöléssel vádolnak egy nőt, mert terhesen verekedett, és haslövés miatt elveszítette a magzatot

Emberöléssel vádolnak egy nőt, mert terhesen verekedett, és haslövés miatt elveszítette a magzatot

A lövöldözés egyetlen igazi áldozata a magzat volt!

A koraszülés esélyét csökkenti a kiegyensúlyozott, egészséges étrend

A koraszülés esélyét csökkenti a kiegyensúlyozott, egészséges étrend

Az egészséges ételek rendszeres fogyasztása sokkal fontosabb, mint az egészségtelen ételek kizárása.

Vizelettartási gondok a terhesség alatt?

Vizelettartási gondok a terhesség alatt?

Nem kell megijedni!

A várandós nők az állóképesség bajnokai

A várandós nők az állóképesség bajnokai

Minderre a Tour de France kerékpárverseny elemzésével jöttek rá!

Nyáron vagy várandós? Akkor számíts ezekre a dolgokra!

Nyáron vagy várandós? Akkor számíts ezekre a dolgokra!

Nézzük, mire kell fokozottan ügyelned a kánikulában

51 évesen még egyszer anya akart lenni: 68 éves férjével várják kisbabájukat

51 évesen még egyszer anya akart lenni: 68 éves férjével várják kisbabájukat

Mesterséges megtermékenyítéssel esett teherbe…

Tanácsok, hogy a várandósság ne legyen terhes

Tanácsok, hogy a várandósság ne legyen terhes

Életünk legszebb időszakában annyi minden bezavarhat.

Szabad-e várandósan napozni?

Szabad-e várandósan napozni?

Már volt szó a napsütés pozitív hatásairól, illetve a kisbabák napoztatásáról, most viszont kifejezetten a pocakkal történő napozás, szoláriumozás és fürdőzés előnyeire és hátrányaira térünk ki.