Hozzávalók
25 dkg Ráma
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
1 rum aroma
kb. fél dl víz
1 piros ételfesték
1 zöld ételszínezék
tortadara
Elkészítés
A hozzávalókat jól összegyjuk, két részre osztjuk, és az egyikbe piros, a másikba zöld ételfestéket gyúrunk. (Figyelem! Vigyázni kell, mert a kettő között alaposan kezet kell mosni, mivel megfogja egymást a két szín! ) A piros színűbe belegyúrjuk a tortadarát is, ezek lesznek majd a magok. Mindegyik masszából 6-6 gombócot kell formázni.
A zöld gombócot kilapítjuk a tenyérben, és beletesszük a közepébe a piros gombócot.
A zöld masszát rányomkodjuk a pirosra úgy, hogy mindenhol egyformán takarja be. (Nem biztos, hogy teljesen sikerül, főleg nem első próbálkozásra, de gyakorlat teszi a mesterszakácsokat!)
Teszünk egy kis pohár vizet az asztalra, és ha szükséges, azzal nedvesítjük a tenyerünket, hogy jobban csússzon a massza, és könnyebben lehessen gyurmázni vele. Amikor mind a 6 dinnye készen van, akkor a betesszük a hűtőbe 1 éjszakára.
Tálalás előtt félbevágjuk a dinnyéket. Tipp: lefelé fordítva, a zöld rész felől kezdjük a szeletelést, mert így nem morzsolódik olyan könnyen a dinnye héja.
Jó étvágyat kívánunk!
Forrás: diaboszikonyhaja.blogspot.hu
További dinnyés bejegyzéseink:
Dinnyés finomságok
A görögdinnye jótékony hatásai
A sárgadinnye élettani hatásai
További otthon is elkészíthető különleges receptjeink:
Nutella házilag
Gumicukor házilag
Kinder Maxi King házilag
I love Milka csoki házilag
Hozzászólások