Hogyan tartsd tűzben szexuális életed terhesen is?

Szabó Eszter | 2017.03.08

Olyan pozíciót érdemes választani, amivel nem fejtünk ki nyomást a méhre, és egyik fél sem nehezedik rá teljes súlyával a kismama hasára. Figyeljünk rá, hogy mindenkinek kényelmes legyen a helyzet. Érdemes próbálkozni különféle pozíciókkal, olyanokkal is, amelyek esetleg előtte szóba sem jöttek.


Tartózkodjunk az orális szextől herpesz esetén!


Az orális szex teljesen biztonságos a terhesség alatt, kivéve, ha a partner levegőt fúj a hüvelybe, mert ennek következtében (igen ritka esetben) légbuborék kerülhet a véráramba, ami nagyon veszélyes lehet. Ha a partnernek herpesze van, vagy úgy érzi, hogy a herpesz éppen kialakulóban van, tartózkodjon az orális szextől, a terhesség harmadik harmadában pedig még akkor is, ha valaha életében volt herpesze.


A várandósság alatti hormonális változások miatt megváltozhat a hüvelyváladék íze és szaga, ami akár kellemetlen is lehet. Viszont a magas ösztrogénszint miatt fokozódik a hüvelyváladék mennyisége, ami természetes síkosítóként funkcionál.Előfordulhat, hogy méhösszehúzódásokat is érez a kismama a szex során. Ez a felszabaduló oxitocin hormon hatására következik be, és általában néhány perc alatt elmúlik. Ha mégsem múlik el vagy fájdalmasak az összehúzódások, esetleg vérzés jelentkezik, orvoshoz kell fordulni.


Megváltozhat az orgazmus minősége


Az orgazmus minősége is megváltozhat a terhesség alatt. Van, akinek ugyanolyan, mint előtte, mások arról számolnak be, hogy intenzívebb, sőt olyan is van, hogy valaki ilyenkor tapasztalja meg először életében. Sok terhes kismama lelkesedése viszont hullámzó a szex iránt a terhesség különböző szakaszaiban.


Az első harmadban a hirtelen hormonális változások és a terhesség kellemetlen tünetei visszavethetik a női vágyakat. A második harmadban, amikor a legtöbb kismamánál már elmúlnak a kezdeti rosszullétek, a szexuális élet is új lendületet vehet, sőt sokan fokozott vágyról számolnak be ebben az időszakban. A harmadik harmadban a növekvő has okozhat nehézségeket, de nemcsak a test változásai, hanem a szülésre való készülés és a szülőség miatti aggodalmak is más irányba terelik a várandós nő és partnere gondolatait.


Amikor a férfiben kelt gátlásokat a várandósság


Egyes esetekben a férfi az, aki tartózkodik az együttlétektől, miután kiderül, hogy terhes a partnere. Egyesek félnek tőle, hogy valamilyen módon megsértik a babát, vagy esetleg az az irracionális érzésük támad, hogy a baba "figyel" az együttlét során. Legyünk türelmesek és adjunk teret ezeknek az érzéseknek is.


Ajánlott pozíciók terhesen


Lovagló póz, nő fölül: A behatolás mélységét és szögét a nő irányítja, és nem kell háton feküdnie, ami egy idő után már kellemetlenséget okozhat. A várandósság előrehaladásával azonban fárasztó lehet ez a helyzet, illetve van, akinek gondjai vannak az egyensúly megőrzésével - ilyenkor érdemes inkább fekvő pozíciót választani.


Oldalt fekve, a férfi hátul: A has nincs útban, hosszas előjátékra van lehetőség. A behatolás kicsit nehézkesebb és nem olyan mély. Mindkét félnek kényelmes lehet egy kis próbálkozás után, hiszen nem nehezedik egymásra a két test.


Kanál póz, oldalt fekve, egymással szemben: Hasonlóan az előző pozícióhoz, így sem nehezedik egymásra a két test.


Hátulról, kutyapóz, a nő térdel, a behatolás hátulról történik: A has ennél a helyzetnél sincs útban, viszont nagyobb a mozgástér, mint oldalfekvésben.


Az ágy szélénél: Sok lehetőség rejlik ebben a pozícióban. A nő az ágy szélén fekszik oldalt, vagy rövid ideig akár háton is. Egyik oldalról a hátat meg lehet támasztani egy párnával, így nem teljesen a hátán fekszik -, a férfi pedig az ágy mellett térdel vagy áll. Másik lehetőség, hogy a nő az ágy mellett térdel a felsőtestével az ágyra támaszkodva, és hátulról történik a behatolás.


 


Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről? Figyeld a Facebook oldalunkat, vagy csatlakozz a Babamama.hu csacsogó csoportjához! Újabban a Google+ oldalon is megtalálsz már bennünket!Forrás: Life

Címkék:

Hozzászólások

A várandós anyukák 4 legnagyobb félelme

A várandós anyukák 4 legnagyobb félelme

A babavárás örömei mellett egy csomó aggódás is jut az anyukáknak. A leggyakoribbakat szedtük össze.

Alkohol terhesen? Megdöbbentő változást okoz a gyermek arcán!

Alkohol terhesen? Megdöbbentő változást okoz a gyermek arcán!

Az ausztrál kutatás szerint befolyással lehet a gyermek arcának formájára, ha terhesség alatt alkoholt fogyaszt az anyuka. Megváltozhat tőle a baba szemformája, orra és szája, amelyek máshogy fejlődnének, ha nem érné a babát az alkohol hatása.

Túlzásba lehet-e vinni az UH-vizsgálatokat?

Túlzásba lehet-e vinni az UH-vizsgálatokat?

Három kötelező, de vannak, akik minden vizsgálatnál szeretnék ultrahanggal is megnézni a picit. Árthat ez a babának?

Hat különbség az első és a második terhesség között

Hat különbség az első és a második terhesség között

Ha átélted már, akkor megerősítheted: tényleg így van!

Ez az egyik legideálisabb sport a kismamáknak

Ez az egyik legideálisabb sport a kismamáknak

Bátran végezheted várandósan is!

Úgy gondolják a szakemberek, hogy ez az életkor a legjobb az anyaságra

Úgy gondolják a szakemberek, hogy ez az életkor a legjobb az anyaságra

Minél fiatalabb korban jó szülni, vagy inkább toljuk ki, amennyire csak lehet? Egy tanulmány nemrégiben megállapította, melyik a legideálisabb kor az anyaságra. Íme!

10 dolog, amivel szembesülsz, ha nyáron vagy várandós

10 dolog, amivel szembesülsz, ha nyáron vagy várandós

Hallottál, olvastál már róla korábban, de most szembesülve vele elsőre borzasztóbbnak hat, mint ahogy elképzelted: a dagadó lábak. A magassarkút és a sok álldogálást jobb, ha elfelejted (mondj...

Előttünk fog lebegni a meg nem született babánk – Így lehet megnézni a babát virtuális valóságban

Előttünk fog lebegni a meg nem született babánk – Így lehet megnézni a babát virtuális valóságban

A 4D ultrahang ideje lejárt, itt az új babamozizás, ami a virtuális valóság segítségével közelebbi képet ad a fejlődő babáról.

A várandósság alatti vashiányról

A várandósság alatti vashiányról

A várandósság a nők életének jelentős korszaka. A magzat a fejlődéséhez szükséges tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat az anyai szervezetből vonja el. Ezért nagyon fontos a helyes táplálkozás a terhesség egész ideje alatt. Ha valamiből kevés van az anyai szervezetben, akkor a magzat sem tu

Mi van a ruha alatt?! Hasznos tanácsok várandós és szoptatós kismamáknak.

Mi van a ruha alatt?! Hasznos tanácsok várandós és szoptatós kismamáknak.

A nagyfokú kényelem, az igényes kidolgozás, a legkorszerűbb alapanyagok felhasználása, a méretgazdagság és választék egyedülállóan szolgálják az anyai szervezetben- a várandósság alatt, a szülés utá...