A táplélékkiegészítők fogyasztásának szükségességéről dr. Pásztor Norbert, a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti-Nőgyógyászati Klinikájának szülész-nőgyógyász szakorvosa fejtette ki véleményét.
"Számos európai és magyarországi tanulmány igazolta, hogy az elmúlt évtizedekben rohamosan csökkent az alapvető élelmiszerek, zöldségek, gyümölcsök vitamin- és ásványianyag-tartalma. Hogy szemléltessem ezt a tényt, a Gödöllői Szent István Agrártudományi Egyetem adataival szeretnék példálózni.
Az alábbi táblázat összegezve mutatja az ásványi anyagok és vitaminok változását a táplálékainkban:
Ezek az adatok egyszerre ijesztőek és elgondolkodtatóak. Különösen, ha tekintetbe vesszük a terhesség alatti fokozott vitamin és ásványi anyag szükségleteket. Azt gondolom, hogy ezeknek az információknak a tükrében nem kérdéses, hogy egy kismamának szüksége van táplálékkiegészítőkre.
Alapvetően természetes eredetű vitaminokat szoktam javasolni, a helytelenül megválasztott készítménnyel elképzelhető, hogy többet ártunk, mint használunk. Az összes tápanyag közül talán kiemelném az omega-3 zsírsavat, a folsavat, a kalciumot, a vasat és a D-vitamint. Olyan készítményeket ajánlok a kismamáknak, amelyek kiemelkedő minőségűek, teljességgel természetes eredetűek, mindezek mellett kiváló összetétellel, felszívódási és biohasznosulási tulajdonságokkal rendelkeznek."
Amennyiben érdekel a kismamák táplálkozása, olvasd el következő írásainkat!
Tegyél gyermeked egészségéért már megszületése előtt!
Kiegyensúlyozott étrend
Terhesvitaminok
Étkezési útmutató több babára komponálva
A kívánósságról
Forrás: Dr. Pásztor Norbert
Hozzászólások