Rénszarvas keksz
Könnyen elkészíthető, igazi vendégváró kis falatok. Ha mogyoróvajas alap helyett készülhet mézeskalács tésztából is.
Hozzávalók:
¾ csésze mogyoróvaj
1 ¼ csésze barna cukor
½ csésze margarin
3 evőkanál tej
1 evőkanál vanília
1 tojás
1 ¾ csésze liszt
¾ teáskanál szódabikarbóna
¾ teáskanál só
csokis perec
M&M’s csokigolyó
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A barna cukrot keverd össze a mogyoróvajjal, majd adj hozzá margarint, tejet és vaníliát. Közepes fokozaton keverd simára, majd add hozzá a tojást is. Egy külön tálban keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót, és a keveréket öntsd a vajas részbe. Alacsony fokozaton keverd össze az egészet. A tésztából gyúrj golyókat, tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kissé lapítsd el az ujjad hegyével. Süsd 7-8 percig. A sütőből kivéve azonnal nyomd bele finoman a perecet és a golyókat. Hagyd hűlni legalább 2 percig, majd tedd rácsra vagy papírtörlőre, hogy teljesen lehűljön. Így készítsd a többi rénszarvas kekszet is, kb. 40 dadab lesz belőle.
Pillecukor rénszarvas
Hihetetlen gyorsan elkészülnek ezek az aranyos rénszarvasok. Nagy előkészületet és bevásárlást sem igényel, és még a legapróbbak is kivehetik a részüket az elkészítésből.
Hozzávalók:
pillecukor
perec
csokoládé
ehető gyöngy
nyalóka bot
piros cukorka az orrnak
masni
Először törd darabokra a perecet az agancsoknak, majd szúrj két lyukat a pillecukorba (agancsok helye), majd szúrd bele a nyalóka pálcákat. A csokoládét gőz fölött olvaszd meg. Mártsd bele a pillecukrot, kanál hátoldalával simítsd el. Így márts 5-6 pillecukrot a csokiba, majd helyezd a tetejére az agancsokat. Tartsd a kezeddel rövid ideig, majd jöhet a szeme és az orra. Miután megdermedt a csokoládé, egy kis darab szalaggal sálat köthetsz a pálcára.
Rénszarvas muffin
A muffint mindenki szereti... Ezt a változatot pedig nem csak a gyerekek fogják imádni!
Hozzávalók:
csokis muffin
puszedli vagy amaretto keksz
perec
fehér, piros és barna cukorka
nutella vagy csokikrém
Készítsd el a már bejáratott csokis muffinokat, ha időd nem engedi, vedd meg készen egy pékségben. Kend meg csokikrémmel vagy nutellával a muffinokat, helyezz rá a kekszet, pereceket, szemeket és az orrokat.
Rénszarvas süti
Nem csak mutatós, finom is!
Hozzávalók:
Kekszhez:
1 csésze szobahőmérsékletű vaj
1 ½ csésze cukor
2 tojás
3 evőkanál tejföl
½ teáskanál mandula kivonat
½ teáskanál vanília
½ teáskanál szódabikarbóna
¼ teáskanál só
3 ¼ csésze liszt
Krémhez:
½ csésze szobahőmérsékletű vaj
4 csésze porcukor
¼ csésze tej
½ teáskanál vanília
½ teáskanál mandula kivonat
csipet só
kakaópor
A vajat és a cukrot keverd ki, add hozzá egyesével a tojásokat, a tejfölt, a mandula kivonatot és a vaníliát. A liszthez add hozzá a szódabikarbónát és a sót, majd keverd a vajas krémhez. A tésztát csomagold fóliába és tedd hűtőbe 3-4 órára. Lisztezett felületen nyújtsd ki, szív alakú kiszúróval vágj ki a formákat, majd süsd előmelegített 200 fokos sütőben 6-8 percig. Amíg hűl, készítsd el a krémet. Ehhez a vajat és a porcukrot alaposan keverd össze, add hozzá a tejet, a vaníliát, mandula kivonatot, sót és egy kevés kakaóport. Ha szükséges, adj hozzá még tejet, majd következhet a díszítés. Kend meg a kekszeket a krémmel, majd tedd megfelelő helyre a perecet és a cukrokat.
Nagy kedvet kaptál a konyhai munkálkodáshoz? Készíts karácsonyi varázssütit!
A sütik mellé innál is valami finomat az ünnepek alkalmával? Olvasd el Forró, téli italok című bejegyzésünket!
Forrás: Marmalade
Hozzászólások